
Navštíveno 2964x


23.09.2012, 19:10 |
CRK už mě serou všechny pánve a chtěl bych zkusit něco, co jsem ještě neměl... výhody, nevýhody, jakou..? díky
No ještě bych věděl o jedný fajnový pánvi... :D

23.09.2012, 20:10 |
CRK tu nechci, woe :D

23.09.2012, 20:14 |
CRK
Co tě zatím na pánvích s*alo? Ať se můžeme odpíchnout :)

24.09.2012, 08:00 |
CRK Všechno :)
žádná pánev není univerzální. Každá se hodí na něco jiného. Takže co chceš na ní vařit...

24.09.2012, 08:18 |
CRK Každou pánev připálim a některý potom bez poškození nejdou umejt, ale ta litina by to snad vydrzela.
Only1: všechno, kdyžtak koupim potom další

24.09.2012, 08:56 |
Lukasino | Upraveno: 2012-09-24 09:03:02
Nic proti, ale jestli fakt kazdou, nebyla by lepsi investice nejaky kurz vareni? ;o)))
EDIT: Z/S kua :o)
Jako Lukasino :-D
I na blbej tefal za 600,- neumím nic připálit :)
Ja teda uz pripalil lecos, ale nevim co bych musel delat abych teflon pri myti poskodil. Sroubovak?

24.09.2012, 10:29 |
CRK Lukasino: kokoute :D
vždycky se směju, když se někdo tady na něco zeptá a dostane milión odpovědí na něco jinýho :) ale teď bych chtěl někoho, kdo má zkušenost s litinou, ale bez povrchový úpravy... Jediný, co jsem zatím našel je, že může reznout...

24.09.2012, 10:56 |
Zdenek (A)
CRK: Reznout by moc nemela, pokud ji casto pouzivas. Kdyz trochu zrezne na vnejsi strane, tak to asi neni zasadni problem. Navic.... pred prvnim pouzitim bys ji mel tak rikajic "zajet". Nekde na webu je napsano, jak se to dela. Nechci tady hrat chytryho, tak ti radeji napisu, at si to nekde najdes. Myslim, ze to psali na www.hobby.cz. Pak je dulezite, aby povrch, na kterem se zmazi, byl neustale mastny. Litina je schopna do sebe tu mastnotu natahnout. Takova panev by se nemela myt saponaty (jar, cif, pur a ja nevim co jeste), protoze by ji odmastily a to je nezadouci.
a nebude se to na tý litině naopak připejkat ještě víc?

24.09.2012, 12:32 |
bobo najdi si na nova.cz loskutáka z neděle a tam je přesně to co hledáš-mě to docela zaujalo
mám doma litinovou pánev průměr cca 28. Moc s ní neděláme, protože to není vhodné do myčky a musí se to hned umejt. Ale když už pak na ní přijde, tak se na ní peče a smaží velmi dobře, ale je fakt že uplně jinak než na klasické teflonce. To zajetí je taky nutné. Já sem ji rozpálil co to šlo a nalil do ní litr oleje. Ona si ho hezky natáhne a je taková vláčnější. Bez tuku se s tím dělat nedá, musí se to hezky promazávat a je daleko lepší plynovej sporák než keramická deska.
jinak mě ta pánev zatím nezrezla, ale v návodu měla napsáno, že se nemají na ní připravovat kyselé jídla. COž se dá pochopit

24.09.2012, 13:11 |
CRK bobo: kouknu, dík
Only_One: může se drhnout drátěným kartáčem?
No ono to jinak asi ani nejde, když se něco připeče. Já to alespoň tím dělám normálně. Respketive když to nepustí houbičkou, tak to seškrábnu drátěnkou. Jo a nemají se používat jary a čistidla, prostě to umejt vodou, nechat uschnout a potřít olejem. NIc víc
Umývat drátěnkou, fakt? Sorry, že otvírám už asi ukončené téma, ale taky chci litinu a našel jsem si nějaké info o údržbě. No a psali, že se na ni nemají používat hrubé nástroj, což drátěnku považuji. Navíc jsem pochopil, že se na ni nemá nic připálit, takže by drátěnka ani neměla být zapotřebí. Takže jak, drátěnka je zapotřebí? Jinak to info o údržbě je v tady v článku.
[ Link ]