Navštíveno 1467x

Jsem celou dobu zamestnanec, tak do dani a tech serepeticek kolem nevidim, tak bych se rad zeptal na jeden priklad. Dejme tomu, ze bych mel jen volnou zivnost a za cely rok bych vyfakturoval cca 600tis. Kolik by mi z toho zustalo po odecteni vsemoznych statem dannych zlodejin? Slo by to i rozepsat kolik za jednotlivou zlodejnu? Vubec ted neberu v potaz nejake naklady vynalozene z podnikani, maximalne nejake pausalni. Zkousel jsem i nejakou online kalkulacku, ale vychazeli mi opravdu divoky cisla, tak nevim.

21.11.2012, 00:13 |
CRK kalkulačka na mesec.cz a musí to vyjít dobře
spíš bych to viděl na to, že gogoa vyděsilo to, jak málo mu z těch 600K zbyde a předpokládá, že kalkulačka někde dělá chybu.
vítej v realitě

21.11.2012, 00:19 |
CRK GooGoo: není to žádná zlodějina, mimo jiné například daň obsahuje příspěvek na naše hnědoobčany atp. :(
-15% daň, soczdrav cca 8000(měsáčně´) a máš to:-)
Vyšlo me tohle:
Daň po uplatnění slev: 66 360,00 Kč
Doplatek sociálního pojištění: 87 600,00 Kč
Doplatek zdravotního pojištění: 40 500,00 Kč
Tak ze z 600tis odvedu statu 194460,- to jsou kurvy. Jen me nekdo prosim zkontrolujte, jestli mam zpravne.

21.11.2012, 07:47 |
CRK To nebude dobre, jestli chce vyuzit pausal, tak ho tam musis zapocitat
rozhodně by Ti zbylo víc ,kdyby si dělal na žl,znám x lidí ,kteří tenhle systém uz nekusli a radeji fakturuji ........,jen na pušalních výdajích si hned z té částky dole o 40-60%,takže rozhodně by si ze 300t neodváděl 200
podle živnosti použít paušál což ve tvém případě bude asi 40% nebo 60% Takže by to u 60% bylo zaplatit cca 63000kč bez ohledu na zaměsnance.
[ Link ]

21.11.2012, 08:05 |
CRK Hlavne bejt zamestnanej na zivnostak uz je dneska docela pruser, tak je potreba to trochu maskovat...

21.11.2012, 08:07 |
pepe689 | Upraveno: 2012-11-21 08:08:47
u 60% pausalu budes po d60 000 CZK vcetne VZP +PSSZ a daně-(17+18+22)
Se obávám,že jen v Praze je každý druhý buran co tu kurví ceny zaměstnanej na ŽL.,stačí omrknout kdo co kde dělá za rekonstrukce jaký firmy atd....,to je věc jiná
CRK jaky muze byt problem? Prave se mi jedna presne o tohle. Mam moznost byt zamestanej na ŽL, tak chi vedet jak na tom budu oprati klasice. Nechce se mi verit, ze by to bylo tak vyhodny? Kdyz to rozpocitam 600/12 je 50 na mesic a po odvedeni dani atd mam z toho cisty zisk cca 44 tis?
usetri dost i zamestnavatel, ono z priznanejch 50k jsou odvody dost velka castka
nezapomen na 1 vec nemas nemocenskou a kdyz ano almuznu a nemas placenou dovolenou ---s tim i spopjene dalsi plus treba prac.uraz a tak .Jinak je to presne tak jak pise kralik :-))
jo a taky nemas narok na odstupny takze bych ci daval bach a,aby si nepresel na ZL a pak te neposlali do prdelky na fialky
No jasne ma to prave tyto temny zakouti. Mozna je zas nejake posjisteni na nemocenskou, nevim.
to jo to jde pripojistit --jinak je jasny ze na ZL je to trosku jinaci financne,ale --aspon neprispivas na cikorky a na vyplaty k duchodum stb a lampasaku a bacharu

21.11.2012, 09:12 |
CRK
A začni odkládat na důchod....:o)

21.11.2012, 10:03 |
EFCA GooGoo: na tohle velkýho bacha, švarc systém FÚ hlídá jako sviňa, mám tu teď ve firmě kontrolu a fakt po tom jdou jak slepice po flusu. Hlídej si fakturaci na MINIMÁLNĚ dvě firmy, raději víc.
Hm, tak to je asi k ho**u :( Stat nas odrbe jak muze! Nema smysl prechazet na ZL :( kua
:-))ja ti nebudu radit ani te nabadat:-)))FU po tom jde ,akorat asi bydlim v jinym state

21.11.2012, 10:31 |
CRK

21.11.2012, 11:30 |
Mr.Scully | Upraveno: 2012-11-21 11:30:28
Při výpočtu je dost podstatné, jestli člověk vede účetnictví, nebo jakou má velikost daňového paušálu. Já mám zhruba spočítáno, že při využití daňového paušálu (který mám tuším 60%) zaplatím na daních, sociálním a zdravotním něco kolem 17% (plus mínus pár procent, jak se to mění každý rok, tak už nevím přesně a nechce se mi to počítat). Takže mi zbyde 83%, to je přijatelný.
Ono taky závisí kolik máš teď čistého jako zaměstnanec?

21.11.2012, 13:24 |
AR AllInOne: máš snad pocit že pokud by byl jako běžný zaměstnanec se bude mít v tom důchodu lépe? pokud se jej dožije?
no, na živnosťák je to super pokud máš dost práce. pokud ne, je pro tebe vždycky výhodnější bejt klasicky zaměstnanej. jen je třeba si uvědomit, že to co ti přistane na účtu při zaměstnaneckým poměru stojí zaměstnavatele další nemalý peníze, proto je pohodlnější bejt zaměstnanej (pro tebe) a o nic se nestarat. na živnosťák se ti může stát, že se s tebou firma ze dne na den rozloučí a prostě konec.
máme na firmě taky 3 lidi na ŽL (z celkových 19ti), jelikož brát si další do stavu už by bylo celkem nad naše síly.