Navštíveno 1391x

Prosím někoho kdo byl na dovolené na Slovensku Zemplínská šírava o nějaké info ohledně ubytování .Jede nás 4 dospělí a 4 děti.Hlavně koupání.Moc děkuji

08.04.2012, 21:55 |
sts Byl jsem dvakrát cca 2003. Cesta nekonečnej příběh. Blbě se předjíždí, hodně často měří. Jednou jsem napočítal asi 16 hlídek. Imrvere se měří a to hned za hranicema, ve vesnicích dlouhých několik km. Větší únava jak z cest do Chorvatska.
Kemp se jmenoval Kaluža. Ubytování nabízí u kempu místní domorodci. Přímo v turistickém centru nabízejí svoje známé s priváty. Takže se jít podívat na více míst. U těch domorodců je dobré, že pak nemusíš platit vstup do kempu a jejich bazénu. Poradí co říct na vchodu.
Spousta stánků se vším možným. Grily vystrčené do uliček, nevíš co si dát dřív.
Ochota, ale pr.el světa. A ty to máš o 200km dál než já.

09.04.2012, 09:26 |
shamania | Upraveno: 2012-04-09 09:29:39
To jsi nevybral moc dobre. Koupani na sirave uz davno neni zabava cislo jedna. Mam tam rodinu a ti rikaji, ze pokud nechces vylizt zelenej z vody, tak clun a koupat se nekde kde to je hlubsi. Jinak zabava jako bary a podobne tam funguje stale.
Ta cesta co popisoval sts se od roku 2003 dost zmenila :) dalnice se stavi. My napriklad davame Praha-St.Horozenkov-Levoca za 5,5h. A dal je take dost postaveno. Jen u Ziliny se tvori kolony, ale to bylo kvuli nejakymu mostu, tak snad uz neni aktualni.
Jinak jako alternativa mi ze slovenska momentalne vychazi nejlip Liptovska mara. Koupani lepsi plus: Tatralandia (aquapark), Tatry (tury), Besenova (lazne).
Namiesto Šíravy by som doporučil radšej Domašu. Prípadne ak chceš ostať u Šíravy kvôli ubytku, tak sa chodiť kúpať na Vinné (Vinianske jazero), kúsok zo šíravy "za kopcom". S ubytkom Ti neporadím, naposledy som tam býval na ubytku keď som mal tak 10 rokov, máme to asi 50km ztama... Je pravda ale že posledné 2-3 roky boli sinice aj na Vinnom, ale to je predsalen malinké jazero tak tam sa to vyčistilo/vyliečilo celkom rýchlo vždy...
No od každého něco tu je fakt.
Mám tam rodinu, tak tam jsem každý rok. Jako lokalitu na širavě bych určitě doporučil kalužu - kamenec. Jak bylo totiž řečeno, koupání v šíravě už je na tom hodně špatně. koupe se tam minimum lidí a tak voda není promísená a je hnusná. Je to dáno ale i tím, že ty podmínky "pláže" jsou nic moc. V kaluži mají slušný bazén, který je příjemný, ale pokud by jsi měl platit denně vstup vyjde to celkem draho. Pokud jsi ubytovaný máš to v ceně, případně u místního ti poradí jak to udělat. Jinak v kempu jsou oid stanů až po chatky různých typů.
Co se týče nočního života, tak to není problém, najde si tam každý něco. Přes léto tam bývá i taková mini pout, takže se vyřádí i děti. Nevím kdy jedete, ale na konci sezóny byvá v Michalovcích i celkem velký jarmark (pouť). Jsou tam v průběhu léta i různé akce atd.
No a k cestě slováci opravdu budují opravdu dost. Dálnice tam rostou slušnou rychlostí. V současné době když sem tam byl naposled na podzim, tak sem z domu do michalovcu (asi 413 km) udělal za 6 hodin, ale měl jsem cestou trochu problémy s autem a jeli jsme na dušičky, takže fakt hustý provoz.
Jinak ještě k ubytování, je tam i hodně místních kteří tam ají různé chaty, které nabízejí k pronájmu. A další lokality s čistčí vodou v okolí jsou morské oko a viinanské jazero. Pokud tam budete autem, je to jen o tom, jak budete chtít být aktivní. Máte to i kousínek na ukrajinu tam bych ale asi autem moc nejezdil, na hranicích je to na dlouho.
Nejprve bych poděkoval za info .Chtěli jsme jet na začátku července do chaty Maria je to v Kaluža.Ale asi z toho nebude nic když to koupání je špatné.
pirula: Záleží co od toho koupání čekáš. Jesti ti stačí velký bazén vedle šíravy (vidíš na ni) tak je to v klidu. A jestli ti nevadí trochu (no někdy dost) zelená voda taky je v klidu i šírava.
Právě zasedla rada ohledně té dovolené a padl ještě návrh Madarsko Balaton .Co vy na to.Jinak jedem na Šíravu.
Mě se mnohokrát osvědčil Senec. Navíc, když už nevyjde počasí, je tam aquapark a v krátké dostupnosti mnoho vyžití.
dneska je cesta na východ slovenska už v pohodě, spousta dálnice, ale Šírava za to nestojí. Je to díra, byl jsem tam před pár lety spíš náhodou a nezanechalo to ve mě nějaký pozitivní dojem.
Při spojení "Slovensko - děti - koupání" mě napadá jediné, Tatralandia !
děcka se jinde tak nevyblbnou, a navíc můžeš dělat super výlety i do Tater
[ Link ]