Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Vhodné auto k předělání na LPG

o Navštíveno 6134x o
o 06.12.2012, 10:57 | xSam
Chtěl bych pomalu obměnit svoje auto.
Momentálně mám S60 předělanou na LPG a jsem nesmírně spokojenej. Nicméně už je to přeci jen dědeček a rád bych něco novějšího.
Moje volba byla úplně jasná, S80 tak z roku 2007 (třeba [ Link ] ) s motorem 3,2i. Bohužel jsem dostal info, že tento motor není zrovna nejvhodnější na předělání na LPG, že je nutné aby jeden válec byl na benzín a to už mi nevyhovuje.
Tak tedy hledám něco podobného, co by se na LPG předělalo v pohodě. Audi nechci, u BMW nevim, SUV taky ne.
S volvama mám dlouhou zkušenost, servis je v pohodě, spotřeba taky a jsem na ně zvyklej. Co místo toho fakt netuším. Cena tak kolem 300K.
A teď babo raď.

o 06.12.2012, 11:21 | Hanes
Subaru outback třeba toto, je teda první na který jsem kliknul, neznám ho, určite se najde zajímavější, ale je to spolehlivé a na plyn jich jezdí snad víc jak na benzin, dokonce i od výrobce, pro mne by to byla jasná volba, navíc to není tuctovka. [ Link ]
o 06.12.2012, 11:27 | walish
Co novější STS? Nebo třeba Saab? Tam nevím, jak je to s LPG,ale možná by to nebyla špatná volba...Subaru a LPG,nevím no,řekl bych,že vše podstatné již bylo řečeno :)
o 06.12.2012, 11:48 | Only_One
Jaguar XJ X350 by se ti mohl líbit. Kolem 300kkč jsou už hezké kousky a na LPG to funguje. Jen to chce hledat vozidlo s původem
o 06.12.2012, 11:58 | xSam
Hanes, nad tím jsem uvažoval, ale asi to nebude to pravé, chtěl bych auto limuzínového, reprezentativního charakteru, což Outback moc nesplňuje. Navíc Subaristi mě od LPG velmi odrazují, tak nevim.

Walish: STS to je zajímavé, ale vůbec tomu nerozumím, to by musel poradit asi Nismo:-) Saab ne.

Only_One, na Jaguara se mrknu, ale co mám kímoše, kterej má X-Typa, tak servis docela peklo.
o 06.12.2012, 12:02 | nome
Jeep Grand Cherokee HEMI nebo Chrysler 300C , nebo v podstaě cokoliv s tímto motorem :-)
o 06.12.2012, 12:02 | nome
o 06.12.2012, 12:38 | Hanes
V pořádku, v mém okruhu je více subaru na lpg, tři z výroby a další dodělávané a majitelé jsou spokojeni a nechtějí měnit,ani na autě to netvoří nějaké újmy, takže i já když bych šel do subaru tak benzin/lpg, protože naftová jsou pro mne nedostupná finančně a benzin samotný živit nehodlám, nicméně jdeš o třídu jinam než ti může subaru nabídnout, tak už mlčim.
o 06.12.2012, 12:55 | Only_One
tka X-typa jsem měl i já. Běžný servis = cena jako servis Fabie. Servisní díly od bparts nebo mannerse. Uplně s prstem v nose. U x-typu jsou problémy s převodovkou a vůbec celým ústrojím 4x4 což se po 150-200tkm sakra projeví a zlobí.
Samozřejmě nebezpečí kočky je, že se toho servisáci bojí a neznají a odmítají raději, přitom to je normální auto. Jen to má solidní rozměry

o 06.12.2012, 13:06 | xSam
Only_One, věřím, že se to dá, taky člověk nesmí jezdit do autorizovaného servisu jako ten můj kámoš:-))
o 06.12.2012, 13:10 | xSam
nome: čéče, nevím jestli bych si na takové auto dokázal zvyknout, ale má to něco do sebe.
Kousek od nás ho mají v bazaru, asi se půjdu na něj mrknout.
Zase bych se rád vešel do 15l LPG, přeci jen najedu 40k ročně.
o 06.12.2012, 13:37 | nome
no hele ještě byla tuším na LPG vychvalovaná atmosférická 2,8 v Audi A6 (slabší verze do rv 2009) ale Audi psals že necheš
o 07.12.2012, 08:58 | Conan
Co motor 2.5T 154kW? Ten mám já a s LPG je to v pohodě.
o 07.12.2012, 16:56 | xSam
Conan, já tenhle motor mám ve V70tce a přijde mi, že by na S80tku byl možná slabej. Nevím, chtělo by to vyzkoušet.
Je to také cesta.
o 07.12.2012, 17:09 | xSam
Navíc sehnat S80tku s tímhle motorem ve výbavě Summum je docela těžký:-(
o 08.12.2012, 14:27 | AllInOne
Kdysi tu psal Radek, že tuším 2.8 co byla třeba v Supovi
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3437 sekund.