Navštíveno 2667x

ahoj, koupil jsem meteostanici s venkovním bezdrátovým čidlem
[ Link ] píšou dosah 30m ve volným terénu, čidlo mám od hlavní jednotky vzdálený 2m a jediná překážka je okno. samozřejmě, že spojení funguje cca hodinu a pak konec. nastává anabáze s vyndaváním baterek, vracením a hledáním čidla, kdy úspěch je opět cca hodina.
psal jsem výrobci (resp dovozci), ten odpověděl, že mám vše poslat a že odzkouší, nicméně že toto může způsobovat nějaké místní rušení, které může být vzdálené i několik desítek metrů. bydlím v bytovém domě, kdy samozřejmě i já mám wifi plus všichni kolem.
stanice se vrátila zpět s tím, že u dovozce vše bez problémů fungovalo (překvapivě) a že se jedná o lokální rušení- reklamace neuznána.
a teď mi řekněte- kdybych před koupí někde v popisu výrobku našel, že v případě výskytu jakéhokoliv rušení nemusí výrobek fungovat, nikdy bych si to nekoupil. info o rušení se samozřejmě dočtu až v návodu k použití v krabici a od dovozce, ale na webu kde jsem to kupoval o tom není ani zmínka. u mě v bytě se samozřejmě situace opakuje a stanice nefunguje. existuje nějaká šance dostat peníze zpátky nebo se mám prostě smířit s tím, že jsem patnáct stovek vyhodil z okna?

08.10.2012, 17:39 |
DaveX Zkus to vyzkoušet někde u kamaráda nebo příbuzných v domku, jestli tě fakt neválí po uších prodejce.
jasně, ale to mi vcelku nepomůže, já potřebuju, aby to fungovalo u mě a jak říkám, kdybych se dočet že rušení může být problém, vyprd bych se na to. předpokládal jsem, že to bude mít nějakej kodovanej přenos stejně jako když jsem řešil sporttester suunto vs garmin, tak garmin vyhrál díky kodování
V technicke specifikace je napsana frekvence, na jake to bezdratove cidlo vysila... cize mrkni jaka je to frekvence a budes vedet cca alespon odkud vitr vane. Jinak pokud se nepletu na vetsine tehle cidel jde nastavit nekolik kanalu na kterych to bude vysilat - zkus to prepnout jinam.
Frekvenci pisou 433MHz, cidlo prepinani kanalu nema, je to stanice ktera muze byt naparovana jen s 1ks cidla, asi nejaka zakladni verze
Jeste me napada... zkousel jsi tam davat novy baterky? Treba Varta nebo Duracell, alkalicky? Nam se doma dost casto stavalo, ze to taky vypadalo a nebezelo to treba den a pak to zas na chvilku nabehlo... Normalne cidlo na displeji ukazovalo vsechno, ale nepripojilo se to ke stanici. Nejdriv pomahalo prepnuti na jiny kanal a pak vymena baterek. Ted uz asi rok bez problemu, tak nevim.
jako mr.brain - mám podobný nesmysl a když do něj dám obyč baterky, tak se to ani nerozběhne.

08.10.2012, 23:57 |
clown jo mam takovej srac z lidlu .., na vyhozeni :) alkaliny den, accu ani ne .. :( mrdat

08.10.2012, 23:58 |
clown jenze tech 433MHz je DO k branam a autum, pomerne pouzivane pasmo ..
433MHz solidní výrobci už opouštějí, protože je to zarušené jako prase - už i rádiový odečty tepla a vody jsou přestěhovaný do pásma tuším 868MHz :-( takže buď baterky, ale spíš tipuju zarušení pásma :-((
Luke_288: Řekni mě prosím na co všechno by Tě měl prodejce upozornit? On neví v jakém prostředí to budeš používat, kolik je tam rušení (které on ani neovlivní)... , kdyby měl do manuálu vypisovat všechny takové případy, které mohou nastat, tak to bude vypadat jako u léků, kde výrobci vypisují snad u všech skoro stejné vedlejší účinky.
Jinak zrovna Irox patří k tomu lepšímu. Sám používám od nich meteostanici vč. čidel na měření srážek, síly větru atd. Nicméně jako kluci výše, chce to i pořádné baterie.
baterie jsou nový, tam problém nebude.
Harryp: na co by mě měl upozornit při výrobku, kterej pracuje s bezdrátovou technologií? zorvna na to, že ten přenos je nebo není kódovanej a že to může ovlivnit jeho funkčnost/nefunkčnost. tot vše a právě přesně z toho důvodu, že neví, jestli ho budu používat v hájovně uprostřed lesa nebo v showroomu prodejce garážových vrat na dálkový ovládání. a hlavně v návodu k použití tohle varování výrobce uvedený je, takže to asi zas takovej zádrhel to vypsat není.
Myslim ze na tom budou vsechny stejne.
Ja mam stanici za cca 900 a cidlo na dalku asi 10metru + plastove okno signal nechytne tak jsem nucen ho mit na jizni strane kde mi to ukazuje teploty 45°C a podobne hovadiny.
Pokud nepomohly nove slusne baterky hod ji na aukro a kup si jinou. Idelane v kamenne prodejne kde si muzes domluvit jeji vraceni.
ono asi fakt všechny tyhle hobby krabičky budou stejný.
Tak co řešíš, když to v návodu k tomu výrobku je napsané? Za chvíli tady budeme jako v USA, kde se musí psát, že tu kočku fakt do mikrovlnky dávat nemusíš... :-(
nerad se opakuju, tak jestli tě zajímá co řeším, přečti si ještě jednou můj dotaz zcela nahoře, kde najdeš i odpověď na tvojí otázku.

09.10.2012, 15:21 |
DaveX To máš z eshopu?
V tomto bohužel jako Harryp a bohužel i dnes se najdou tací co v tom pásmu mají i bezdrát sluchátka - hi-fi zaručeno :)))
DaveX: mám, ale lhůta na navrácení už je pryč.
Luke_288: Ano na tvou otázku , jestli jsi vyhodil 1500.- ti odpovídám ANO. (podle tvého přístupu)
Pakliže jsem dále reagoval na tvé požadavky na co má prodejce upozorňovat v popisu e-shopu atp. tak Ti říkám, že je to nesmysl. Měl jsi dostatečnou dobu na to, abys to zboží vrátil a toto jsi měl udělat už ve chvíli, kdy sis před !!! použitím výrobku přečetl manuál výrobce, který uvádí přesně to co ti chybělo v popisu!
jasně, ale to bych využil možnosti navrácení zboží bez udání důvodu, což je podle mě výjeb, a ne nefunkčnost z důvodu rušení.
prostě jsem předpokládal, že když se prodejce zabývá popisem typu osmi animovaných ikon, možnosti zavěšení čidla, že baterie jsou součástí balení atp, což jsou z hlediska provozu naprosto nepodstatný informace, nemusel by být problém napsat větu, která je v manuálu tučně s vykřičníkem, kdy právě tohle má podstatnej vliv na vlastní funkci. ale to bych asi opravdu chtěl moc.
jak už tu někdo psal, střelim to za litr na aukru nebo to zkusim udat někomu z rodiny