Navštíveno 1754x

20.05.2012, 14:52 |
Mila Ahoj lidi,
nemáte někdo tip, kde optimálně proměnit v Praze během tohoto týdne 30 000 EUR na české koruny ?
prosím bez OT...
Děkuji za reakce

20.05.2012, 17:31 |
Rudi za mě toto alfaprague.cz
Je dobrý do směnáren zavolat a zeptat se přímo na tuhle částku, protože některé směnárny umí nabídnout ještě lepší kurz, než inzerují. Já to tak udělal v Plzni, směnárnice mi k telefonu dala šéfa a s tím jsem se dohodnul na přesném kurzu. U takových částek je i desetník znatelný rozdíl.
Přesně tak, vyber si nějakou a zavolej, já takto u nás v Ově taky párkrát měnil větší obnos. Zavolal jsem, řekl jsem kolik chci, dostal jsem číslo přímo na majitele a ten mi nabídl lepší kurz.

20.05.2012, 23:42 |
Mila Super, děkuji všem za tipy ! Zítra si to obvolám ;-)
A to máš v hotovosti? Neplatí nějaký ten zákon, že snad nad 15 tisíc EUR už to musí jít převodem?
Transakce od urcity vyse, tusim tech 15tis eur/450tis Kc, by se mely automaticky hlasit CNB, ktera je muze prekontrolovat.
Nizsi castky si obcas kontroluje banka, ale ne vzdy. Maji na to nejaky mechanizmy, tak treba kdyz rano nekdo posle 300 nekomu na ucet a vecer mu tam pristanou nazpatek, tak se to muze jevit jako "prani penez" a kontroluje se to.
Ja pouzivam www.exchange.com profi pristup, nehodlam menit nekde z ruky do ruky v prujezdu...