Navštíveno 1459x

Ahoj chalani, potrebuju nejaké rady nebo názory. Mám E46 330D 135 Kw. Po cca roce bezproblémového provozu přišla první moucha.Přestalo to topit.co to může dělat? Elmag. ventil,termostat ... ? Teplota motoru je v normálu,ohřeje se adekvátně k počasí.jedinkrát se stalo,že trochu vylezla a hned zase spadla a od té doby je zase klid.je ještě něco jiného,co by s tím mohlo mít něco společnýho? Díky moc za pomoc. Petr.

10.12.2012, 23:35 |
macek Bmw klub a dej hledat jezek
díky,koukal jsem.to je ale ohledně ventilátoru,ten je v pohodě,jen fouká ledovej ikdyž mám nastaveno na displeji max. teplotu.konkrétně dnes: displej 32°C a mel jsem pocit,že mi z mřížky topení začnou padat kostky ledu nebo rovnou tučňáci :c)
s ježkem nejde vůbec ventilátor, tohle prostě jen nepřeklápí teplá/studená klapka a to ti nezávidim rozebírat
je to ježek,měl jsem stejný problém,cena 1500 tušim,výměna tak na půl hodky,je to celkem pakárna ale dá se to
kamarad má uplně ten samej problém a vypada to na ucpane hadice, pač když jde do motoru a natlakuje rukou tak to chvilku jde to tepla a pak to zase spadne, táákze asi palubka ven a nové hadice případně průplach a kontrola motoru :(
Tohle může být od směšovacího ventilu a vodní pumpy až po regulaci v palubce, dej to někomu kdo už to dělal ať si s tím poradí, protože taky můžeš laborovat 14 dní.
Díky za rady.
xenonman: to každopádně nezávidim,ale doufám že to u mě o tomhle nebude,protože to bylo z ničeho nic,teď hned.myslím,že kdyby to bylo stejné jako u kámoše,tak by to muselo přestat topit postupně,jak by se snižoval průtok v trubkách,nebo se pletu?
osobně bych vsadil na ventil směrování teplá/studená voda.
ještě jednou všem díky moc. Petr.
U mě, když byl ježek v hajzlu, tak to fukalo pořád na plno.
Druhý případ byl, že manželka přišla, že netopí auto. Zkusil jsem to, a u skla a k nohám to topilo, jen z palubky a z výstupů ve dveřích šel ledový vzduch. Problém - bylo přepnuté kolečko mezy výdechy ve středu palubky na studeno.