Navštíveno 1978x

05.10.2012, 09:20 |
PlusOne | Upraveno: 2012-10-05 09:21:26
Manželka je podruhé těhotná, z toho plyne potřeba většího auta pro ni + dva prcky + hafo věcí. Momentálně jezdí s třídveřovou GIII, která jí asi ještě nějaký čas vydrží, nicméně nejpozději za rok bude potřebovat větší povoz (se kterým semtam popojedeme i nějakou tu delší vzdálenost ve čtyřech).
Chci něco bezpečného, pohodlného, benzínového, a musí to mít klimu. Rozpočet bude cca do 40.000,-. Za ty peníze mi padlo do oka Volvo V40, ideálně asi 1.8.
Je tu někdo, kdo tu V40 v téhle motorizaci měl? Podělil by se o případné reference? Nebo mi doporučíte v téhle cenové relaci něco jiného?
Mishane, ty mlč ;)

05.10.2012, 13:50 |
Conan Mám a prodávám, ale je to 200 koňová T4-ka ;-)
Ta 1.8 je dostačující, konkrétně nejlepší je ta s VVT, viz:
[ Link ] Vyhnout se pokud možno 1.8GDI od Mitsubishi, přeci jenom ten benzín u nás neni nejčistší, což těmto motorům vadí.

05.10.2012, 13:50 |
Conan Jinak se ptej na co chceš, pokusím se odpovědět, mám jí 7 let ...
T4 nechci, žena je zvyklá na 60 koní ;)
No, zajímá mě všechno, co jsi mi schopný o tom autě říct, na co si dát pozor, jaké jsou největší neduhy nejen motoru, ale toho auta celkově, v mishanově T4 jsem seděl, takže jak je to s prostorem vím, ale neměl ho tak dlouho, aby mi byl schopný říct "tady to kvete, tohle často hnije, jinak do toho jen leješ olej a palivo". Jaké jsou nejčastější závady, kolik stojí je odstranit, atd. - nebo se mám rovnou regnout na Volvoforum? :)

05.10.2012, 14:37 |
Conan Na Volvofóru najdeš to, co vím já :-)
Každopádně s tímto motorem žádné problémy nejsou a s autem taky ne. Ceny za díly jsou stejné jako u všeho, některé origo díly jsou levnější než druhovýroba, a v tvém okolí najdeš i servismany specializující se na Volvo.
Vrakoviště jsou taky, takže s dílama bych si hlavu nedělal.

05.10.2012, 14:40 |
Conan Pokud to neni někde spravovaný / odřený, tak to nemá důvod reznout.
spolupracovnice jezdí V40 2L turbo (160 PS+) její 2 synátoři vdětskej sedačkách. Za ty roky co to má leje pouze benzín a mění olej a gumy...nikdy se nezmiňovala se o nějaký závadě...a při bližším zkoumání tomu autu nic není krom nějakej oděrek z parkingu..

08.10.2012, 09:03 |
Conan Vzpomněl jsem si, že odcházej žárovičky v pozičních světlech, co jsou z boku. Jsou zalitý, ale dá se to vydloubat a žárovičky vyměnit za klasický mikro na 12V.