Navštíveno 5359x

13.04.2012, 14:26 |
DaNNy Nevíte, čím to může být? Koupili jsme skoro novou LCD TV LG, obraz super ale zvuk šumí. Když to dám na malou hlasitost, tak je slyšet šumění a praskání v repro. Když to zesílím, tak se to trochu ztratí, ale i tak to pořád v pozadí šumí. Např. zprávy se na tom nedají sledovat, protože to je jako kdyby Borhyová četla zprávy a vedle tekla Niagára... čím je to způsobené? Poradíte někdo, řešil jste to někdo? Je to zapojeno přes pozemák, na starou LCD TV to jede v pohodě a čistě. Zajímavé je že po připojení na sluchátka je zvuk krásně čistý, jinak stále šumí... Obnoveno také tovární nastavení zvuku beze změny.
mno mozna nekdo vedel, proc prodava "skoronovou" telku...

13.04.2012, 15:17 |
DaNNy tak to je samozřejmě možné, ale už ji mám doma a tak chci vědět, jak to odstranit....
Odstranil bych to tak, že pokud je skoro nová, tak na ní existuje nějaká záruka ;)

13.04.2012, 15:25 |
DaNNy záruku nemáme:-(

13.04.2012, 15:54 |
Leveler | Upraveno: 2012-04-13 15:56:55
1)Zkus do TV pustit jinej signal jako je třeba DVD.
2)Dělá to na všechny programy?Je možné, že se ti naladily programy a blbě zvuk.Je možný, že to je jak u Panasonicu, kde si v nastavení kanálu musíš u každýho kanálu změnit typ zvuku.Je to myslím něco jako AC1,AC2,AC3.Nevím to přesně pač já mám Samsung.Kdysi sem to dělal našim na TV, pač to děsně šumělo a nebylo tomu skoro rozumět po naladění kanálu a náký kanály sem musel ručně přenastavit.Ale nevím jestli todle bude tvuj přídad:(
Ale pokud už při prvním bodě bude telka šumět na DVD tak asi nejspíš závada v TV.Bud servis a nebo kontaktuj toho od koho tu telku máš.Ale ted se dívám, že na sluchátka to jede hezky, tak možná špatné repráky v TV..
Edit:Tv máš zapojenou přímo na anténu nebo k tomu máš ještě něco napojeného?Nemáš u toho něco co by to mohlo rušit?
Zkus TV zapojit do jiné zásuvky, klidně vyzkoušej všechny. Mně takhle šuměli repro, do kterých šel signál z PC a TV, když jsem TV dal do stejný zásuvky jako PC tak nešuměli, jinak šuměli brutálně.

13.04.2012, 16:24 |
DaNNy Díky za rady. Zkoušel jsem zapojit samozřejmě i na DVD, satelit na různé vstupy-šumí to pořád. TV je zapojena přímo na anténu, nevím, co by to mohlo rušit. Když tam na ten vývod zapojím jinou TV, jede bez problémů. Zkoušel jsem i vypojit konektor z reproduktorů a připojit jiné repro, opět šumí, takže v repro to není.

13.04.2012, 17:22 |
clown nasim LG nejen sumi, ale i bruci a drnci .., signalem to nebylo .., maj nejakou 5000 radu .. dela to od zacatku (2r) .., pro mne to byla jasna volba, ze LG fakt ne.. ani TV, ani telefon ..

13.04.2012, 17:34 |
DaNNy Právě když jsme mluvil o tom s prodejcem, tak mi taky řekl, že je to normální. Máme doma ještě jednu tu samou LG a ta to nedělá...
Tohle bývá problém elektriky v baráku, konkrétně rozdíl potenciálů. A dělaj to jenom televize, co maj zástrčku na 230V i s kolíkem. Ty co maj klasickou dvojitou to nedělaj. Jestli tam máš napojenej satelit, tak zkus jednoduchou věc. Vem kus drátu a propoj kolík v zásuvce s přívodním F konektorem na satelitu. Mělo by to přestat. Hlavně bacha, ať se v zásuvce nedotkneš fáze. :)
Pak druhá věc, co se často stává. Na satelitu, dvd a čemkoliv jiným musíš mít zvuk naplno a regulovat zvuk jenom dálkovým od televize.