Navštíveno 1260x

28.05.2012, 21:01 |
hawai zdar, potřebuju v rychlosti radu.
naskytla se možnost koupit jedno auto, ale je problém v dokladech. auto kdysi koupil člověk, co ho na sebe nepřihlásil, po letech prodal dál dalšímu člověku, nyní by jsme ho chtěli koupit my. ale nynější majitel doklady nemá, prý to kdysi ani neřešil. a původní majitel je už taky nemá nebo co a ani to už po těch letech nechce řešit. prostě doklady nejsou. na autě jsou jen spzky. je nějaká šance jak já sám můžu auto přihlásit na sebe a získat třeba duplikáty? další možnost je dát auto na veteránský čísla, ale to opět asi jen tak nepujde pokud by bylo auto stále v evidenci... nějaký nápady někdo? docela to spěchá

28.05.2012, 21:33 |
walish | Upraveno: 2012-05-28 21:36:48
No teoreticky by to mohlo jít přes ztrátu TP a vystavení nového, ale jak to přesně funguje ti nepovím. Asi bude třeba kupní smlouva,že je auto skutečně tvoje, že na to máš pojistku a že si ztratil TP. Ale snad ti tady někdo poradí přesněji
EDIT: tady je nějaký postup:
[ Link ] ale jsou tam jen případy, kdy je ztráta pouze OVR či TP,ne obou zároveň.
Jinak může být problém ten, že pokud to není přehlášené na toho,kdo to kupuje, tak podle SPZ bude majitelem stále ten pán před ním a ten pokud to nechce řešit, tak teda nevím, jaké máš možnosti
Měl jsem tuhle možnost koupě výhodnýho auta, ale to řešení přihlášení a papírů je prý na dlouho. Tak jsem to zdal. Pokud to nebude extra výhodná koupě, a né běžnýho auta tak bych to do toho radši nešel s českýma zákonama

28.05.2012, 21:49 |
hawai běžný auto to právě není a už se o něj snažíme několik let, a nakonec se majitel snad konecne rozhoupal k prodeji a navic za slušný peníze. takže by to chtělo nějak vyřešit. v tomhle je docela průser :-(

28.05.2012, 21:57 |
bafis sepsal bych kupni smlouvu, plnou moc a sel bych na dopravak...oni to nejak vymyslej, teda alespon tady u nas jsou takovy v pohode, ze se vzdy neco vymysli ;-)
nebo tam rano rovnou zavolej a zeptej se co s tim...
hawai: No a co ukecat toho uplně puvodního majitele co je v TP aby náhlasit ztrátu a nechal udělat duplikát? Chápu, že se mu do toho nechce, tak mu prostě "nějak" pomoct... Nebo at jen podepíše plnou moc v zastupování a nechat ji ověřit na nejbližším checkpointu :)
Přesně jako Area51, nech si napsat plnou moc, dej bývalému majiteli nějaké všimné a mělo by to být o.k.
já z textu pochopil, že je v odhlášce na prvního majitele, který to právě nedohlásil.... takže kupní smlouvu a dojít u tebe na úřad a tam se domluvit. Vzhledem k tomu, že nemáš jak udělat EVK ani STK, vyjedou ti výpis z registru, s tím půjdeš na EVK a pak ti vystavěj nový TP. S tím si pak již zajedeš na STK
jo a plné moce nemusejí být ověřné, takže si ji můžeš podepsat kompletně sám :)

29.05.2012, 15:45 |
Fresh ať nezakládám novej thread, dá se přihlásit odhlášená ( vyřazená z evidence) motorka (skůtr čezeta). původní majitel stále žije, ale neví kde má doklady.

29.05.2012, 16:13 |
hawai Fresh: to by mělo jít v pohodě na zelený čísla. a doklady k tomu snad ani nepoztřebuješ