Navštíveno 10558x

Ahoj - situace. Mam ip kameru, za 2ma routerama. Je nejaka sance se na ni dostat z "venku"? Myslim z mobilu, z prace atd. Nejaka sluzba idealne zdarma, kam bych se prihlasil a nasledne se na ni mohl divat? Diky za komentare!!!

13.06.2012, 22:14 |
clown a neumi to nejaky stream fotek na FTP ???
a do tech routeru mas pristup? ono by nemusel byt az takovej problem nastavit v obou dvou nat aby to fungovalo...
kazdopadne jinak se to resi docela blbe :) pak jedine fakt posilat fotky nekam na ftp...
jasne - mam, ale modelova situace je BEZ public IP. co treba PPPoE - nejaky verejny server, kam bych se prihlasil a pres nej jsem se dival na tu kameru. FTP to umi, ale... rad bych zivy obraz.
umel bych to s menici se adresou. ale bez verejne nevim... takze bohuzel neporadim. kamer mam namontovano spoustu, ale tomuto reseni bez verejne se vyhybam. jsou to akorat komplikace v nasledujici praci s tou kamerou...

14.06.2012, 08:31 |
jack1 Co tak si zkusit nastavit IPv6 tunel, pokud nemáš vlastní server tak třeba vyzkoušej
[ Link ]

14.06.2012, 12:16 |
DITR bez veřejné ip to nepujde
buď ipv6 tunel a nebo udělat port forwarding, kde by stačilo zadat IP_routeru:port a to by přesměrovalo prohlížeč na kameru. Asi netřeba říkat, že daný port musí být nevyužívaný a neblokovaný FW.
IT-master: bez veřejné adresy si nepingneš ani na ten první router, tak není kam co z něho dál forwardovat:-( bez veřejné IP to podle mě také nepůjde...

14.06.2012, 13:42 |
DITR dělám tyhle ip kamery zabezpečovačky....atd atd a jakékoli zobrazení odjinud než z domu je potřebná veřejná IP adresa
ok, kluci diky, port FW udelam - spis jsem hledal nejaky jiny reseni - zda se neni, diky vsem za komenty...

14.06.2012, 15:23 |
Ravo řešení existuje, ale musel bys vyměnit i IP kameru.
Dlink IP kamery mají tzn. MyDlink portál - nic jiného než restreaming přes Dlink webovky. Kamera si zevnitř vytvoří tunel do MyDlink serveru a drží ho aktivní:
[ Link ] Prostě si kameru přihlásíš ke svýmu účtu na MyDlink portálu a pak kdekoliv zvenku se připojíš na ten portál MyDlink a vidíš živý obraz.
Bohužel kvalita těch Dlink kamer není nijak zázračná...

14.06.2012, 16:33 |
IT-master | Upraveno: 2012-06-14 16:34:55
giuseppe: aha, omlouvám jsem, samozřejmě to bylo za předpokladu, že na prvním routeru má veřejnou IP.
V tom případě si buď zaplatit veřejnou (starej ISP u nás měl za 45,-/IP) a nebo, což bude lepší udělat si sixxs tunel na IPv6.
EDIT:
Pak ještě, jestli to neumí streamovat někam na jinej server, na kterej by se připojil třeba přes FTP apod....

14.06.2012, 17:48 |
htd
taky nemam verejnou IP, mam nejakou obyc IP kamerku a zvenci se na ni proste nedostanu, tak nejak koumam co s tim, ale jak vidim, tak si asi nepomuzu, nebo nekdo poradi blize ?

14.06.2012, 20:53 |
IT-master | Upraveno: 2012-06-14 20:55:58
Podporujou ty vaše IP cams IPv6?
Pokud ano, najet na www.sixxs.net a registrovat se, po schválení zadat tunel na server v Práglu (kvůli odezvě) a pak ji zadat do kamery. Samozřejmě jde to provést i jinou technologií, pro bližší info se stačí zeptat, pokud je tedy IPv6 podporováno.
Pokud nikoli, zkusit nastvit, streamování na nějaký veřejně přístupný server, kde by se vytvořila registrace a přes to by to bylo viditelný.
Pak je ještě možnost, buď si udělat tunel VPN, což bude nejsnažší pravděpodobně přes IPv6 a lá sixxs a nebo pokud je kamera napojena přímo na NAS nebo počítač/server, tak přes teamviewer a podobné programy.
Pokud se v tom trošku vyznáte tak dejte vědět jestli to podporuje to a to a nebo optimálně poslat link na eshop s danou IP camerou.
Ja se v tom vyznam uplne naprd, jakoze spis vubec, je to pro mne spanelska vesnice. kamerka je nejaka cina, jde jak po Lan, tak wifi, vim ze je tam nejaka podporad ddns, ale o tom taktez nevim vubec nic
můžeš kdyžtak napsat úplnej název nebo posalt link pro přečtení specifikace/dokumentace?
Je to jen link na ebay, nejak nemuzu najit nic blizsiho ...
[ Link ]
to je na nic, rozhodně by mělo podle mě jít to streamovat na web/ftpko, nicméně není tam nic ohledně podpory podrobněji, zkus tedy udělat screenshoty z nastavení a nebo tedy zkusit nastreamovat záznam někam napřístupný místo.

15.06.2012, 22:06 |
htd johanik:
podpora
4. support UPnP and DDNS
7. allow remote access via web browser (IE, Firefox) for live image viewing;
9. alarm notification via email or ftp upload by snapshot;
co resis? :)
[ Link ] Uživatel, který se připojuje k různým poskytovatelům internetového připojení, může pokaždé mít jinou IP adresu. Aby protistrana nemusela pro připojení k jeho počítači složitě zjišťovat IP adresu, zajistí uživatel ihned po připojení k Internetu zápis pomocí DDNS, který propojí stálé internetové jméno s právě použitou IP adresou.
Ghofig: Tak příští týden ti to pošlu :-) už to mám v paměti 14 dní, tak je konečně na čase se posunout do další fáze :-D
htd: johanik ma neverejnou ip adresu, tam mu DDNS moc nepomuze. Bude schovany za NATem sveho providera.
HIGHTOWER: pokud to bude pristi tyden, bude to super. ten dalsi budu na dovolene :)
OK, pošlu příští týden :-)
Kluci,poradte prosim,je to pro me spanelska vesnice. Snazim se to pochopit a nejak to nejde. Potrebuju monitorovat prostor a mozno si pripadne prohlednout bud video nebo aspon fotky na mobilu s android aplikaci.Jak to udelat co nejlevneji.
Doma mam wi-fi sit,pokud to necemu pomuze. Nejake verejna ip adresa,d link,provider a vse co s tim souvisi jde okolo me.
Mohu jeste pripadne poskytnout volnou sim kartu a komunikovat pres gsm sit,jestli to necemu pomuze.
Zrovna řeším to samé, známá i koupila na doporučení nějakého jejího známého 3kamery, ale za 3roky nebyl schopný je nainstalovat a co jsem na to koukal, tak je to celkem na bednu to zapojit, takže kdyby někdo poradil, máme tuhle kameru
[ Link ] , chceme jednu rozchodit, jde nám o připojení a nahrávání, u kamary je hned router s internetem a napadlo mě tam dát i PC, aby se to nahrávalo na něj, už nevím co stím
cupra.165 : kdyby si jednu kameru chtěl, tak je volná, stejně jsou na prodej
Znamej ma tuhle kameru
[ Link ] a chtel by na svy stranky (od google) dat obraz z kamery. Date tip, jak to nejlepe udelat. Neco sem nastudoval, ale zacinam se ztracet - IP kamera je zvenci pristupna pres web rozhrani, ale nevim, jak ziskat primo URL, kterou bych dal na web (skript) - pokud se zvenci prihlasim na kameru, chce to po me prihlasovaci udaje, bez nich obraz nevidim, predpokladam, ze nejaky anonymous pristup by mohl jit nastavit - ale nemam zatim admin ucet, ten musi on zjistit... - ten kdo mu to instaloval mu udelal vlastni ucet, ktery neni uplne full
Posli IP adresu ty kamery, pokud je to mozny...