Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Nehoda vs. zimni pneu

o Navštíveno 5608x o
o 06.11.2012, 20:20 | thepyroman
dnes sem mel mensi kolizi zavinenou druhym ridicem a chci se jen ujistit zda nebude problem s pojistovnou az prijde likvidator a ze mam na aute letni pneu, co sem koukal do vyhlasky tak zimni pneu maji byt od 1.11. ale kdyz neni namraza nebo souvisla vrstva snehu tak nemusi, chapu to dobre? nebo radeji mam na auto hodit zimaky at je klid?? diky

o 06.11.2012, 20:24 | macek
No radeji je tam dej pac to je prvni vec na co pojistovak kouka
o 06.11.2012, 20:26 | BATMAN
jako macek.
Frajer nekam neco napise a ty pak budes pul roku behat abys to zvratil...
o 06.11.2012, 20:31 | thepyroman
taky si rikam sice se projedu 200km ale za klidne spani to stoji..:)
o 06.11.2012, 22:03 | camron
Byly příčinou vzniku škody nevhodné pneumatiky? Ne? Tak nevím, co řešíš...
o 06.11.2012, 22:13 | macek
camron ale to se pletes pojistovak se chyta vseho a gumy sou prvni co sleduje a pise do protokolu velikost hloubku vzorku atd
o 06.11.2012, 22:16 | camron
Já bych do takového sporu šel s radostí :-)
o 06.11.2012, 22:19 | camron
...a nezapomeň si zkontrolovat žárovky, vůli na bezpečnostním pásu a opotřebení pryže na brzdovém pedálu :-)
o 06.11.2012, 22:27 | Rudi
si pamatuju, jak si u mě i opisoval likvidátor ČP DOTku pneu a zhruba profil pneu a to mi nabourali do stojícího auta :-(
o 06.11.2012, 22:38 | macek
camron a to ti za to stoji?? Mne teda ne se handrkovat s pojistovnou
Neni lepsi pro klidek tam mit ty gumy ?? Ja bych rekl ze jo
o 06.11.2012, 23:40 | Luke_288
Zalezi jak kdo na to ma cas. Ja bych pneu rozhodne prehodil nez se pulroku hadat s pojistovnou i kdyz bych treba vyhral.
o 07.11.2012, 07:19 | CervinVega
ono snad bude za tyden leto? nevidim jedinej duvod pneu nemit davno prehozena na zimni...
o 07.11.2012, 08:01 | thepyroman
CV- tohle auto v zimne jezdit nebue tak proto nema zimni kola..
o 07.11.2012, 08:45 | CervinVega
nechci rejt, ale naboural te teda u tebe v garazi?
Jestli jsi podle vyhlasky v pravu, neni o cem...
o 07.11.2012, 08:59 | Ravo
Stav pneumatik si zjišťuje hlavně kvůli tomu kdyby měli plnit náhradu (poškozená pneumatika vlivem havárie), tak aby se pokusili amortizovat (na což ale nemají právo, zkuste pohledat na netu a hlavně se pak nedejte oškubat).
o 07.11.2012, 09:23 | mrazik
Pojistovny nikomu kratit plneni nebudou, protoze v te dobe prokazatelne nebyli teploty pod nulou a nebyla zadna vrstva snehu, nic takoveho. Zadna povinost mit plosne zimni gumy neexistuje, krome useku danych znackou nebo pokud je vrstva snehu nebo se da snih predpokladat. Zatim jsem neslysel o jedinem pripadu, kdy by plneni kratili kvuli letnim pneu pri teplotach nad nulou. Jak pise Ravo, pneumatiky si opisuji proto, kdybyste chteli uplatnit skodu na pneu/disku.
o 07.11.2012, 10:24 | macek
Prave kvuli takovejm lidem co hledaj porad naky vymluvi tak bych dal povinost je mit prezuty a hotovo
Uz za tyhle keci bych vam pral aby pojistovna vam nasrala
o 07.11.2012, 10:51 | .mycTD
marne premyslim, jaky muze mit normalni, psychicky vyrovnany clovek zajem na tom, aby nekomu cizimu, s kym nema vubec nic spolecneho, pojistovna nasrala.
o 07.11.2012, 10:56 | Tarrance
macek: A kdyby bylo ještě v listopadu dlouhodobě kolem 15ti nad nulou, tak bys bral jezdit na zimákách? Jinak pokud vidím debatu, tak to tu není o tom, jak vojebat pojišťovnu, ale o tom, jak dát pojišťovně co nejmíň důvovů, aby se nesnažila vyjebat s ním ne?

... jinak jako .mycTD
o 07.11.2012, 10:58 | macek | Upraveno: 2012-11-07 11:03:26
mycTD nemyslim to spatne jen mne sere jak porad nekdo hleda jak s necim vyjebat proste pneu zimni od 1,11 a hotovo
nepochopil jsi podstatu tematu asi
Terance jasne covece a az treba napadne nahle snih tak budes vykulenej co ze se to stalo a ze nemas prezuto atd
Pisu pro to ze mi jednou takovej blb prave malem zboril pac si myslel ze koncem listopadu nemuze snezit a ze je normal jezdit na letnich pneu ktery sou stejne k hovnu kdyz je pod 7 stupnu a to ze JE urcite takze asi tak
Terance a kdyby byli v prdeli ryby tak.... na zadny kdyby se tu nehraje jezdi si klido na letnakach a pak ti preju to co jsem psal cau
o 07.11.2012, 11:02 | mrazik | Upraveno: 2012-11-07 11:08:12
macek ty vole, ty bys taky koukam potreboval zmenit prasky, jako ten majitel restaruce, kde byl naposledy Polreich.
Nikdo vymluvy nehleda, ale prikazovat obdobi od-do v nasem zemepisnem pasmu je o nicem. Kazdy rok zacina zima (myslim ta prava zima) v jiny cas, nekde napadne snih jen jednou za rok a pak nic. Napriklad prumerna teplota v zime je kolem nuly. A tak bych mohl pokracovat.
Zimni gumy jsou dobra vec, to nikdo nezpochybnuje, ale nechme nakazdem kdy a jak prezuje. Napriklad v praze v podstate ani neni ani ted duvod prezouvat, zatimco na horach uz mrzne. Do lidi media tlucou, ze zimni gumy jsou nase spasa, kdo je nema je vrah atd. Ale mnohem dulezitejsi nez zimni gumy je ridic. Debil ridic, ktery si mysli, ze kdyz ma ABS, TRC, ESP, nejlepsi zimni gumy, tak muze jet jako v lete je horsi jak dobry ridic na letnich. Pred cca 12 lety jsem s novyma letnima vyjel v pohode na Jested, na kterem byl metr snehu.
Prikazovat prezouvani nevyresi vubec nic, bourat se bude bohuzel i na zimnich.
Anebo z druhe strany, pokud se prikazaji zimni, doufam ze prikazou i letni, protoze ridic na zimnich v letnim horku je nebezpecny.

macek hlavne prosim nezacinej s tema magickyma 7°C. Letni jsou i tesne pod nulou lepsi nez zimni a to za sucha i mokra. Na snehu a brecce jsou pochopitelne lepsi zimni.
o 07.11.2012, 11:05 | macek
mrazik ty uz jsi asi zamrzl tak klid a ty bys asi neurol potreboval do ty tlamy hazet lopatou:-)) dalsi hlupak co placa blbosti
o 07.11.2012, 11:10 | mrazik
macek v cem konkretne placam hloupost. A prosim konkretne a ne kecy, co slysim v radiu/tv.
Probehli uz i testy (2xnemecko, 1xcesko), kde testovali zimni vs letni a hadej jak to dopadlo.
o 07.11.2012, 11:19 | Tarrance | Upraveno: 2012-11-07 11:20:55
macek: Kdo říká, že já jezdím na letních?
Neberu Ti, že tě nasralo, když Tě někdo nabořil, ale tu nikdo neobhajuje viníka, ale oběť dopravní nehody, tak se tu možná zbytečně vášníš.

edit: A teda přát mi nehodu ... :-) Jsi úsměvný.
o 07.11.2012, 11:32 | macek
:-)) panove nemam slov jaky jste zabednenci :-)) a nechapete to o cem je rec
o 07.11.2012, 11:37 | Standa
To macek, jediný kdo to tady nepochopil jsi TY. Přeci když je venku +8°C a suchá, nebo vlhká vozovka, tak nemusím používat zimní pneu i když je 15 prosince.
o 07.11.2012, 11:40 | TUNER
Souhlas s mrazikem..... ovcí je a bude pořád dost ;-)

Ohledně tý události. Asi je to jak kde,ale třeba já jsem při sjednávání vyplňoval zda přezouvám na zimní gumy. Pak je myslim nějaká sleva na pojistce a třeba i proto mohou kontrolovat zda auto je skutečně na zimních přezuto a případně potom krátit pojistný plnění. ;-)
o 07.11.2012, 11:53 | Lubak
Macek:
možná bych změnil prášky nebo doktora, neboť ten matroš co bereš je dost velký svinstvo.
Kdyby jsi uvažoval svojí hlavou a ne co slyší na Nově a čteš v Blesku tak by jsi musel sám uznat, že nějaké plošné přikazování, zakazování je dost často kontraproduktivní.
Když je venku stabilně v listopadu nad 0 tak nevidím jedinej důvod proč hoblovat zimáky.
To samé jsou části republiky, když v březnu je krásně a teploty stále nad 0 ale dle tvého mínění je jistější i v tomto počasí a podnebí jezdit na zimákách?
o 07.11.2012, 11:55 | mrazik | Upraveno: 2012-11-07 12:00:20
macek takze argumentu jsem se nedockal, zato prazdnych slov ano. Na tom zakladas svou argumentaci ?
Nebo zadny argument nemas ?
o 07.11.2012, 12:17 | kadel21 | Upraveno: 2012-11-07 12:26:36
macek asi chytil slusnyho rapla, ale nejspis sem pochopil o co mu jde. Nejde asi ani tak o ty lidi co premejsli hlavou, ale spis o ty co ikdyby bylo pul metru snehu tak pojedou na letnich s 3mm vzorkem. Neco jako kdyz nebyla povinost svitit ve dne, pak bylo na kazdym uznat kdy uz je nebo neni videt a pak se dali na ceste v noci potkat lidi pro ktery bylo jeste videt (vcera sem se vrace po tme z prace a na dalnici magor s dennim svicenim, a zadek shasnutej taky mazec).

Kadel
o 07.11.2012, 12:33 | .mycTD
ale zavadet povinne zimaky bez ohledu na pocasi jen kvuli tomu, ze na dalnici jel po tme magor s dennim svicenim, to asi taky neni uplne logicke reseni, ne?
o 07.11.2012, 12:40 | kadel21
.mycTC neni, ale nektery lidi sou holt nezodpovedny a to sviceni sem daval jako priklad ke sviceni :-). Jinak me osobne je to fuk esli je to povinny nebo neni, jak kdyz klesne teplota pod tech 7 tak tam hodim zimaky at je snih nebo neni, mam dve sady a nebudu ty zimaky susit. Navic nevim nikdy jestli kdyz rano pojedu do prace po suchu se budu po tom samym vracet domu. Ja koncim z OT pac puvodni prispevek byl o necem jinym :-)

Kadel
o 07.11.2012, 12:44 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
melo by byt ve vyhlasce zimni povinne plosne od-do pro vsechny co vyjedou

zadny jen za zhorsenych podminek
o 07.11.2012, 12:45 | Lubak
Kral a jako proč? To mi chceš říct, že je to nutné jezdit na konci března např. v Praze kde je stabilně 10st.nad 0 tak jsou bezpečnější zimáky jo?
o 07.11.2012, 13:01 | Luke-Jeep
Já brouka přezouvat nebudu ani za nic a kdyz bylo predloni na stedrej den 15' tak jsem s nim vyjel... Uááá sem vrah! :-) chicht
o 07.11.2012, 13:09 | Lubak
vrahu tě budou předhazovat hladovejm psům .-)
o 07.11.2012, 13:17 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
protoze nebudou dohady kde co jak

a pokud je pres den 10°C tak v noci , brzo rano a pozde vecer rozhodne neni

treba Michelin Pilot Sport co jsem mel prestavaly drzet uz pri +10°C

o 07.11.2012, 13:38 | .mycTD
nezlob se na me, ale jestli tve micheliny pod +10°C drzi hur, nez zimaky, tak asi bude nekde chyba.
pokud ti vadi dohady kde co a jak, tak proste prezuj 1.11. a mas pokoj.
zvlastni, ze vsude kolem nas musis mit zimaky jen na snehu a proste to funguje.
o 07.11.2012, 13:42 | Luke_288
já furt jezdim na letních, klidně se přiznám, přezouvat budu až na konci listopadu. jezdím jen po Praze a když bude třeba, mám druhý auto na zimákách.
o 07.11.2012, 13:44 | mrazik
kral zadna letni netvrdne pod 7°C. To skutecne trdnuti tvrdnuti nastava hluboko pod nulou. I kdyz je teplota vzduchu 5°C tak pneu ma vice (treni) - zkus si sahnout na pneu po jizde.
Me zkusenosti presne koresponduji s testy, ktere provedli dvakrat nemci, jednou mesicnik SM, kde jasne prokazali, ze letni je na suchu a mokru lepsi nez zimni. Pokud ty miselinky nedrzeli, je problem v nich. Co jsem mel Pirelli PZero Nero, ktere nejlepe funguji po zahrati, tak i kolem nuly byli lepsi nez zimni.
A pro zasmani zde odkaz na to, jak media informuji - [ Link ]
nejlepsi je asi ten graf :

foto k příspěvku  od mrazik

o 07.11.2012, 13:46 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
a nemaj nemci nahodou celoplosne povinnost?
o 07.11.2012, 13:52 | .mycTD | Upraveno: 2012-11-07 13:53:13
nevim, jsem z moravy :-) ale v rakousku i na SK plati jen na snehu.
mrazik: jasne, bo hlavni vyhoda zimni gumy jsou lamely pro grip na snehu. oproti tomu maji nejaka aditiva* do gumy efekt minimalni.
to bysme se takhle rovnou mohli bavit o tom, ze cinska guma drzi min, nez premiove znacky, jenze nikdo nevi ktera presne, takze by se pro jistotu zakazaly vsechny s cenou pod 2 litry.
o 07.11.2012, 14:01 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M) | Upraveno: 2012-11-07 14:03:41
videotest pneu :-)

[ Link ]

o 07.11.2012, 14:01 | macek | Upraveno: 2012-11-07 14:11:52
Troubove si budou mlejt svoje proste bych to dal povinne a hotovo a kdyz nemas na zimni pneu tak nejezdi
Melete hlouposti tady jde o to ze kazdej blb by se rad vymlouval ze neni snih atd tak proste POVINNE a basta at se nikdo nemusi vymlouvat
A vy dva rejpalove ja jezdim uz 25 let tak vim o cem mluvim Samo ze 20ti letej floutek bude se masirovat a placat ze je to na hovno a jak je to zbytecny ale ve vsech vyspjelejch statech evropy to normal lidi chapou tak podle tech blbcu tady sou asi blby ze normal prezouvaj za zimni pneu :-)) panove zamyslete se nad sebou
o 07.11.2012, 14:07 | mrazik | Upraveno: 2012-11-07 14:11:34
macek to ze jezdis 25 let nevypovida o nicem. Kolikrat jsou tyhle tatkove az moc velky sutereni.
Stale jsem od tebe neslysel zadne argumenty, jen prazdny argument, ze maji byt zimni povinne od-do a basta fidli. V soucasne dobe neni problem zjistit kde snezilo, kolik nasnezilo, z kazde nehody se dela fotodokumentace, takze jake vymlouvani ?
Zajimave, ze zimni pneumatiky na D1 nezabranili nejvetsi hromadne nehode ? Vzdyt na tom useku byli povinne.
o 07.11.2012, 14:08 | .mycTD

foto k příspěvku  od .mycTD

o 07.11.2012, 14:14 | macek
Ty vole vratte ridicaky pac takovy lidi nemaj co delat na silnici jasne to jste presne vy co ?:-)) sem mladej blbej a kdo je vic zadna skusenost jenom frajirek za volantem az to jednou pochopite tak se vam ulevi
o 07.11.2012, 14:15 | macek
Porad ale nechapu v cem je dobre sledovat jestli snezi tam a tam a nebo je namraze kdyz to proste muzu prezout a mam klid kdyz to nechapes tak v tom pripade nepatris na silnici:-))
o 07.11.2012, 14:20 | .mycTD
macku, ted jsi na to kapnul.
taky me nebavi sledovat, kde zrovna snezi, takze mam uz tyden auto na zimakach a neresim to.
ale kvuli tomu nemusi byt idiot nekdo, kdo za slunecneho vikendu vyjede na letnich, byt je treba unor.
o 07.11.2012, 14:25 | Luke-Jeep
Přesně :-) ldyž vytáhnu brouka v březnu při 18ti stupňovým slunečným dnu a před západem slunka jej mám zpět v garáži tak si jako idiot nepřipadám... :-) spíš bych si připadal jak idiot to kvůli slepému dodržování dogmatických nesmyslů dodržovat... (Podotýkám že na zimním autě zimáky mám ;-) i když přezouvám až dneska)
o 07.11.2012, 14:29 | mrazik | Upraveno: 2012-11-07 14:34:20
Vsak ja uz mam taky prezuto, jezdim kazdy den, vozim deti a kdyz se blizil ten snih a teploty pod nulou, rekl jsem si, ze prezuju, aby me to nekde nechytlo. Nicmene pokud pocasi nevykazuje znamky toho, ze bude snezit nebo bude pod nulou, tak nevidim duvod prezouvat. Pamatuju, ze nekolikrat jsem prezouval az v prosinci. Proto vidim snahu urcovat datum, jako nesmysl.
o 07.11.2012, 14:30 | mr.brain
Letni pneu jsou na promrzle a suche vozovce lepsi jak vetsina zimnich pneumatik, ktere maji vzorek vylozene jako zaberovy do snehu (coz je drtiva vetsina)... A protoze kdyz se dela nejaky test zimni vs. letni, tak se vezme zimni treba GY Ultragrip nebo neco podobny co funguje na snehu dobre a k tomu se zkousi letni za 800 Kc guma 225/40 R17 z Ciny.

At si kazdy jezdi na cem chce, ale kdyz se neco stane, tak za to ponese patricne nasledky. Nevidim duvod, proc by treba dneska v CB mel nekdo kontrolovat zimni pneu - rano +5°C, ted +8°C a rozhodne nebude namraza ani snih ani nic jinyho.

Ale pokud nekdo chce takovyhle plosny narizovani, protoze lidi jsou idioti, tak by to melo byt takhle:
1. pri navsteve restaurace - 1x pivo 12°, 1x whiskey 40% 0,04 cl
2. pri ceste domu - kontnikova obuv s hloubkou vzorku min. 10 mm
3. pri vykonavani velke potreby pouzivat pouze 3 a vice vrstvy toaletni papir, na jedno utreni se uziji 4 utrzky

... tohle je ta absurdita :) Navic kazda ta cinnost potencialne ohrozuje ostatni - v tom prvnim pripade, ze se nekdo ozere a bude otravovat okoli nebo si nejak ublizi, v tom druhem pripade se predejde podklouznuti a vyvkrnuti kotniku a ve tretim se usetri nejaky lesy a odlehci se COV. Hawk :D
o 07.11.2012, 14:34 | tappaja
V tomhle souhlasim s mackem a kralikem, ma to byt jako u nemcu, celopolosne.
Vyjedes na letnakach, chytnou te, jestli dostanes pokutu,tak to bude plne v kompetenci policie, jak to vyhodnoti, zavinis nehodu, dostanes dvojnasobek a jeste muze pojistovna odmitnout plneni.
Ja vim, je to smutny, prezouvat, kdyz je 15 stupnu. Jenze pokud se neudela jasny pravidlo, bude milion vymluv.
Je to stejny jako s chlastem, denne lidi jezdej nachcany, kdyz se povoli pul promile, lidi budou jezdit s promili a tak dokola...
o 07.11.2012, 14:38 | pepe689
by me zajimalo vyjedes rano +8C behem hodiny -3 aa si na dalnici hm to bude zabava co odstavis na pumpu a mraz bude dalsi 2 mesice ---stojis a shnijes na benzince
o 07.11.2012, 14:39 | .mycTD | Upraveno: 2012-11-07 14:41:36
tappaja:'tak to bude plne v kompetenci policie, jak to vyhodnoti'
'pokud se neudela jasny pravidlo, bude milion vymluv'
...to mi prave prijde dost v rozporu

pepe689: ale presne to je uz dnes celkem jasne osetreno -proste je to tva chyba, tak si dva metry cekej.
o 07.11.2012, 14:49 | pepe689
presne proto me zarazi to ze nekdo v zime jezdi na letnich
o 07.11.2012, 14:49 | mr.brain
Policie by na miste vubec nic posuzovat nemela, protoze tak 80 % ob(v)canu je ve velice nevyhodnem postaveni oproti ni, at uz s momentalni neznalosti veskerych zakonnych ustanoveni, tak s pozitivni motivaci prisluniku na vyber pokut a jejich naslednym hodnocenim na zaklade tohoto anebo s tim, ze si (a takove pripady jsou zaznamenany) prislunik vymysli zakonne ustanoveni a na zaklade nej pak vymaha pokutu anebo tvrdi, ze on zadne body neda, at tu pokutu zaplati (no v tomhle pripade nelze, on je opravdu neda, ale ridic je stejne dostane od mistne prislusne obce s rozsirenou pusobnosti).

Pokud budeme mit Policii jako v Nemecku, je to trochu jina, ale v soucasne podobne tak jak je to tu ted je to trochu...mimo :/

Ale je zajimave sledovat tohle mysleni - u dopravy predevsim, je vetsina tech pokut stylem - porusil jsi zakonne ustanoveni, skoda nikomu nevznikla, zaplat pokutu. Kdezto vsude jinde (a i u trestnych cinu) se X mesicu posuzuje trestnost a spolecenska zavadnost toho jednani a na zaklade nej je vymezen trest - pokuta, zakaz cinnosti, zabaveni veci ci odneti svobody atd. a nikomu to neprijde podivne. Zatimco u dopravy nekdo jede mimo obec 110 a dostane pokutu, protoze porusil ustanoveni, ale nikomu nevznikla zadna skoda. Tohle je docela bordel...
o 07.11.2012, 14:52 | mrazik
Tappaja, ale vzdyt opdobny zakona jako v nemecku tady plati.
Pepe takovy ridic je vul, protoze pokud je si vedom, ze ma letni a blizi se takoveto pocasi, zaslouzi si tam to auto nechat. Staci se podivat na predpoved a dle svych zkusenosti z minulych let to zhodnotit. Ridim se tim uz minimalne 8 let a ani jednou jsem nemel problem. Prezul jsem vzdy vcas pred jakymkoli snehem, velkym mrazem.
o 07.11.2012, 14:57 | .mycTD
pepe689: protoze to byla jedna z mnoha moznosti, jak se muze jizda v zime vyvinout, taky muzes vyrazit v +8°C a vratit se v +12°C, ale to riziko by si mel kazdy dospely clovek dokazat zhodnotit sam. Pokud to nezvladne, tak je to idiot, coz zadny zakon stejne nikdy neosetri.
o 07.11.2012, 15:03 | Lubak
Macku
jj jasně ty řídíš 25 let tak jsi asi mistr světa,já mám něco málo také odjeto a jezdím po celé ČR už x let a ty jsi akorád zblblej neboť žádné rozumné argumenty jsem od tebe neslyšel.
Každej ať si jezdí na čem chce, ale v případě zavinění nehody bych to pak jasně vyhodnotil a hotovo
o 07.11.2012, 15:16 | hopa26
Takhle jezdím já na letních na sněhu.
[ Link ]
o 07.11.2012, 15:28 | Proffesor_W
Ja bych povinne zavedl uplne vsechno! Bez prikazu bys nesmel ani vstat z postele, povine kazdy rano pro rohliky a povine jich snist rano 3 s maslem a marmeladou. Povine skrabat brambory na obed a povine si cistit zuby 3x denne. Dale bych povine prikazal vsem pravidelne rano v osm hodin vykonat stolici. Ale pozor! V zime tvrdou a v lete ridkou, povine od listopadu do brezna! Hlavne povine! Jinak ja sem strasnej vrah, na jednom aute vozim celej rok zimni gumy, a na druhym celej rok letni gumy. Ale neni to povine. Tam bude chyba.
o 07.11.2012, 16:17 | JP
Přesně jako Proffesor_W. Ještě bych povinně nařídil každej den hodinu intenzivního pohybu, dneska je každej druhej člověk tlustej jak prase, pak kvůli tomu končí u doktora s vysokym tlakem, cukrovkou, kloubama nebo něčim podobnym a pořád se jenom vymlouvá že on za to nemůže. Platíme to pak všichni ze zdravotního pojištění! Žádný takový, pěkně povinně hodinu pohybu a nikdo se nebude moct vymlouvat. Já už mam 25 let BMI v normě a to mě opravňuje každýmu floutkovi s faldama nařizovat jak má žít.
o 07.11.2012, 16:27 | .mycTD
ale jestli si myslis, chlapecku, ze s BMI v norme nebudes muset behat, tak to se teda pletes!
Poradek musi bejt a pravidla plati pro vsechny!
o 07.11.2012, 16:46 | Midnite
JP: :D smích
o 07.11.2012, 16:53 | thepyroman
se to tu trosku zvrhlo.. tohle co mi vcera naborili opravdu v zimne jezdit enbude vzal sem ho na posledni projizdku a ejhle, jinak druhe auto uz mam prezute na zimnich..
o 07.11.2012, 17:29 | JP | Upraveno: 2012-11-07 17:30:36
.mycTD: No pochopitelně! Pěkně plošně všichni, aby se nikdo nemohl vymlouvat. Jenže já jako každej rozumnej člověk běhám už teď když to neni povinný takže mě se to vůbec nedotkne, k tomu ještě dělám thaibox takže tu hodinu denně bez problémů dám. Konečně se žádnej idiot nebude moct vymlouvat že dělá dvanáctky v dolech a pohybu má dost, nebo podobný kidy, prostě pěkně plošně hodina běhání denně ať se nikdo nemůže vymlouvat. Nemůžeš běhat protože máš třeba v prdeli klouby a spíš by ti to ublížilo? Žádný takový výmluvy, takhle se dá právě vymlouvat dneska, kdyby to bylo plošně tak okamžitě pokuta jako prase, sebrání rodnýho listu a občanky na půl roku! Voni by si to rozmysleli, idioti!
o 07.11.2012, 18:08 | vypuk
JP: jdi si dělat do dolu 12 a uvidíš jak pak budeš mít chuť k nějakému tomu pohybu :) Maximalně tak o volnu mezi kratkym a dlouhym tydnem nebo při jakem systemu bys dělal... :)
o 07.11.2012, 18:27 | macek
Lubak clovek jako ty co jezdi v takovy popelnici a shani po inzeratech ojety pneu tak u nej me to neprekvapuje ze mele takovy hovna:-))
o 07.11.2012, 18:42 | crestik
venku listopad, jeden den plus deset, druhý den nula, mrzne, druhý den +5, další den -2 a tady se řeší, proč by někdo měl přezouvat na zimní. Nedávno se půl republiky vzbudilo do několika cm sněhu, ale furt tu bude někdo vykříkovat, proč by v prosinci měl přezouvat, když svítí slunko. Osobně jsem taky pro daný termín od - do. A když to tu někdo srovnává s nařizováním nebo buzerací, tak teď z druhé strany...proč se nesmí za volant, když má člověk v krvi? Mi pifko nic neudělá, dvě už poznám, atd. Teď u mě byl kolega, co na sobě nepozná 5-7 piv, tak proč by po dvou nemohl sednout za volant? Nemělo by se to taky upravit, že sednout můžu, jen pokud předpokládám, že jsem vpoho?
o 07.11.2012, 18:49 | macek
crestik jasne jses dalsi tech rozumnejch co normalne premejsli ale tupci to proste nechapou o cem je tady rec a obracej to nekam jinam a hlavne o nicem
o 07.11.2012, 20:28 | Lubak | Upraveno: 2012-11-07 20:29:28
Macku ty jsi fakt tragéd už x let jezdím v poměrně novejch autech a nemám potřebu se tím někde chlubit
A jestli myslíš, že to že řídíš 25 let je známka toho , že jsi pan odborník tak si fakt změn lékaře.
Takovejch pilotů mám v práci x do měsíce a většině ty zimáky fakt nepomůžou. Ty si myslíš, že zimáky ABS, ESP a další aspekty vyřeší veškeré problémy?
Vždy je to hlavně o řidiči.
o 07.11.2012, 20:43 | Docthor
Přečetl jsem si to celé a dohadovat se tady co má smysl a co ne je asi zbytečné, já osobně přezuto mám, ale myslím si že je to pouze o inteligenci daného člověka jak si ten zákon přebere.

Z vlastní zkušenosti vím že zimní je na zimní období lepší a na zimních pneu můžu rozumně jezdit i v teplejších dnech, kdežto naopak je to asi nesmysl, pokud přes noc nasněží a je vozovka pokrytá sněhem nebo namrzlá, měl bych mít na autě pneu zimní.Ale jak říkám je to každého věc jak se k tomu postaví, žádný zákon nepomůže, viz. povinné ručení a další věci které nefungují :-)
o 08.11.2012, 08:36 | mrazik
Ale tady nikdo nezpochybnuje zimni gumy, jsou na zimu vyborne a clovek nikdy nevi presne, zda bude padat nebu nebude padat. Vsak vetsina uz ma prezuto, ale nesouhlasim s tim, aby se urcovalo pevne datum od-do, protoze kazdy rok je jiny a nekdy skonci snih pomalu az v kvetnu a nekdy by se mohlo jezdit na letnich uz od brezna. Take se musi rozlisovat oblasti. je rozdil jestli nekdo jezdi v praze nebo na horach, ze.
o 08.11.2012, 09:10 | Standa
Celé se to zvrhlo jen proto, že první odpověd byla: 06.11.2012, 20:24 | macek
No radeji je tam dej pac to je prvni vec na co pojistovak kouka

Přitom:
07.11.2012, 16:53 | thepyroman

se to tu trosku zvrhlo.. tohle co mi vcera naborili opravdu v zimne jezdit nebude vzal sem ho na posledni projizdku a ejhle, jinak druhe auto uz mam prezute na zimnich..

Žádný zákon nevyřeší to, aby debil nebyl debilem. Proč by jinak jezdili lidé za volantem s 2 promilema v každém oku.
Ale proč někoho nutit aby v teplém počasi jezdil na zimním obutí, současný zákon to řeší dostatečně a proto ani při případné pojístné události není třeba řešit narychlo přezutí auta, jak macek doporučuje.
o 08.11.2012, 09:53 | macek
Standa ano doporucil jsem mu prezout pac z vlastni skusenosti vim proc kvuli prave ty pojistovne takze dal to nema cenu resit kazdej tu akorat dela chytraka ale kdyby nekdo mel prave kvuli tomuhle problem tak pak bude cumet jakej pojistovna muze delat problem prave kvuli tomu
Mne teba i v lete pojistovak meril hloubku vzorku na pneu a psal to do protokolu
o 08.11.2012, 09:59 | Etien (M)
souhlas s tappikem...

k cemu mi bude, kdyz to do me nekdo posle na letnakach, ze to byla jeho chyba, ze neprezul?
ja budu mit nabourany auto, ktery mi sice opravej, ale porad budu mit auto po bouracce...
o 08.11.2012, 11:18 | mrazik
Etien a to na vsechno potrebujeme zakony ?
o 08.11.2012, 11:28 | tappaja
U nas jo. Podivej se do nemecka, maji to celoplosne, i s tim dovetkem o ledu a snehu a stejne vsichni prezujou a 1.11. nenajdes auto, ktery by melo letnaky. (pokud to neni turek nebo polak)
Me v tehle vecech prijdou cesi jak rebelove bez priciny, vsechno vedi nejlip, nikdo jim nic nebude prece prikazovat. Samozrejme jsou vyjimky, je jich cimdal tim vic a je to jen a jen dobre.
o 08.11.2012, 11:43 | mrazik
tapiku pokud je prvni tyden v listopadu 15°C a na slunicku 20°C, tak nevidim duvod prezouvat. Jezdim jen po praze. Do pneuservisu nemusim, prezuto mam za 30 minut. Takze prezuju 1.11 jen pro ten dobry pocit, ze to delam stejne jako soudruzi v nemecku ?
o 08.11.2012, 11:50 | macek | Upraveno: 2012-11-08 11:51:57
mrazik ty to porad nechapes a chytas se slovicek a chces se porad hadat ANO KVULI TAKOVYM JAKO TY POVINNE
Debata vznikla kvuli necenu jinemu ale par chytraku tu zacalo chytracit a vznikla tahle debata o blbosti
A nechapu ze te to sere stejne si prezul tak co nebo se chces tady porad dohadovat??
o 08.11.2012, 11:56 | tappaja
Nezapomen, ze si za ten tyden, nez ty mrazy prijdou sjedes pulku vzorku s neriditelnym autem, protoze ma zimaky...
Vsichni cekaj, pocasi se zmeni behem noci (jako to bylo pred 14ti dnama) a budou plny silnice ridicu, ktery OPET zima prekvapila a jediny co budou delat, ze budou nadavat na silnicare...
o 08.11.2012, 11:58 | .mycTD | Upraveno: 2012-11-08 11:59:47
macek: z teto logiky teda nechapu, proc jsi na zacatku radil prehazovat kvuli likvidatororvi kola, kdyz systemove reseni by bylo nechat karu jak byla v dobe nehody a sklopit usi.
o 08.11.2012, 12:03 | macek | Upraveno: 2012-11-08 12:06:30
mycTD ty ses asi mimo ne nak te nechapu ale hold kdyz je nekdo natvrdlej tak se neda nic delat:-)) Opakuju pro ty vice natvrdle JO DOPORUCUJU MU PREZOUT staci?
Priste si to precti cele a nebo nekoho pozadej at ti to precte kdyz to neumis a uvadis veci na nepravou miru
o 08.11.2012, 12:07 | mrazik | Upraveno: 2012-11-08 12:09:53
tapiku delas si ze me legraci nebo me mas za uplneho nezodpovedneho vola ? To ze bude snezit hlasali nekolik dnu dopredu. Nikdy me zima neprekvapila, coz je take i tim, ze sleduju pocasi - coz je castecne i muj konicek.
Ano na zimnich se mi pri teplotach nad nulou jezdi hure nez na letnich, protoze nedrzi a nebrdzi tak dobre jako letni. Ale nejsem zase kaskader, abych cekal na prvni snih a prezouval kdyz zacne padat.
Macek kvuli takovym jako ja ? Mohu vedet, co to znamena jako ja ? Jako ja, ktery se rozhodne podle sveho nejlepsiho svedomi a zatim jsem s tim nemel problem ?
Kdyby nekdo nadhodil argument, ze X procent ridicu jezdi v zime na letnich a na nehodach se letni gumy podili velkym procentem, sklapnu a budu pro povinne zavedeni, ale to tady zatim nikdo neukazal - ono by se totiz ukazalo, ze ten podil je treba minimalni a povine od-do by nevyresilo vubec, ale vubec nic.
Macku a posledni vec, mas hodne oblibene slovni spojeni, ze ostatni jsou mimo. A co kdyz je to obracene ?
o 08.11.2012, 12:11 | macek
mrazik rozmrzni nevic co pises poradim ti . At ti to nekdo vysvetli o co jde
o 08.11.2012, 12:13 | Lubak
Macku tvoje argumenty jsou úsměvné. Téma bylo jasné, pojišťovně do pneumatik (pokud mají správný rozměr jako v TP) nic není v tomto případě.
A tvoje výpady a nadávky ukazují asi víš na co vid?
Všichni ostatní jsou mimo že? u tebe je zajisté všechno správně
o 08.11.2012, 12:17 | macek | Upraveno: 2012-11-08 12:23:47
mimo je par lidi tady co pisete blbosti rekni si mamince at ti to cele prelouska pac ani ty asi neumis cist a nebo si linej to precist cele
Napsal jsem mu ze bude lepsi to prezout na zimni kvuli pojistovne pac by moh mit problem tak nevim co je na tom k nepochopeni
A kdyz ty jsi takovej trouba co pise porad mimo dany tema tak je to pouze tvuj problem a jezdi na letnich a cekaj az bude snezit:-))
o 08.11.2012, 12:41 | Etien (M)
me teda prekvapuje ten nazor, jak jsou zimni pneu strasny pri jizde za vyssich teplot...
o 08.11.2012, 12:42 | Standa
To macek, mimo jsi pouze ty a ne mrazík, nebo Lubak. Proč by měl kvůli pojištovně přezouvat, když k nehodě došlo za podmínek, kdy podle zákona zimní gumy nepotřebuje a podle selského rozumu stejně tak.
Není to tak , že Já, Lubo či mrazík jezdíme na letních, ale máme doma třeba druhé auto, které buď nepřezouváme vůbec, nebo až to bude potřeba. Ale s tím se jezdí tak aby nebyl porušován zákon a bezpečnost provozu.
Zákon který by měl nařídit přezouvání na zimní od určitého datumu ,bez ohledu na počasí by nic nevyřešil, nezodpovědný řidič zůstane nezodpovědným a my ostatní pojedeme vždy na takovývh pneumatikách abychom byli bezpeční nejen pro sebe, ale i ostatní účastníky provozu.
o 08.11.2012, 12:42 | Lubak | Upraveno: 2012-11-08 12:44:54
Konkrétně mi napiš jakej problém bude mít? nechápu tuto větu proč by měl mít jako problém?
Napsal jsem mu ze bude lepsi to prezout na zimni kvuli pojistovne pac by moh mit problem tak nevim co je na tom k nepochopeni
Urážet umíš dobře ty budeš asi jeden z těch pisálků co sedí u compu tak je děsnej hrdina vid a ono to bude v reálu asi trošku jinak vid?
o 08.11.2012, 12:46 | tappaja
I me, ale uz to nebudu vic komentovat.
Me se rozhodne hur jezdi na letnakach, kdyz je rano treba kolem 3-5stupnu (ale pres den muze bejt treba 15) a silnice je takova podzimne posmrkana, v zatackach listi...
Tak holt uberu a pro rohliky nepojedu dverma napred :o))
o 08.11.2012, 12:51 | mrazik | Upraveno: 2012-11-08 12:53:58
Stando je to marny. Kdo neprezul 1.11 je mimo a bude mit problem s pojistovnou a jsme uplne blby a proto potrebujeme zakon.
Tapiku drobny detail, na tom listi a usmrkane silnici je sporne, jaestli bude lepe fungovat zimni nebo letni, ale to uz jdeme do absudit.
Zkusim to jeste jednou - zimni pouzivam, nikdy jsem nezpochybnil jejich prinos, ale jsem rohodne proti plosnemu narizeni kdy prezouvat, to mi prijde v nasich podminkach jako totalni nesmysl. Stale mi nikdo nevysvetlil, proc nemuzu prezout treba v polovine listopadu, kdyz jsou teploty nad nulou ?
o 08.11.2012, 12:53 | .mycTD
...nedej boze v nasich podminkach, tady pod Brnem
o 08.11.2012, 12:55 | Lubak
Mrazik to v posledním příspěvku napsal úplně přesně.
MycTD v Brně bych raději přezouval už v říjnu.-)
o 08.11.2012, 13:27 | Tarrance
Já bych dělal psychotesty a nerváky s radikálníma názorama bych za volant nepouštěl. :-)
o 08.11.2012, 14:25 | CervinVega
jednu celou sezonu na starych zimakach 205/50R17 na M3, kde maji byt min 235/40...
podle toho vedeckeho grafu nahore bych mel nejspis pri kazdem zatoceni omotat lampu a rozjizdet se na 3ku...
prekvapive to drzelo i pri +30 docela normalne, zatimco letni pneu pri -5 byl cistej adrenalin i na suchem cistem asfaltu...
kdo nekdo provadel mereni asi chape, ze tenhle ozrcadlenej graf nevzniknul zadnym experimentem, ale pouhym pranim...
o 08.11.2012, 14:42 | macek
lubak neboj nejsem zadnej pisalek muzu ti to rict do oci nemam problem a rozhodne se z nikoho jako ses ty neposeru
o 08.11.2012, 15:13 | Etien (M)
souhlas s CV... letos jsem jezdil vetsinu leta se Z4 na zimakach a nejvetsi rozdil byl v ubytku vzorku...
o 08.11.2012, 15:32 | Lubak
Macku fakt změn prášky já netvrdím že se ze mě posereš meleš tu fakt jednu perlu za druhou
argumenty žádné jen urážky a nadávky
o 08.11.2012, 15:37 | macek | Upraveno: 2012-11-08 15:41:38
Lubak ty se nauc cist nebo at ti nekdo poradi kdyz jsi natvrdlej tobe totis ani ty prasky nepomuzou a nebo se sejdem a ja te vylecim:-)
A ted koukam ty si s tim zamrzlim jedna ruka tak proto se tady doplnujete :-)))
o 08.11.2012, 15:57 | Zan
thepyroman : Máš mail
o 08.11.2012, 16:44 | Lubak
Macku v čem konkrétně neumím číst?
Odpověděl jsi nesmyslně na otázku odepsal ty a ted tu meleš dokola furt stejnou písničku.
Já prášky nepotřebuju na to je tady jinej adept. Za 16 min. ti začínají zprávy na Nově tak se raději usaď k televizi ať můžeš hltat další nesmysly
o 08.11.2012, 17:17 | macek
Lubak ses blb co mele porad to same nema to cenu se dohadovat a napsal sem ti jasne ze znam lek na tvou hloupost tak jestli chces prijedu a vylecim te raz dva
o 08.11.2012, 18:50 | JP | Upraveno: 2012-11-08 18:51:05
Lubak: s mackem nemá nejmenší smysl diskutovat, prostě ho ignoruj a ideálně jeho příspěvky úplně přeskoč, sám to dělám už delší dobu. Jeho argumentace je přibližně na úrovni Paroubka, nikdy z něj nic kloudnýho nevypadne, jenom arogantní pocitový žvásty bez konkrétních argumentů. Když trochu zagooglíš a zjistíš kdo to je, tak ti to začne dávat smysl...
o 08.11.2012, 18:58 | Luke_288
jako JP
o 08.11.2012, 19:13 | macek
JP napodobne a luke to same jste ovce co se vezete bez vlastniho nazoru na urovni ne Paroubka tema nazorama a argumentama ale mozna tak toho nej degese dal bych vas do rady a sestrelil vy kostata :-)))
o 08.11.2012, 19:14 | mrazik
Ty vole, na diskusi hazet ramena, valim se tu smichy :D
No odpoved na muj dotaz jsem se opet nedozvedel, argumenty zadne, sanci jsem ti dal, ale jak pisou ostatni, je to zbytecne.
No ale staci relaitvne malo, aby se odkopal.
o 08.11.2012, 19:17 | macek
:-)))) dalsi
Jaky argumenty covece poradne cti nebudu spesl pro tebe to psat o co tu slo a kdyz neumis si dat 2a2 dohromadytak pak nema cenu neco vysvetlovat rekl bych ze je vas asi tak 5 co melete furt to same tak konek nema to cenu
o 08.11.2012, 19:23 | vinzek fa
o to je debata v zime jezdim na zimnch v lete na ltnich mame prece nejke zimnia letniobdoby ze mae zakonodarce kreteny za to nikdo nemuze

ale ano zimni pneu byc dal at ma pojistovna klid a predejde se spekulacim
o 08.11.2012, 19:34 | mr.brain
macek: mrazik se te ptal konretkne na toto (sorry za caps, jen aby to precetl i mene zrakove vybaveny jedinec) >
ZIMNI POUZIVAM, NIKDY JSEM NEZPOCHYBNIL JEJICH PRINOS, ALE JSEM ROZHODNE PROTI PLOSNEMU NARIZENI KDY PREZOUVAT, TO MI PRIJDE V NASICH PODMINKACH JAKO TOTALNI NESMYSL. STALE MI NIKDO NEVYSVETLIL, PROC NEMUZU PREZOUT TREBA V POLOVINE LISTOPADU, KDYZ JSOU TEPLOTY NAD NULOU?

Takze na tohle se mrazik uz od zacatku pta, misto toho jste si tu zacali nadavat machrovat jak maly kluci na zachodech kdo dal dostrikne nebo kdo ho ma vetsiho :)

mrazik: nemuzes prezout v pulce listopadu, protoze podle zakona to mas mit do 1.11., dalsi zakon bude narizovat ze ve stredu se bude provadet vaginalni koitus a v nedeli analni, aby si uzili i registrovani nebo nejaci kanalnici :D

vinzek: ale vzdyt to tu celou dobu rikame, ze nikdo nezpochybnuje funkci zimnich pneu na snehu nebo zmrazcich ci rozjezdeny brecce, ale jedine o co jde je to datum :)
o 08.11.2012, 19:56 | vinzek fa
mr.brain ale o tom to je protoze ceskej narod je banda lemplu tak proste nejakej datum nekdo stanovit musi, vem si ze sice mame dano od kdy do kdy ale stejne je v tom bordel protoze musis pouzit zimni pneu ale ma to ale tudiz cela tahle diskuze nema cenu petikoruny -))
o 08.11.2012, 20:02 | camron
Hoši, to je síla, jak se někteří vyjadřujete. To nejde bez té arogance, urážek a nadávek? Zejména ty, macku?
o 08.11.2012, 20:07 | mrazik
vinzek a co jeste naridime, protoze franta odvedle je lempl ?
o 08.11.2012, 20:08 | Rajdlos
JP: ;-)
o 08.11.2012, 20:36 | Lubak
JJ protože jsme národ, kterej se nechá tahat za nos a jsou tady lidi, kteří nemají svůj názor a nechají se zblbnout TV, webem, novinama atd. pak to vypadá jak to vypadá.
Macek se ukázal v celé kráse, tak už raději bez reakce.-)
o 08.11.2012, 20:40 | vinzek fa
mrazik nevim ale je to proste bezna vec ze jsou nejake zakony a jsou hloupejsi nez tenhle ale jsou tohle me pride jako rozumnej napad uz delsi dobu jsou rani teploty takove ze jsou vhodnejsi zimni nez letni pneu a to ze v prosinci muze bejt nejakej den hezkej neni podminka ze tomu tak bude
o 08.11.2012, 20:45 | .mycTD
ale picu jsme narod...
i tady v diskuzich je 50%+ lidi, kteri se nad tim dokazou aspon zamyslet
o 08.11.2012, 20:53 | mr.brain
njn, jako TD...

Dam priklad ze zivota :) Jdu v noci opilej kolem popelnice, nic neudelam, ale dostanu pokutu, protoze mam ruce, jsem opilej a je mozny, ze budu chtit delat bordel :) Materialni aspekt prestupku jsem zadny neudelal, ale pokutu bych dostal - dtto v doprave > jedu po suche silnici v lednu a dostal bych pokutu (blb kdo by ji zaplatil a jeste dekoval) za to, ze je leden a nemam PNEUMATIKY OZNACENE M+S nebo snehovou vlockou (takhle je definovana zimni pneumatika, pozor na to!) a mohl bych zpusobit nejakou neocekavanou dopravni situaci - dtto prekroceni rychlosti na prazdne silnici - nikomu nevznikla skoda, ale uz bych mel dostavat pokutu.
o 09.11.2012, 10:00 | vinzek fa
jezis to je to same teda jako kdyz pudu nekoho podriznu a proc bych mel dostat trest
o 09.11.2012, 13:02 | tappaja
Zrovna to "v nasich podminkach" bych vyzdvihnul, mame tropicky leta, arkticky zimy, snehu tri prdele, zrovna u nas by to melo platit.
Chapu, ze v Recku je to nesmysl, i kdyz treba v Atenach nasnezilo, byla to 3cm kalamita, nic nejelo, totalni kolaps!
o 09.11.2012, 13:18 | Samantus
az budu dospelej, chci taky resit veci jako resite Vy... leto - letni gumy, zima - zimni gumy, jak jednoduche,.... porad nechapu co je na tom predmetem k takovyhle diskusi...
o 09.11.2012, 13:21 | kadel21
to je zase pr*el to tu sledovat :-)
mrazik ma konicek sledovat pocasi (na nastence ma plagat Zakopcanika :-D) a druhej konicek ma prehazovani gum, pac jakmile v predpovedi reknou ze se otepli tak bezi do garaze a nahazuje zase letni, protoze na zimnich mu to spatne drzi :-).
Ja asi nejsem takovej zavodnik, ale do nejakejch krizovejch situaci, kdy mi ulitnou zimni na suchu se teda nedostavam

Kadel
o 09.11.2012, 14:13 | Luke-Jeep
Mě se líbí dogma některých že prostě člověk nemůže mít dvě auta třeba :-)))

a ano chci si zítra odpoledne vytáhnout cabrio když bude 10' a svézt se na chvilku a udělat nějakou podzimní fotku a světe div se - nepřezuju na zimní... :-) nepojedu na dálnici a tím pádem nebudu muset 14 dní čekat než tam sleze sníh a ano... Podívám se na předpověď a taky na meteoradar zda nejdou nějaký srážky :-)

A slušnost koukám odešla s tropickejma vedrama :-)) jak má někdo jinej názor hned je debil atp...
o 09.11.2012, 15:26 | JP | Upraveno: 2012-11-09 15:33:51
Naprosto přesně jako Luke-Jeep.

Nevěřim vlastním očím kolik ignorantů nevidí dál než na špičku vlastního nosu a co je horší, ještě podle toho chtěj ostatním nakazovat jak maj žít. Vinzek to už zabil úplně. Když 3x za zimu v 10°C+ vytáhnu letní auto a jedu pro rohlíky abych ho udržel v provozu, tak je to principiálně stejný jako když někoho podříznu, bravo, ať žije demokracie. A to jenom proto, že jedu na pneumatikách který maj v tu chvíli mnohem lepší vlastnosti než ty, na kterejch bych měl jet podle jeho názoru. Dělám to s letníma autama řadu let a v životě se mi nestalo, že bych při tom byť jen zmoknul, no asi nemam v hlavě nasněžíno jako některý nesvéprávný hovada co potřebujou paragraf. Jsem prostě kriminálník, ale buď auto občas projedu na letních gumách v +15°C (bůh mi pomáhej abych 10 minut po vyjetí neskončil v Dejvicích zasypanej lavinou), nebo ho nechám stát v garáži a na jaře nenastartuju, protože podobná tlupa blbců nakázala, že se do benzínu budou míchat sračky díky kterejm nevydrží dýl než pár měsíců.

Jeden z největších problémů dnešní západní civilizace je to, že vzrůstající množství lidí cejtí potřebu srát se do věcí, který se jich absolutně netýkaj a zakazovat věci, kterejm nerozuměj a pro který nemaj naprosto žádný podklady. Už dávno neplatí "žij a nech žít", už se to mění na "žij a co se ti nelíbí, zakaž".
o 09.11.2012, 15:36 | Honza2.016v
kdžy je někdo debil nepomůže ani zákon - díky kterýmu pak na něj patřičný orgány/instituce můžou

osobně teda přezuto mam, ale z toho důvodu že 14 dní z5 hlásily na sobotu první sníh a já nechtěl někde zůstat viset protže sem jel 400km.. ráno se zimáky trochu hodily, i když žádná sláva to nebyla..

teď jsou u nás stále podmínky na to jezdit na letních.. zimáků mi není líto,protože to sou nějaký mrdky, který mam na dohoblování a až opravdu napadne (očekávám tak kolem 25-28 prosince..) tak přezuju na "ostrej zimák"..nebejt tý soboty jezdil bych dosud na letních...vždy sem jezdil dokud nenapad opravdu první stálej sníh..

jinak jako JP aLuke.. mam dokonce 2 letní auta a pokud to podmínky dovolej (tj suchá silnice, bez šterku) jedu klidně 30 ledna na "preventivní" projížďku proti svrbění rukou
o 09.11.2012, 18:28 | Rajdlos
Jako Luke, ten to vystihl nejlepe, ne vsichni maji jedno auto, ja mam treba vicero aut a vsechny urcite nemam prezuty. Protoze na nektery proste ani zimaky nemam. A nevidim duvod se jit projet na suche vozovce. Na mokry nejezdim ani v lete.
o 09.11.2012, 22:55 | crestik | Upraveno: 2012-11-09 22:57:04
jenže tady se to řeší až moc inteligentně. Tak jak to zglobalizovat, aby použití zimních bylo jednoznačné? Jeden tu argumentuje, co je špatného vytáhnout auto v 10C v lednu, nebo jak...proč zrovna 10C, proč ne 8, 6, nebo 12? To jako dávat teplotní hranici pro použití zimních gum? To je pak ještě větší kravina. Pak příjde jouda, který slovo soudnost neumí ani napsat, všude haldy sněhu, ale cesty mokré, páč je v noci v -5ti nasolili. Jenže venku svítí slunko, "tak stará sedej, jedem na letních na krchof". Podle mě je začátek listopadu hranice, kdy se zvyšuje riziko námraz, teploty letí dolů a začíná první sněžení. Co na tom, že je pak týden v prosinci teplý nebo bez sněhu. Tenhle systém funguje, pokud budou řidiči inteligentní jak většina v tomhle vláknu...je zima/sníh/riziko -> beru zimní. Jenže v CR je mraky blbců, co "ten kousek sjedou na letních", a pak zas maj na Nově o čem mluvit, že borec s radiovkou nepředpokládal v lednu na tom úseku jazyky. Nad POV se nikdo ani nepozastaví, nemáš, cáluješ - jednoduché řešení, bez debat. Stejně tak pokud je někdo OD - DO na letních, cáluje, bez debat.

Někteří by ve velkých firmách s tou hromadou "nesmyslných" nařízení asi zešíleli, kdyby měli takhle řešit všechny nařízení.
Příklad z praxe, vlastně dva uplně stejné: ženská šla do logistické oblasti něco opsat, srazilo jí VZV, páč ji přehlídl. Teď dohady, byla za čárou pro chodce, co tam dělal VZV, měla tam přístup. Kdo jí zaplatí léčení, kdo je viník...Od té doby musí všichni v log. oblasti nosit reflexní vesty. Opět nehoda, baba šla v oficiální pauze pro něco do skladu, objevila se tam zdvižka, baba zlomený kotkník - byla bez vesty, vyřešeno. Nedostala ani kačku, místo toho papír a já nevím co ještě.
o 10.11.2012, 00:05 | JP
Nad POV se samozřejmě pozastavim úplně stejně, to je taky donebevolající kokotina (mluvim o tý nový vychytávce s ČKP kdy choděj lidem dopisy s výpalnym za přívěsnej vozejk kterej před 5 lety sešrotovali).

Když už teda usuzujete, že je nezbytně nutný pokutovat lidi podle toho jaký maj kdy gumy a zachrání to asi nejmíň 5000 lidskejch životů ročně, tak vůbec nechápu co je za problém s tou aktuální úpravou - já s ní prakticky vůbec žádnej problém nemam. Dá se říct že netrestá nikoho kdo se chová rozumně a zároveň je tim možný postihnout všechny blbce, tak kde je sakra problém? Proč to posouvat směrem k tomu, že to bude trestat někoho kdo se chová bezpečněji než podle zákona? Komu konkrétně to pomůže (s výjimkou státního rozpočtu)?
o 10.11.2012, 10:12 | .mycTD
zajimave je, kolik lidi pristoupilo na tu argumentaci: On Vas ten zakon sice trochu omezovat bude, ale to neni proti Vam, milej pane, vy jste chytrej, ale vsichni ostatni jsou uplni blbci, takze to tak musi bejt.
...aneb podstoupim cokoliv, jen aby si nekdo posvitil na frantu s radiovkou.
o 10.11.2012, 21:50 | crestik
mě by jako celkem zajímalo, jak jsou lidi omezování tím, že se bude používat zimní pneu od-do. Tím, že se více sjíždí na mokré vozovce? To není argument, to je školka...že má někdo letní auta a nevyplatí se přezouvat, přesto je chce v rámci údržby "provětrat":jasně to beru, mimo komunikace je přece prostoru dost. Jenže to není o posvícení si na někoho, je to aspoň nějaký krok, aby se nějakým způsobem snížilo riziko nehody. Já vidím problém v momentální úpravě ten, že když někdo při výletu dojede po 50km ke značce s vločkou na letních, tak ať se přihlásí, kdo se otočí a nepojede tam.
Uplně stejně se to tu rozjelo, když se nařídilo svícení. Méně přemýšlející vytahovali zvýšení spotřeby PHM a žárovek, a teď po tom ani pes neštěkne. Tipuju, že většina už poznala, že auto s potkávačkama jde ve dne nebo při zataženém odpoledni vidět líp, tak se aspoň začlo kafrat na denní svícení a LEDky :-)
o 10.11.2012, 22:11 | Luke-Jeep | Upraveno: 2012-11-10 22:13:59
Mimo komunikace? no jeste ze mam takovyho offroada a jeste ze je to legalni :-D

no... Dneska jsem vytáhl cabrio :-P na pranýř se mnou :-D začlo se smrákat, teplota šla na 6 - tak šup do zimáka se zimníma a hybaj dom :-)

foto k příspěvku  od Luke-Jeep

o 10.11.2012, 22:21 | JP
Super, díky za radu, prostě si párkrát ročně objednám plaťák, nechám odvézt 10cm vysokou Alfu někam na pole, tam najedu 20km a pak jí nechám odvézt zpátky, úžasnej nápad. Proč bych to dělal jednoduše a jel pár km okolo domku po vlastní ose, když tam budu mít ty nebezpečný pneumatiky co maj v tu chvíli mnohem lepší vlastnosti než ty co bych měl mít podle zákona, žejo... Fakt ti to nepřijde jako totální hovadina? Jakym způsobem se teda sníží to riziko nehody, kde máš nějaký data?

ad denní svícení: to že na to nikdo "nekafrá" neni tim že by to dávalo smysl, ale tim že už jsou od tý doby na pořadu dne větší píčoviny než tohle. Co řekneš na to, že v Rakousku denní svícení zrušili, protože nepřineslo vůbec žádnej efekt? To je přesně ten problém, neustále se něco nařizuje na základě subjektivních dojmů, ale vůbec nikdo tu nesleduje, jestli to má vůbec jakejkoliv vliv na bezpečnost provozu.
o 10.11.2012, 22:38 | JR
Celou tu debatu cist nehodlam. Ja dneska po dlouhy dobe vytahnul zase svoje RS2000 na letnich Nokian Z a auto sedelo vyrazne lip nez Mondeo na zimnich Michelinech. No a komu se to nelibi, tak at se klidne posere :-D
o 12.11.2012, 11:51 | TUNER
Žasnu........ne,vlastně už ani nežasnu,tady a jinde už je vlastně normální že maj někteří jedinci hlavu jen na to aby jim nepršelo do krku.
Jinak uplnej souhlas s JP a džípem.....
o 14.11.2012, 12:38 | Conan
Souhlas s JP, napsal vše za mě...
o 14.11.2012, 19:21 | crestik
L-J, přečti si ještě jednou, co jsem psal...

Já zas jel ráno ve 3C do práce, a v jednom místě bylo hezky ošlizlo, že i zimních jsem poznal, že to nebylo ono, značka s vločkou nikde. Odpoledne jak říkáš, hezky. Jenže mraky lidí nemá dvě auta, a pořád drandí na letních, protože odpoledne je fajn.
Ad JP, píšu někde o nebezpečných pneu? Hledám mouchy v tom systému, stejně jako ostatní si hledaj skulinky, proč je lepší jezdit pořád na letních. Nehádám se, jenom si chcu vyměňovat názory. Co teda tohle, co jsem psal?
"Já vidím problém v momentální úpravě ten, že když někdo při výletu dojede po 50km ke značce s vločkou na letních, tak ať se přihlásí, kdo se otočí a nepojede tam"

Ke svícení...jsem asi divný, když je pro mě přehlednější, když auta v zrcátku nebo někde v dálce při pozdním odpoledni zasvítí i blbýma LEDkama, než když se někteří svátečníci rozhodovali, že v 7-8večer ještě není snížená viditelnost :-/
o 14.11.2012, 19:48 | .mycTD
zase ty mraky ostatnich lidi...
o 14.11.2012, 19:50 | .mycTD
"Já vidím problém v momentální úpravě ten, že když někdo při výletu dojede po 50km ke značce s vločkou na letních, tak ať se přihlásí, kdo se otočí a nepojede tam"
ty teda vychazis z predpokladu, ze lidi porusuji zakon, coz hodlas resit prijetim jineho zakona. dava to smysl?
o 14.11.2012, 19:53 | Proffesor_W
Mely by uzakonit ze vidlicka se drzi v leve ruce a nuz v prave, jak to bude naopak, v jidelnach vznikne chaos, lidi do sebe budou narazet tackama a rozlevat si piti, a to proste nejde....leda...by se uzakonilo kde presne mit na tom tacku ten talir s jidlem a pitim a ze by se na piti davala poklicka aby se to nerozlivalo.
o 14.11.2012, 20:17 | Luke-Jeep
Crestik: Ok prečetl sem si to znovu a nevidím nic novýho - nepovezu si auto na polňačku ani po druhým přečtení :-) (zbytek jako JP)

...a až bude zase teplo a sluníčko, opět cabrio vytáhnu ;-) (amen a podpis pod prispevek .mycTD)
o 14.11.2012, 20:34 | rcman
Já vidím největší problém vtom že se při přezování pneumatik z letních na zmní(nebo opačně) musím párkrát ohnout a to mě pak bolej záda... Takže jezdím s trojúhelníkem za oknem na letních i v zimě maxi 25km/h a ničeho se nebojim....

Nééé, kecám!

Bohužel jsem vyšpekuloval že když jsem uzavíral povinný ručenní tak jsem tam zaškrtnul že používám na voze i zimní pneu. Tím pádem je mě jasný to co tu tvrdí asi většina lidí, že když by se náhodou něco stalo tak první co se bude řešit (když to přežiju) jaký gumy jsem měl na autě. Bez ohledu na to že bylo 20.12.2012 25° ve stínu a nikde ani známka po sněhu...

Ať si jinak každý má svůj názor a řídí se tak jak sám považuje za bezpežné a ohleduplné vůči ostatním kdož sním sdílí vozovku a přilehlé prostory....
o 14.11.2012, 23:11 | Mika
Zdar, bylo to náročné dočíst :-). Největší problém vidím v lidech a jejich krátkozrakosti. Máme talent se bít o nic a zároveň si nechat stát na hlavu :-(. Tapíku myslím si, že máš pravdu, ale jen pro pitomce. Tím nechci nikoho urážet, ale používat hlavu není zas tak složité. A když bych to mohl zrekapitulovat tak si myslím, že ten zákon je v naprostém pořádku a vzhledem k povinnosti 4 mm si sám rozhodnu zda je třeba mít při deseti nad nulou v listopadu zimní pneu. Protože bych ty zimní za určitých okolností mohl kupovat každý druhý rok. Tak a do mě :-). Zdar Mika.
o 15.11.2012, 11:28 | Daryl (A)
TY vole to je debata. Kdyz na to nemate prachy, tak nejezdete. Ja mam sebe i svou rodinu rad a proto mam jak letni tak zimni. Zimni prezouvam jakmile padnou teploty k 5 stupnum nejpozdeji vsak k 1.11, jelikoz jezdim jak po D1, tak obcas na hory. A nikdo nemuze rict, ze se nikdy nedostane do situace, kdy potrebuje zimni gumy. Protoze kazdou chvili vidim bezmozky s letnakama na drat, jak si to rano v tom slizu klouzaj od prechodu k prechodu a skoro nejsou schopni odbocit ... sorry, ale prave pro takove dementy je zakon potreba. A az jednou prijde krizovka a vy jen diky zimnim pneumatikam zabrzdite tesne pred prechodem s detma, zmeni te nazor ... nebo to mozna bude naopak a za katrem si hodite masli, protoze budete porad videt ty deti ... sorry, ale kdyz uz jsem king a mam auto a musim s nim jezdit i pro rohliky, tak kurva utratim tech par nutnych korun, abych neohrozoval lidi kolem sebe.
o 15.11.2012, 12:14 | JP
Daryl: Ty jsi tu debatu asi nečet ne? Když vyjedu s autem který mam na letních, tak je to za teplot a počasí kdy mam brzdnou dráhu kratší než se zimákama, takže nechápu proč bych kvůli tomu měl srážet děti na přechodu. Když je na silnici "sliz" jak píšeš, tak jedu zimnim autem na zimácích, nevim co je na tom pořád nepochopitelnýho. Letní auto mam na zimu v garáži právě proto, aby nemuselo jezdit v břečce a nebylo od soli, takže s nim logicky v takovym počasí jezdit nehodlám, jinak bych nemusel mít dvě auta.

Nikdo tady nikdy nezpochybnil smysluplnost zimních gum na sněhu nebo v břečce, takže nechápu proč argumentuješ krizovkama nebo někym kdo jezdí v zimě na letních sjetejch na dráty (s těma riskuje pokutu kdykoliv ho kdekoliv zastavěj, takže nechápu jakym způsobem proti takovýmu člověku pomůže nová hrozba jiný pokuty).
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4058 sekund.