Navštíveno 4713x

řeším tu kamarádům dva problémy, o touaregu píšu v jiném příspěvku, kdo by měl trochu znalosti ať se podívá prosím i sem.
Kamarád má touran 2008 1,9TDi 77kw s DSG.
V autě je OEM navigace.
Auto neustále špatně startuje - jako by byla slabá baterie (slabší).
Dobíjení OK.
Baterie OK.
Dle diagnostiky auto usíná jak má.
V autě je OEM navigace.
V autorizáku si s tím moc nevědí rady, a chtěji se pouštět do systému slepých výměn metodou pokud / omyl.
Já se tím trochu zabýval a nic jsem nenašel, zkoušel jsem měřit odběry v klidovém stavu, dobíjení, vše se tváří v pořádku, nicméně auto i tak ráno špatně startuje, baterce chybí proud.
Vydnal jsem navigaci, odpojil všechno související příslušenství - je tam Parrot, DVD přehrávač, TV tuner, a nechal auto jezdit 2 týdny bez rádia. Vše v pořádku.
Poté jsme vrátili navigaci do auta, a problém byl druhý den zpět...
Protože se v tom až tak nevyznám, potřebuju se zeptat, zda je možné že i když auto po zamknutí po pár minutách "usne", což se děje, může se poté zase uvést do provozu a veškeré to příslušenství těmi drobnými odběry ubrat z kapacity baterie natolik, že by auto špatně startovalo (jako auto s lehce vybitou baterii..)

11.06.2012, 09:49 |
clown tady je otazka, zda spis se tim vsim harampadim nedostavas na uroven, kdy to rve, ze je slaba ..
na u OII/ex77kw/DSG vyroba 3/2008 ten samy problem .., pri 4z5 startu to piskalo podpeti ..
vymenil baterii za velkou novou a bylo to znacne lepsi .., finalne pomohl az snimac otacek, ktery udelali i se zhavickama ..
no nejsem v tom natolik znalej, proto se ptám. Treba do DVD a TV tuner jsou pichly na vypinac, ktery by mel teoreticky natvrdo odpojit tyhle komponenty od proudu.
Prostě po vypnutí všeho, uzamčení auta, mi po usnutí padá klidový odber pod 20mA, kdyz odpojim i ty DVD a TV komponenty myslim ze to bylo 8mA.
Meril jsem po cca 10ti minutách, s následnou kontrolou po cca 2 hodinach, hodnoty shodne.

11.06.2012, 09:57 |
clown ja bych do toho zkusil nacpat accu z druhyho auta .. :)
baterie je tam 3ti za dva roky, vzdy silverka nebo neco lepsiho.
Obe po reklamaci kterou jsem taknejak protlacil mely stejne priznaky proc doslo k jejich usmrceni - rozpadla deska a vysoka sulfatace - coz je pro me nepochopitelne, auto denne v provozu, dve cesty do prace a zpet cca 50km.

11.06.2012, 10:10 |
clown no tak to moc swapem asi nevyzkousis .., kdyz se to opakuje :(
no je fakt, ze ta accu, co jsem z toho vytahl a zamenil za Bosch S4, tak jezdi vesele dal i s dalsim nemocnym TDI :)

11.06.2012, 10:12 |
walish | Upraveno: 2012-06-11 10:20:48
špatné téma :))
nemáš tam někde přerušený kabel? jenže to by zase byl vyšší klidový odběr. Já měl třeba špatný startér a vybíjel mi baterku on...
mozna spatna gateway, resp. stara
u starsich aut se stavalo ze byl v dotekovce moc novej software a gateway ji nedokazala uspat a porad bezel vetrak v navi
na Tebe jsem prave myslel, Jara je z Prahy, jestli by nebyla moznost se stim u Tebe zastavit ze bys na to kouknul, pac proste si myslim ze to kolem toho radia neco bude...

11.06.2012, 11:01 |
clown kral .., no to je taky mozny .., ale to pak zapomeli rict, ze auto je dovybaveny .., jinak by to od 40tydne 08 vyroby melo byt v cajku .., aspon to jsem sledoval u OII

11.06.2012, 14:12 |
TROY OT - kamarád jezdí s Touranem za nějakym pacošem z Trutnova - ted tam byl s něčim podobnym

11.06.2012, 15:54 |
CVakk mě taky zlobilo jednou auto tím že občas samo chcíplo a potom NEŠLO určitou dobu nastartovat, baterka točila v poho, ale prostě nechytlo... někdy minutu, někdy 5 minut, někdy 15 minut... bylo to čidlo otáček na klice.. napíchnout na osciloskop a jezdit...
tohle neodpovida tomu co resim.
auto startuje na cvrknuti.
ale je tam podle me problem v elektrice, kdy staci jedna noc a baterie je rano na hrane napeti, ktere je potreba k nastartovani motoru.
Takze bych hledal problem v necem jako napsal Lukas, proste 2 tydny jezdeni bez autoradia (navigace) a auto denne startuje na cvrknuti.
Dal jsem navigaci zpet, a auto proste rano sotva naskoci, je videt ze ma malo proudu ze ten starter motorem sotva otoci, nicmene auto chyta pokazde, pokud tedy nestoji 2 - 3 dny, coz ma za nasledek takovy pokles napeti, ze uz baterka starterem proste ani neotoci.
Nechat nejak promerit to radio?
jo, mluvil jsem vcera s Kralikem a ten me navedl na moznou pricinu, sice je mi divne ze to neni meritelne hned, ze proste po uzamceni auta mam temer jistotu ze v asi 4rech pripadech auto "usnulo" a odbery klesly na beznou mez, nicmene nikdy jsem u toho nebyl dele nez hodinu, takze je mozny ze se to samo nejak po hodine, dvou zase probere a zacne to delat kraviny. Cetl jsem na VW foru ze jsou pripady, kdy to dela i zapnuta funkce TA na autoradiu, kdy auto parkuje v podzemni garazi kde radio nema signal, to jsme zkouseli vypnout ale nepomohlo to. (auto opravdu pres noc parkuje v podzemni garazi kde neni signal ani radia ani gsm...)
treba audi do plnyho usnuti potrebuje asi 3/4h
na neco sahnes a zas to zije
na passatu to delal mikrospinac 5tych dveri...