Navštíveno 2295x

Dneska přijel kamarád s Passatem B6 vyzkoušet kola co mám na prodej. Zvedly jsme auto, nasadily 20" a při vyndání šroubů a sundavání kola mi padlo auto na ruku. Nejspíš mu nefungovala elektrická ručka a auto se zhouplo dozadu. Ruka mi zůstala mezi gumou a blatníkem. Kámoš samozřejmě nervozní a za boha se mu nedařilo auto zvednout. Já se pokoušel auto zvednout levačkou, ale neměl jsem šanci. Fakt nechápu ty kecy, že člověk má v krizových situacích abnormální sílu :). Kámoš řval: Pomoc! Já zas řval: Au, kurva to bolí! Zvedej to! Dělej! 100m od nás zahrádka před hotelem, kde seděli 3-4 týpci a čuměli. Nakonec přiběhl kolemjdoucí a řval na ně, ať pomůžou. A co ty kun*dy udělali? Zdrhli do hotelu a shovaly se na pokoj.
Když se nám nakonec povedlo ruku vytáhnout, tak jsem na ně šel, ale už byli na pokoji a číšník mi tvrdil, že to byli Němci. Ale i kdyby nerozuměli, tak dyž viděli co se stalo, tak snad mohli pomoct... Celý to trvalo cca 5min.
Ruka zdánlivě OK, akorát rozřízlá kůže, namožený, šlahy,tepny a naražený.
Pašík má promáčklej práh a zmačkanej blatník od zmáčklý ruky + popraskanej lak.
Měl jsem asi fakt štěstí, že tam byli 20" a byla malá mezera mezi blatníkem a kolem, bejt tam origo 16", tak si myslím, že mi blatník suveréně přerazí ruku a bůhví jak by to skončilo.
Za 1. lidi jsou ku*dy a za 2. PAT a MAT... Člověk má daleko větší sílu, ale jestli chceš zvedat jednou rukou auto, tak to potěš :D
BTW: jak se projevují namožený tepny? :D
Midnite: Nevím, to mi řekl doktor na pohotovosti :D. Taky se mi to zdálo jako blbost.
2. No, holt jsem si to měl zkontrolovat a nevěřit mu. Hever připravil sám, origo kolo taky sundal sám. Já měl zatím jinou práci. Pak chtěl abych si tam to svý kolo nandal.
MARI: tak teď si to popsal, jako by na tebe připravil past :D
lama otazka - tys nemel zalozeny auto?
vondto: neptej se prosímtě, jeden nezajistí auto, druhý nenaplní klimu :D
Taky nezakladam. Zaradim P, rucku a zvedam

01.07.2012, 23:45 |
Tomášek | Upraveno: 2012-07-01 23:45:44
no, tak jeden (dva) "klinky" za kolo mohly borcovi v tomhle pripade usetrit namozeny tepny, no :-D

01.07.2012, 23:48 |
Kesam Asi jako vondoto :-)
ja ti dam vondOto, voe :-D
vondto, Kesam: Nj, hoši. Určitě při každé práci se maximálně chráníte a dodržujete bezpečnost práce :D. U lexe, klín dávám + P + ručka, ale u jinejch aut jsem to nedělal a myslím, že nejsem sám. A taky tuším, že klín u drtivý většiny aut ani není v základní výbavě.

02.07.2012, 01:35 |
JP Některý věci se člověk prostě musí naučit těžší cestou no, každýmu kdo něco dělá se občas něco takovýho připlete do cesty. Komu ne tak buď kecá nebo je nismo... Hlavně že to dopadlo relativně dobře:). Němce bych neřešil, lhostejnejch hovad je všude plno a čim víc lidí je okolo pohromadě, tim spíš ti nikdo nepomůže, s tim je potřeba počítat.
Bylo mi co já vím 10 a šel jsem s kamarádem z jakýhosi maškarního v kostýmech. podvečer, už se stmívalo, když tu na hodně odlehlém místě úpěl chlap se stejným problémem jako MARI. Borec tam dřepěl už nějakou dobu a když viděl jak mu jdou na pomoc spiderman s mickeymousem, tak si myslel že už je po něm ... Ani nevím jak se nám podařilo mu tu ruku vyndat, ale byla to minimálně pro něj pěkně na hovno situace :))

02.07.2012, 08:59 |
Zdenek (A)
Hnusna situace! Lidi jsou fakt darebaci. Jen se divim, ze nikdo z nich jeste nemel v ruce kameru....
Ja mam z auta na heveru respekt. Vzdy zakladam alespon pod 2 kola spalky a po zvednuti heverem jde vedle heveru jeste trojnozka pro pripad selhani heveru. I tak pod auto saham s blbym pocitem.

04.07.2012, 23:48 |
MAX Nismo :))
hele, bud rad, Nemci taky mohli pribehnout a vysoustat te do prdele jak si byl bezmocnej :D

05.07.2012, 10:27 |
Daryl (A)
ja nikdy klinek nedaval, pac jsem nikdy zadny nemel. Nemam kamion abych sebou vozil nejaky kliny. Prevodovka a rucka to musi preci udrzet.
ad nemci: to vzdycky byly a jsou hovada. Pokud byli mladi tak nejspis cekali, jestli ti to tu ruku urve nebo ne .. pak by prisli si to aspon nafotot a natocit ...
Ted uz to beru s nadhkedem, ale v ten moment to byl hodne blbrj pocit. Na ruku jsem nevidel, prestaval jsem citit prsty, tak clovek mysli jenom na to nejhorsi. A kdyz jsem videl jak typek bezi na pomoc a rve na ty ze zahradky, tak se mi ulevilo. Ale jakmile jsem videl, ze zdrhaj dovnitr, tak jsem byl hodne v prdeli :)
Ted uz to beru s nadhkedem, ale v ten moment to byl hodne blbrj pocit. Na ruku jsem nevidel, prestaval jsem citit prsty, tak clovek mysli jenom na to nejhorsi. A kdyz jsem videl jak typek bezi na pomoc a rve na ty ze zahradky, tak se mi ulevilo. Ale jakmile jsem videl, ze zdrhaj dovnitr, tak jsem byl hodne v prdeli :)
Já už nebudu chlastat, pak všechno vidím 3x :-))))
tak v cizině se taky vyhýbám situacím kdy bych měl někomu pomoct, nikdy nevíš co to je zase za ojebávktu a jestli Tě neokradou. zrovna teď sedím v budapešťi a taky bych nevěděl jestli tady pomoct nebo zmizet.
05.07.2012, 10:09 | Proffesor_W
to je slusna paranoia :-)