Navštíveno 2703x

Ahoj, řeší se tu plno věcí, tak jsem chtěl otevřít téma sportovní rybařiny. Je mi jasný, že každý si svoje know how chrání a jen tak na počkání ho nebude povídat, ale chtěl jsem se i tak zeptat na tipy a zkušenosti s různými návnadami.
Nyní k problému. Každý rok (letos pojedeme potřetí) jezdíme k nám na nádrž Dešná na rybářský maraton 50 hodin a na podzim též. Vybavení dá se říct, že už máme slušné (jezdíme ve třech - já, brácha a otec), ale pořád máme problémy s návnadou. Většinou vnadíme peletkama, boilies, šrot, kukuřice, hrách, atd. Nedaří se nám ovšem chytat kapry, tak abychom byli spokojení, loni jsme měli například za těch 50 hodin jeden záběr a jednoho kapra 4,2kg. okolo nás chytali lidí jak divý. Předloni jsme nachytali asi 42 kg na totožnou návnadu.
Vůbec nevím čím to může být. Nevím co děláme špatně a jestli bychom neměli pořídit nějaké dipy a speciální návnady profesionálnějšího charakteru, abychom byli spokojení.
Snad jsem to popsal jasně, případně doplním.
Díky za ochotu reagovat.
Karel

17.04.2012, 22:37 |
Jirka Ahojky, není problém, rád ti poradím, na Dešnou jezdím taky na závody carpligy
no tak to je super. Díky, myslíš, že bysme mohli pokecat třeba po ICQ, nebo e-mail?

17.04.2012, 23:01 |
Jirka Já myslím že jo, na SKYPE, ale až ve čtvrtek, jsem teď v Bruselu a tady na hotelu blbne wifina, tak až budu doma
Ok, pohoda, není to až tak akutní, takže to počká... díky

17.04.2012, 23:26 |
Kesam Hoši já nemít rozdělanou káru tak už se válím na pískovnách u nás :-)

17.04.2012, 23:27 |
Kesam 85cm 14 kilo :-) Já ho zasek kolega vytáhnul :-)

taky jezdím 3x do roka na ten sportovní rybolov na různé revíry
kdyby si chtěl s něčím poradit, stačí říct... návnady, návazce, krmení, klidně napiš mail
50 hodin lovu je poměrně krátká doba, nevím jak je Dešná velká, ale základem je dobře nakrmit (přilákat ryby a udržet si je)
krmit se dá čímkoli, boilie, pelety, tygří ořechy, řepka... kukuřici a hrách moc nedoporučuji
Takze kdyz prijedu na vikend,zajdu k vode a nemam zakrmeno,neni nic zvlastniho, ze nenachytam,je to tak? Existuje neco, co by fungovalo rychlejc, nez tam tejden chodit kazdej den krmit?

18.04.2012, 14:04 |
X-sat (M)
jj, úplně perfektní je celý rybník narvat žrádlem, že se ani šupina nevejde :-D Jinak taky sportovní rybolov

chodit krmit několik dní dopředu je blbost... musíš si tu rybu k sobě přilákat, na kratší výpravy používám ty tygří ořechy + pelety a boilies (nejlépe nadipované, rychleji to přiláká ryby)
chytám na věci od Imperial Baits nebo Karel Nikl
Tak kdyz je cas, neni problem pri kazdy dochazce nakrmit, jenze to je tak na dovolenou, o vikendech smula. Ty tygri orechy a pelety jsou co,fakt to je schopny prilakat treba behem odpoledne?
hlavně se u toho odreagovat a občas něco ulovit :-)

Díky za reakce, koukám, že se tu rybáři najdou.
Dešná je velká 15 ha.
[ Link ] Na závodech je 50 týmů a je pravda, že někteří dost zakrmují, navozí kila a kila krmení k bojkám. Takže to je možná jeden z problémů, tak trochu se bojíme do toho dát víc peněz a pak se to odráží v úlovcích.
Nádrž je před závody hájená, takže krmení dopředu nelze, navíc si závodníci tahají před startem maratonu místa, takže do poslední chvíle nevíš kde budeš. Potom máš 4 hodiny na rozbalení a přípravu stanoviště. Krmení je možné až po zahájení závodu.
a jinak zakrmování určitě ale to je individualně a musí se to zkoušet :)
Tak jsem poridil orechy i pelety za mrzky peniz z kteryho bych mel rybi hody na tejden, kdybych koupil rybu v rybarne a beda vam, jestli nebudou zrat.
čím víc pročítám různý stránky, tím víc jsem v tom zmatenej. Asi mi chybí potřebné základy, abych vůbec věděl co chci, dneska se všechno posunulo do profesionálnějších výšin.
C...arlos: Úplně ti rozumím, já jsem mimo 10 let, a sleduju, že bych potřeboval aslepoň 14-denní školení, abych byl schopnej uvidět nějakou šupinu. Chtěl bych se k tomu taky vrátit (až malej trochu povyroste), i kdybych měl domů jezdit s prázdnou. Je vynikající relaxace(jak kaprařina, tak dravci).

20.04.2012, 09:25 |
All
All: v pohodě. Jen bych doplnil, že nádrž je Dešná ne DešTná, hodně se to plete. :-) Deštná je u Jarošova nad Nežárkou.

28.07.2014, 12:28 |
soray Včerejší ranní přívlač na Nechrankách. Já měl jednoho fousáče chvíli na prutu, bohužel byl asi blbě seklej a spadl mi. Kolega z vedlejší lodě měl víc štěstí - 215cm :)