Navštíveno 4301x

Jde něco takového udělat? Pokud ano, co se děje s účtem, který se nijak několik let nehýbe? Před cca osmi lety mi zemřel děda a otec (jeho syn) se vzdal dědictví ve prospěch báby, takže byl z kola venku. Samozřejmě je možnost, že před smrtí vše odkázal jí. Bába je sviňskej skrblík co si hraje na chudýho důchodce a všichni vědí, že to tak neni, ale to tady rozvádět nechci.

13.09.2012, 12:08 |
TROY Notář by měl vše dohledat i tohle.
U nás našli akcie 2o let starý o kterejch nikdo neměl ani tucha
Takže neni teda možný před ním něco ukrýt / zatajit? Ptám se, protože tomuhle nerozumim.

13.09.2012, 12:17 |
nome notář by měl postupovat tak že kontaktuje (nejenom) bankovní instituce zda daná zesnulá osoba není jejich klientem. Tzn ta informace nejde od rodiny ale od banky takže nemůže nic zatajit. Maximáln ěpokud to bylo vedeno na její jméno
Jasně, že to lze "odklonit" ve smyslu jako píše např. nome. Děda uložil peníze na účet, který byl vedený pouze na "bábu" ... lidi to tak dělají hlavně z toho důvodu, že když se jim něco stane, tak k tomu jejich děti/manželka atp. mají přístup a tyto prostředky se pak neřeší v dědickém řízení.
Nicméně pokud měl cokoli na své jméno od nemovitostí, účtů, akcií,povozy, podílů různých atp. , ale také třeba jsem zažil, že notář našel spotřební zboží (stačilo, že si to dotyčný kupoval na úvěr a hned se vědělo co a v jaké hodnotě kupoval...)
Jinak nechápu k čemu Ti to je. Máš snad zálusk na nějaké skryté peníze? :-)
Nemám zálusk na nic, jenom jsem tohle chtěl vědět. Rodinný vztahy tady rozebírat nebudu :-)
Je jasné, oč jde, bába dělá, že nemá prachy, že chce abyste jí dotovali a pomáhali a vy si myslíte/víte, že má nějaké ty peníze, co ani do dědictví nešly, po dědovi. Ale jen můj dojem dle tvých slov :-)
Jinak zažil jsem řešení i jednání dědictví týkající se nemovitosti po 6 letech, prostě se na to nějak zapomnělo, že tam nějaký ten pozemek je, takže spoléhat jen na um notáře bohužel nestačí, nejlepší je tam nahlásit vše co vím a případně se zmínit i že by něco mohlo být, at si notářk/a ty prachy vůbec zaslouží...
HIGHTOWER: Vždyť notář je placený % dle majetku (je to nějak tabulkově odstupňované), které se v dědictví řeší, takže on se snaží seč mu "rejstříky" a odpovědi bank atp. stačí. Čím více zjistí, tím více dostane.
jasně, ale jak říkám, zažil jsem sám, že prostě zapomněl/nenašel jeden pozemek a navíc, první sezení bylo informativní, kde se nás vždy ptali, co vše je součástí dědického řízení... Takže asi tak...
A nemysli si, vím, co dědické obnáší, až moc dobře, zažil jsem bohužel již 3x...