Navštíveno 2745x

Jak je řešen rozvod služeb u UPC do bytu? Koaxiální kabel a v bytě nějaký rozbočovač pro data na net a kabel do TV s tv programy? A pokud UPC člověk nechce, tak stačí někde v hlavní rozvodnĕ v paneláku přehodit kabel na klasiku TV anténu, pokud tedy to UPC je koaxiální kabel? Zítra budu řešit v jednom bytě, tak abych byl už v obraze. Děkuji
UPC musí vždy připojovat jen jejich technik a jejich rozvodnice (obvykle někde dole protože kabel jde zemí) nemá se společnou anténou STA (rozvod obvykle na střeše nic společného). Na UPC jsou ty jejich spešl zásuvky kam vede koax a kde se z něj pak beze TV, net a telefon.

17.10.2012, 00:44 |
vypuk Do bytu ti vede koax, který je většinou veden přes "rozvodní skříň" na chodbě a od té jde až do bytu zdí/lištama. Oproti tomu STA rozvod je dělán přímo do bytu. UPC potřebuje ještě STB s kartou, před ním je ještě rozdvojka, kde druhý koax jde do modemu - z něho jde telefon a LAN.

17.10.2012, 07:45 |
JR Proste UPC a spolecna antena jsou dve ruzny veci, ktery spolu nemaji nic spolecnyho. UPC vzdy zapojuje jejich technik a v byte musi nainstalovat zasuvku. Typ zasuvky se resi podle sluzeb, ktery mas.
U me byl "technik", kterej o rozvodech nevedel vubec nic, tak seakorat koukal jak to delam :-D
Jasné, já si to myslel, ale UPC jsem nikdy neviděl a neřešil a tak teď jsem plně v obraze. Díky moc ;-)