Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dotaz na stavitele, sádrokartonaře, zateplovače

o Navštíveno 1955x o
o 03.05.2012, 16:52 | Jirka156
Mám dotaz ohledně stropu na chodbě nad schodištěm. X desítek let bojujeme na stropě nad horním (druhým) schodištěm s plísní v zimním období. Začíná se tvořit počínaje mrazy vyššími jak -5st.Celsia. Letos po těch krutomrazech a následném oteplení došlo k uvolnění omítky stropu a v průměru 50cm koláč řachl na schody. Tuto omítku jsem nyní nad tímto druhým schodištěm osekal na podklad, který tvoří schodové bloky z pískovce. Tyto schody vedou dále na větranou nevytápěnou půdu, kde mrzne jako venku. Schodiště sousedí z jedné strany s nezateplenou obvodovou zdí domu a z druhé s nevytápěnou půdou. Přikládám obrázky chodby s náčrtem, jak bych chtěl strop opravit, abych to nemusel nahazovat. Chtěl bych strop snížit pomocí sádroše o cca 30cm a mezi nacpat izolaci. Bude stačit cca 15cm tloušťka? A dále, neměl bych ještě meziprostor nad izolací a pod stropem (schody na půdu) odvětrat např. navrtáním děr buď na půdu nebo ven?

foto k příspěvku  od Jirka156

o 03.05.2012, 16:53 | Jirka156

o 03.05.2012, 16:59 | mr.brain
Tepelný most... Asi zateplit střechu nebo půdu anebo tam dát nějakou izolaci na podlahu.
o 03.05.2012, 17:41 | Lucni.konik
jj, zateplit až nad těma schodama na půdu - tedy střechu. Když to zespoda přikryješ sádrošem, tak tomu vůbec nepomůžeš.
o 03.05.2012, 20:06 | Jirka156
Jenže jak zateplit schody z jejich funkční plochy nějakou izolací 15cm? Uvažoval jsem o tom už před zimou natáhnout tam roli izolace. Přeci jen se tam zase až tak často nechodí. Zateplit střechu? To je dobrý a asi i správný způsob, ale to je na novou střechu. A tu mi spočítali bez zateplení na cca 700tis.Kč.

o 03.05.2012, 20:09 | Jirka156
Jeeee, červenou čáru na fotu ignorujte. Vbloudil se mi sem nesprávný obrázek, leč dům je reálný, jen už má nové okna a dveře.
o 04.05.2012, 07:09 | Dudelina
Prostě na půdě hodit v inkriminovaném místě (+nějaký přesah) na strop izolaci - záleží, jak moc se tam chodí.
o 04.05.2012, 08:16 | Lucni.konik
Ještě koukám, že na chodbě nevidím nikde žádné těleso radiátoru....je ještě možnost, že budeš na té chodbě topit, aby se ty schody zespoda víc prohřáli a nebyli tak studené, že se tam sráží veškerá vlhkost. A taky pravidelně větrat, ať se vlhký vydejchaný vzduch vymění za čerstvý...........jo, kvůli těmhle problémům s plísní v bytě jsem v novém baráku natahal rekuperačku, páč s plísněma to je boj s větrnými mlýny.
o 04.05.2012, 21:51 | Jirka156
Je fakt, že na chodbě není topení žádné a už jsem o tom i uvažoval, natáhnout tam alespoň jeden radiátor. Ale pak jsem si říkal, že rozdíl teplot nad schody půdy a pod nimi tedy stropem chodby by byl ještě větší a ke kondenzaci by docházelo ještě více. Ale je to jen moje myšlenka. Třeba blbá.......?! Větráme a to i v zimě pravidelně a několikrát denně a to v řádech hodin.
o 04.05.2012, 22:12 | Dudelina
Topením tomu samozřejmě pomůžeš. Jde o to, zda to nebude stále málo.
Nic jinýho už s tím asi nevymyslíš.
o 05.05.2012, 08:31 | Tea
Kde teplota povrchu neklesne pod rosný bod, tam nic nezkondenzuje a nezvlhne, je třeba najít tepelné mosty a odstranit.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3285 sekund.