Navštíveno 1203x

čau, za dva měsíce letím do Japonska, chtěl jsem se zeptat na co si dát pozor, jaká je tam zásuvka, je tam draho či stejně jako u nás?
další věc chtěl jsem se zeptat jestli nemá někdo na výměnu Japonské jeny v hodnotě 1000-1500 kč. budu platit kartou ale pokud by nešlo chci mít něco u sebe.
díky

24.07.2012, 21:31 |
TROY OT - ty k*ndo ;) závist. Co tam jedeš dělat?
Je tam draho poměrně a anglicky jsi docela ztracenej ;)
[ Link ]
to troy: jedu na olympiádu ve svařování kde se zůčastní nejlepší lidé z firem KOMATSU z vcelého světa.
stravu, jidzdné apod všechno hradí firma, ale chtěl jsem si třeba i něco koupit, něco domů apod. jak jsem psal budu se snažit nakupovat kartou, ale radši bych nějaké peníze u sebe měl.
jedu do města Osaka.
absolutně anglicky neumím, mám sebou překladatele kterej umí anglicky, tak uvidíme jak budeme bojovat, ale ze sypaného čaje opravdu radost nemám.
Troy by sebou zpet dotahl 4 kufry (pripadne 8 kufru) + jedno male prirucni zavazadlo.
Uplne to vidim :-)))))))
Veľa modernej japončiny sa podobá na angličtinu, len pozorne počúvať :-) Bývalý kolega tam bol opakovane, po anglicky vedel hovno, po Japonsky dve hovná a dorozumel sa, poslednú cestu ale bral tlmočníka (Japonského) lebo tam utratil majlant za ryby (Koi). Nepamätám si ale, že by spomínal že to tam je nejak výhodnejšie na nákupy než u nás...
Kdybys toužil po extrapřesných informacích, tak na BMW E46 klubu máme maníka (streety), který žil x let v ČR a x let v Japonsku a obě země má jako "mateřské", takže ten ti kdyžtak řekne cokoliv :-)
matně si pamatuju, že tu byl někdo, kdo žil v Japonsku a dovezl si do Cech Skyline R34 mam pocit.
nepotřebuji doufám do Japonska Evropský cestovní pas s čipem že? mám ten starší platný do 2014.. díky, nikde jsem se to ještě pořádně nedozvěděl..

26.07.2012, 20:54 |
TROY newman
:o))))) já bych si nechal normoš poslat krabici :-D od kamaráda ze Sen-Dai ;)