Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rada televize - už asi po stopadesáté...

o Navštíveno 2247x o
o 20.07.2012, 21:13 | lisagetom
Ahoj, dostal jsem za úkol koupit svatební dar - televizi. Podmínky: úhlopříčka 50", bude používána zejména pro běžnou televizi, žádné PC hry, satelit, občas sledování filmů DVD. Připojení k netu vyhodnocujeme jako zbytečnost, stejně tak jako satelitní tuner.
Novomanželé preferují značku Samsung, ale není to podmínka. Dnes jsme navštívili několik prodejen a co mě nejvíc dostalo, bylo tvrzení, že Full HD je k ničemu, že se v tom nevysílá a jen tak se vysílat nebude. Přitom všichni zde doporučí při takovéhle velikosti jedině Full HD, takže v tom mám trochu hokej. Další, co mě zajímá, jaké výhody a nevýhody má lcd, plasma a led?
Za konkrétní tipy budu rád, cena tak do 20tis, spíše méně :)

Děkujeme moc, Lisage

o 20.07.2012, 21:17 | Tuner#2 | Upraveno: 2012-07-20 21:17:52
Mrkni na odkaz do mého profilu tam najdeš vše a to zda koupit 50" v HD ready a nebo full HD je otázka. Hodně věcí už v HD jede, otázka je jak je to v lokalitě kde bude TV dostupné. Pokud ano, šel bych do full HD pokud tam běží jen SD kanály, tak HD ready je prostě na SDčko lepší (méně odhalí chyby).
o 20.07.2012, 21:45 | lisagetom
Děkuju moc za odpověď, článek supr... Ještě se zeptám, když budou koukat na normální televizní programy přijímané ze společné antény (asi SD, nevím)lokalita Plzeň, je reálná šance, že Full HD někdy využijí? Pokud ne a přesto ho koupíme, jaké chyby to odhalí oproti HD ready? Díky.
o 20.07.2012, 22:05 | Tuner#2 | Upraveno: 2012-07-20 22:07:49
Tady v Plzni nám spustili nedávno CT HD, CT4 HD a Nova HD takže pokud to naladí v dané lokalitě, tak bych šel už do full HD TV. Jinak rozdíl je v množství bodů na TV které si ty panely musí dopočítat (domyslet) a zkus si vzít kalkulačku a vypočítat si kolik má bodů SD obraz (576 řádek x 720 sloupců) a pak si to zkus udělat u HD ready 768 x 1366 a nebo full HD 1080 x 1920. Ta full HD už má přes 2 milióny pixelů (bodů) a takové množství musí "uživit" z cca. 400 tisíc bodů SD signálu. Takže to dopočítávání, nebo chcešli vymejšlení jakou vůbec má mít ten bod barvu/odstín je tam daleko náročnější než u HD ready TV a tím tam vzniká větší množství chyb projevující se jako neklid, nestabilita, špatné kontury a překreslování obrazu při pohybu atd. atd.
o 01.09.2012, 08:55 | IT-master | Upraveno: 2012-09-01 08:56:44
Zdravim,
potřeboval bych poradit s výběrem bedny pro naše. LED, LCD a podobný blbosti jsem jim vymluvil a nehodlám na tom nic měnit. Uhlopříčka 42" (víc jak 43" nelze) a stěžejní parametr je DVB-S2 aby se mohli zbavit i reciveru. Vzhledem k plasmě bych rád asi Panasonic neoplasmu. Max cena 20k ale optimálně někde kolem 15-17k. Při hledání mi padlo do oka Paník TX-P42GT30E. Cena včetně dopravy necelých 16k. Měl by někdo nějakou radu, alternativu? Budu rád, když by se vyjádřili i fundovaní, zejména Tuner#2. Díky moc.
o 01.09.2012, 09:03 | Tuner#2
Pokud ještě někde GT30 je, tak neváhat a kupovat, nová řada 50 je sice o chlup lepší, ale taky zatím o dost dražší...
o 01.09.2012, 17:45 | IT-master | Upraveno: 2012-09-01 17:46:52
Díky moc, říkal jsem si, že nic lepšího asi nebude. Ještě bych se chtěl zeptat, četl jsem hodně názorů, že ten tuner je sice fajn ale většina si stejně koupí ještě externí, kvůli více možnostem a komfortu. Chtěl bych se tedy zeptat, jestli tam lze řadit stanice, nějak dobře nastavit anténu a optimálně, jestli to má nějakej programovej seznam (pro přepínání) i s náhledy? Víc potřebovat nebudou, kromě toho přepínání v seznamu (jsou za to rádi), nastavení bych udělal a pak jenom, aby to fungovalo. Pro tyhle potřeby by to mohlo stačit, nebo se pletu?

Kdyby měl ještě někdo názor k dané věci, pište prosím. Díky.
o 01.09.2012, 18:07 | Tuner#2
Satelitní tuner v TV jedině pro profíka, který navíc bude mít nervy ze železa při každé změně na traspordérech hlavně u českých programů a následném třídění. Panasonic je naštěstí jeden z těch lepších, dělat např. Sharpa a Samsunga je o nervy. Proto většina těch co to neumí koupí raději extra box (třeba špičkový technisat technistar SIR), který dneska umí automatické dolaďování a i kdyby to dotyčný nezvládnul, tak za 300 - 500,- mu to na prodejně nastavím, zatímco TV je i s výjezdem technika rázem na 1500 - 2000,- dle stráveného času jen za pitomé ladění, když jsou změny. Takže je to o tom jak moc jsi v tom zběhlej a jak moc Tě bude obtěžovat to jezdit ladit.
o 01.09.2012, 18:24 | z0diaC
no a když už je tu řeč o tom DVB-S ..... vybírám něco pro fullHD TV .... doporučíš ten Technisat ? - už se v tom nějak neorientuju .... umí sdílet kartu ? popř. doporuč něco,co umí popř. nějaké alternativy k tom Technisatu cenově do 4000,- bez karty.
o 01.09.2012, 18:37 | Tuner#2
zOdiaC: sdílet kartu neumí, to neumí žádný přijímač s oficiální Irdeto čtečkou. Na sdílení musí zabrousit do Polska a číny, kde je uni čtečka, která to sice bude umět, ale zas jsou s tím spojené problémy se zápisama a kvalita samotných mašin do 4tKč je prachbídná.
o 01.09.2012, 19:15 | P.E.T.R
Kup toho Panasonica, má rozhodně nejlépe udělaný satelitní tuner ze všech výrobců. Dolaďování programů je tam vcelku jednoduchý, stejně tak třídění programů do seznamu. Zobrazení seznamu je samozřejmost. Umí zálohovat setting na flashku, pokud bys něco zkazil při dolaďování, tak si to jenom nahraješ zpátky.

Mam taky GT30, akorát 50".

Nastavovat parabolu podle TV je nesmysl. Buď jí nech nastavit někoho s profi měřákem (nemyslim pískák z Lidlu) nebo alespoň podle vyzkoušeného přijímače, kde víš, kolik tam musí být, aby to stabilně hrálo.
o 01.09.2012, 21:25 | IT-master | Upraveno: 2012-09-01 21:27:22
Díky za reakce, satelit tu už je, takže pak jenom připojit kabel a nechat proskenovat frekvenční pásmo, což si myslim, že bych měl zvládnout...s tím aktuálním reciverem nemám žádnej problém, takže snad to půjde. Já jsem se právě krapet zalekl, aby to nebylo kdovíco (ne že by se to nedalo, ale extra *ebačka by to být nemusela:D) a pokud píšete, že patřej k těm přívětivějším, tak to by se mělo dát zvládnout.

Oni stejně do toho vrtat nebudou a když bude potřeba, tak jim to zkusím poladit. Díky moc.

Když už píšu, měl bych otázku ještě na modul, doporučili by jste k tomu některý z těchto:
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
? Díky moc za rady.
o 01.09.2012, 23:06 | Tuner#2
Ten prostřední Irdeto CI+ SMIT. Ten první zlobí a ten třetí neznám, zřejmě pokus EMOSu zas něco vozit z číny ze stejné linky? Otázka je s jakým SW? Nevím, ale spíš nebrat, ten prostřední je odzkoušený.
o 02.09.2012, 09:33 | P.E.T.R
Přesně tak, ten prostřední funguje bezchybně.
o 02.09.2012, 13:47 | IT-master
Ok, díky moc. Navrhnu jim tedy tu TX-P42GT30E a ten modul. Hodně jste mi pomohli. Díky :)
o 03.09.2012, 18:18 | IT-master
Tak jsem dal na vaše rady (ještě jednou díky) a objednal jsem jim to, jenom se toho krapet bojim, když člověk vidí v těch elektrech ten obraz, tak fakt hrůza, trhaný, silně neostrý a netýká se to jenom velkých TV ale i těch menších, 37" nebo třeba ty 42". Je to tím, že to je blbě nastavený nebo je to prostě "vlastnost"? SD signálem to nebude (děsim se, jak to bude vypadat to SDčko), viděl jsem tam třeba cyklistiku na Eurosport HD, takže nevím, jak si to vysvětlit. Je mi jasný, že pro obchodňáky tam je spešl režim podle kterýho se nedá řídit ale tohle mě krapet děsí.
o 03.09.2012, 19:45 | P.E.T.R
Neboj, budeš spokojenej, v téhle ceně stejně nic lepšího nekoupíš, tak buď v klidu. :) Je fakt, že SD programy v podstatě ani nepouštim, snad krom Primy Cool, ale i ty jsou koukatelný a to mam ještě větší úhlopříčku než ty.

Momentálně teda na tv nekoukam, mam na zkoušku 3D FullHD projektor a to je trochu o něčem jiným. Pak mi i ta moje 50" tv přijde hrozně malá. :D
o 13.09.2012, 08:18 | HIGHTOWER
Kterou z těchto dvou vybrat?
www.kasa.cz/televize-audio-video/koupit/1608775/hyundai/televize-hyundai-llf22806mp4r-led/

www.fhsystem.cz/index.php?a=detail&d=AT20884226537

Diky
o 13.09.2012, 09:43 | HIGHTOWER | Upraveno: 2012-09-13 09:43:58
tak koukam, z mobilu ani tabletu to primy link nebere...
o 13.09.2012, 14:13 | RedBaron
Protože je tam jenom www bez http:// , že?
o 13.09.2012, 15:42 | HIGHTOWER
no vida, jsem si ani nevšiml :-D Jinak jsem vybral Samsung a bude klid :-)
o 13.09.2012, 22:06 | IT-master
Tak report po týdnu používání. Obraz je fakt skvělej, zejména HD a některý SD, pokud příliš neočesávaj datovej tok.
Jediný háčky vidim v tom, že ne vždy si tv upraví aspekt ratio, ale za to může vysílání, bohužel.
Pak ještě, že se občas stane, že člověk přepíná programy, pak se třeba vrací a napíše mu to "kanál šifrován" a píše to u všech, dokud se tv nevypne a nezapne. Ale teď byl dva dny klid, tak snad už to bude v cajku.
Kažopádně na HD pecka obraz. Snad jim to bude sloužit dlouho;) Ještě jednou díky za rady:)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3808 sekund.