Navštíveno 2258x

Bratránek shání auto tak za 50-60k. Pomineme-li zvěsti o Lagunách II, tak bych poprosil o radu s tímto konkrétním kusem. Jestli náhodou auto neznáte a nebo majitele.
Když jsem mu volal, tak mi tvrdil, že automat má najeto 60tkm a že byl měněnej před 3roky za nový v hodnotě 110000Kč. Na tuningforu jsem zjistil, že kupoval v roce 2009 nějakýho dárce a píše tam, že měl najeto 50tkm. Tak mu volám znova a tvrdí mi, že se určitě přepsal a že měl najeto 12tkm a teď má najeto 60tkm.
Další věc je s tachometrem. Prý auto přivezl v roce 2006 z Francie a byl tam špatný tachometr tak ho vyměnil za tachometr s vyšším nájezdem a prý už v ČR jsou záznamy s novým více jetým tachometrem.
Auto už inzeruje dlouho, přijde mi, že je to dobrá koupě. Má nějakou historii, vlastní jí fanda značky. Ale teď jsem trošku na vážkách, přijde mi, že je to trošku kecal.
no nevím,Lagunu po negramotným tuzerovi bych asi nechtěl..
Vencaf: Tak mě ty úpravy přijdou vkusný a s citem :). Ale s češtinou má trošku problém no.

16.07.2012, 18:57 |
fredh od tohodle člověka jsem jednou kupoval kola. Velice solidní jednání. Domluvili jsme se, že mi je jeho kámoš doveze dodávkou do Třebíče a vše naprosto bez problému. Co řekl, to platilo.
Je to trochu mimo téma, ale já s ním mám dobrou zkušenost.
teda je fakt,že já bych Lagunu nechtěl ani po tvůrci pravidel českého pravopisu a bez tuzingu, takže můj názor je asi k ničemu :D
:). Jde mi opravdu jenom o tenhle konkrétní kus. Ne o názor na Laguny všeobecně, takže fredh je k tématu.
dle dokumentace se o to auto celkem postaral, takže bych se na něj jel podívat osobně, přes net ti nikdo nic neřekne
Midnite: tak nechci najet zbytečně 700km a strávit tím skoro celej den. Na mě právě to auto takhle na dálku působí dobře, ale mám divnej pocit z toho, když kecal s tím automatem,tak bůhví jak je na tom auto celkově
právě proto to chce zkouknout osobně, projet se a celé to auto prolustrovat (nebo někoho z okolí toho auta, kdo by byl ochotný se na to kouknout).. I na mě působí celkem fajn, když pominu to, co si psal o tom kecání.

16.07.2012, 19:29 |
Rudi Kámoš se na ní byl koukat, ale on je takovej, hrozně dlouho vybírá a nakonec si stejně koupí českou klasiku Fábii, ikdyž o tom bude hodně básnit, jak nic neřeší(objem, spotřebu) atd...
Auto vymazlený, nepamatuju si negativum. Navíc auto od člena, dost možná i předsedy, český renault clubu a místo ní má doma další rencky a místo týdle má mít snad novou lagunu v coupe. Auto je prej dovoz z F, po paní snad od majitele autorizáku, výbava tomu odpovídající - nenajdeš snad v ČR lepší, v EU pár kousků.
Jediný, co tam snad byl problém, tak se stahovačkou nebo oknem bo se mu do toho chtěl někdo vloupat, ale to snad už měl mít i vyřešený( je to cca měsíc a půl zpátky). Navíc kámošovi nabízel automaticky registraci na klubu a plnou servisní podporu i Praze.
Navíc je to prej profík na Laguny( na foru), takže kup to špatnej asi nebude, akorát hald pověst týdle Laguny vzala za svý a v kombinaci s tím motorem je to skoro neprodejný auto v ČR, pokud to nekoupí i trochu fanda.
Jen doplním, že s dotyčným se neznám, pouze sděluji, co mi říkal kámoš. Takže za mě to zbytečná cesta určitě nebude...
Ty tachometry odchazi,soused mel nejaky problem na lagune ,neco tam proste neslo,mam pocit ze otackomer a musela se vymenit cela palubni deska vcetne tacha

17.07.2012, 09:49 |
nome s majitelem jsem se kdysi parkrat potkal na ruznych srazech a troufám si tvrdit že nejde o žádné šméčko.
kdyžtak zkus napsat místnímu členovi Lobocrew, určitě ho bude znát a o autě by mohl něco vědět víc.
já prostě nepochopím to, že ač skutečně prokazatelně velmi poruchové auto, respektive velmi náročné na udržení při životě s skutečně s nejvíc kontroverzním motorem může někdo doopravdy skutečně chtít dobrovolně si koupit..

17.07.2012, 14:04 |
Rudi OO - ono když vychytáš a přijdeš na ty nejvěší chyby, tak to nemusí bejt zas tak špatná koupě, kor když to lidi pod cenama prodávaj :-)
to je jako dráždění hada bosou nohou :-) může a nemusí, ale statisticky to konverguje k průseru daleko více, jak cokoliv jiného
A co je na tom sestivalu tak hodne kontroverzniho?
OO-hlavne ze je to levny :-)
Tak co jsem se bavil s pár Renault guru, tak tenhle 6val je asi nejspolehlivější Laguna II, nemá problémy s elektrikou, motory jsou držáky. Akorát se mají měnit cívky každou druhou výměnu svíček. Jedna cívka stojí cca 700kč. Ale na to samozřejmě každej peče a jezdí dokud cívky fungujou.
Prý pověst Laguny zkasili 2.2DCi motory, kde je všechno špatně.
Ale na druhou stranu je prý velký problém s automaty. Tak snad ještě něco najede :)
Tak já jsem jeden čas pracoval v bazaru v Praze. A tyhle Laguny se už kolem roku 2004/5 začali vyskytovat na prodej jak na běžícím pásu a moc najeto neměli. Standartně po pár dnech stání v zimě nešla odemknout/nastartovat, problémy s elektroinstalací, imobilizérem, zhasínala palubka, různě nefunkční elektrická okna a výbava obecně. A to není problém jednoho kusu, ale řady vozidel 5-6 s různou motroizací. Zrovna u toho benzínu byl problém, že se nějak rozhádala elektrika poloviny válců a měli s tím velkou starost a už tenkrát ta cena letěla strašně dolů. A za další ten motor nění vůbec žádná sláva. Nijak to neoslňuje ani výkonem ani spotřebou a na můj vkus zní prafrancouzsky zvláštně. Nakonec ty laguny měli černej puntík na výkupu a vzal se jen skutečně prověřený kus a rok 00/01 vůbec i kdyby to bylo nové. Rozhodně tahle laguna co Mari psal je jedna z prvních a to je zlo největšího kalibru, všude to píšou, všude to ví a nejvíc to ví ty co ji prodávají. Když už Lagunu tak jedině poslední série bez ohledu na sebelepší cenu.
A s kazdou treti vymenou svicek udelat rovnou motor :o))

18.07.2012, 12:17 |
kuja No ja jako vlastnik Laguny II a obcasny prispevovatel na renaultclub.cz bych si od nej to auto koupil. Horsi je ten rok a ta vybava. U Laguny II plati vic nez u jinejch znacek ze mene vybavy znamena mene starosti. A cim vetsi masovka, tim lip. Tyhle exkluzivni kousky jsou na prvni pohled dobra koupe, ale do prvniho problemu....
Ja mam 2004 a zakladni vybavu hlavne kvuli eliminaci potencionalnich problemu :)
komu není rady .. tomu není pomoci a stejně si jí koupil :-D