Navštíveno 6139x

29.03.2012, 03:43 |
Tendr Budu dělat kámošovi řeznictví a jelikož stěny i podlahy nejsou nic moc rovnýho od komunistů, tohle mě zaujalo. Nevíte někdo zda se to dá u nás pořídit a nakolik ta sranda zhruba vyjde?
[ Link ]
Podle mě tohle ani tak není na křivou podlahu nebo zeď, ale jen na to, aby jsi měl sousední hrany dlažby nebo obkladů ve stejné výšce. Tak jako tak Ti to bude kopírovat křivou zeď.
Já bych vyrovnal, protože obkládat na křivou zeď a podlahu je největší jebání a zebere to víc času než vyrovnávka s obkládáním. Pak ani nemusíš řešit nějaký klínky nebo křížky.
jojo bez rovného podkladu ti jsou tyhle věci naprd a může se ti stát že tyhle klínky ti pak zvednou dlažbu a budeš mít pod tím mezeru bez lepidla a jak to zatížíš tak ti praskne.

29.03.2012, 11:28 |
Tendr Aha... No, nepotěšili jste mě..
Já myslím, že ta podlaha není zas tak křivá, že nějaký dutý místa nehrozí, když se to vezme větším hřebenem.
A je mi jasný, že to nehodí celou podlahu plošně do naprostý roviny, ale určitě to něco vyrovná dle mě. Ono když je to na každým rohu tak se to prostě musí vyrovnat a to lepidlo pod tim by se mělo trošku podat, někde se zmáčkne, jinde natáhne, ono půjde maximálně o pár milimetrů, ale na oko to bude určitě lepší, než to vyrovnávat na váhu. Chcem to dávat rovnou na starou dlažbu, což jsou dlaždice 10x10 a teď chcem dávat 45x30.
Rozhodne doporucuju vyrovnat.
Ja si predloni obkladal podlahu v koupelne kde jsem to chtel resit jak ty-nekde dat vic lepidla,nekde min a srovnat na vahu. Je to strasna babracka,budes tu podlahu delat 3xdyl. Vysledek bude nejisty a jeste mas sanci ze ti pri dotlaceni nekde ulitne hranka obkladu.

29.03.2012, 13:23 |
DaveX Jaký je podklad, takový je obklad. Osobně bych taky srovnal, ušetříš tím čas.
Však to tam aj hovorí na videu, že to nie je určené na odstránenie nerovností pod obkladom :-)

29.03.2012, 15:33 |
Tarrance | Upraveno: 2012-03-29 15:34:36
Jinak teda když už to mermomocí budeš chtít udělat po svém, tak zde. :-)
[ Link ] nebo tu
[ Link ]

29.03.2012, 19:47 |
Olda tak nivelačku a hotovo né?

30.03.2012, 09:22 |
Tendr Olda: nivelačka je cenou trochu úlet, taky jsme o tom přemýšleli, ale je to plocha asi 100m a jak říkám, zas tak hrozný to dle mě není, i když o rovině se moc mluvit nedá, on tam chce ještě vyspádovat kanálek v bourárně a takový p*čovinky, no jsem na to zvědavej...
Tarrance: Díky! Budu stavět i chladící box a minimálně tam chci aby to bylo jak když střelí, neb se bude obkládat všechno včetně stropu, takže to určitě použiju.

30.03.2012, 09:37 |
Kapka (M)
hele to chces pokladat plochu 100m2 a nejsi odborník?no te pero..rikají ti třeba neco dilatační spary na tuhle plochu atd?jestli je to teda řeznictvi co třeba norma na protiskluznost podlahy?

30.03.2012, 09:42 |
Kapka (M)
Kapka: to uz je solidni koupelna! ;o)
Kapka: Na co jsou tam ty kloboučky? :)