Navštíveno 1639x

26.03.2012, 19:15 |
hanx Zdravím. Jak řešíte zálohování fotek? CD/DVD je na to nepoužitelný, Flash disky a paměťovky taky (plus cena), online úložiště jsou risk... Nějaký další způsoby, nejlíp ověřený?
Nebo prostě jen vypálit na dvd a jednou ročně pro jistotu vypalovat vše znova?
Co dělat, když není k dispozici vypalovačka? Brácha má minintb a já jí ve velkym PC taky nemám, posledních pár let jsem jí vůbec nepoužil
Zatím se mě všechny fotky a data vejdou do PC a záloha je přesná kopie jednou za měsíc na externí HDD
NAS nebo server, prinejlepsim aspon dva disky a zapnuty zrcadleni :)

26.03.2012, 19:34 |
hanx Něco pro běžnýho uživatele co je přetáhnutí fotek z foťáku do noťasu vrcholem jeho práce s výpočetní technikou by nebylo? :D a už ho vidim jak si k mininoťasu pořizuje NAS nebo server a další HDD...

26.03.2012, 19:39 |
soray 2x2TB zrcadleny disky :)

26.03.2012, 19:42 |
ABERTO | Upraveno: 2012-03-26 19:43:17
Vypaluji na Kodak "echt" gold :))
[ Link ]

26.03.2012, 19:45 |
Kamil hanx - mít zálohu na externím disku (dvou) je v dnešní době asi nej řešení
Normálně mám 2x1TB disk v RAIDu a o nic se nestarám. Je to řešení pro tupé uživatele :-)
Konkretne sem loni kupoval ke znamymu NAS Zyxel NSA-320, 2x1TB disk, nastavil se raid, disk pripojil do routeru a nainstaloval se software do PC, to je vse :)

26.03.2012, 21:16 |
Tomas Raz tyzdenne zalohujem na 2 externe disky. Jeden mam vzdy doma a jeden vo firme.
vypalovat je nesmysl. pred nedavnou dobou jsem vytahnul par cd, co bylo vypaleno pred par lety a nesahnulo se na ne a jsou na vyhozeni... necitelna, podtecena. a to byly v te dobe radoby kvalitni verbatim.
ja zalohuju na druhej HDD :)
zrcadlene disky jsou nej reseni. blbuvzdorne, bez problemu...

26.03.2012, 22:11 |
hanx Chlapci, vy mě asi nechápete... on nepotřebuje zálohu celýho disku nebo terabajty fotek. On Potřebuje místo, kam si uložit (2 až 10 GB maximálně!) fotek tak, aby se nemusel o to starat když třeba formátuje pevnej disk. To co mi píšete je úplně mimo potřebu.
pokud nemas vypalovacku, tak si ji bud kup nebo ten ext hdd. cenove to vyjde cca stejne. netusim teda co bys rad slysel :)
mmch 2-10gb fotek je archiv...? v dnesni dobe maji takovou velikost fotky z jedne dovolene :)

26.03.2012, 22:20 |
hanx ghofig, cenově stejně vypalovačka a ext HDD? No tak...... Vypalovačka 3 až 4 kila, ext HDD od 1500 výš
asi mam teda jine ceny :) externi mechanika je dle meho nejakych 8stovek. za 3 kila jsem ji teda jeste nevidel a kdyby byla, tak na ni asi nepalim veci, na kterych mi zalezi, aby vydrzely :)

26.03.2012, 22:55 |
hanx | Upraveno: 2012-03-26 23:03:57
tak proč mi to vůbec radíš? myslel jsem samozřejmě interní vypalovačku...
BTW já se tady nechci s tebou hádat nebo tak něco.. Já jen potřebuju nějakou radu nebo nápad jak jinak to udělat. Určitě si nebude kupova externí mechaniku čistě jen kvůli fotkám a nebo externí xxx GB HDD kvůli pár giga fotkám. Neni to žádnej profík, nebude dávat 1700 Kč za nejlevnější 320 Gb externí HDD....
Tak jestli ma jenom takhle par fotek, tak bych to hodil na nejaky webovy uloziste...

26.03.2012, 23:08 |
/// MiŠeL /// | Upraveno: 2012-03-26 23:11:52
online by bylo asi nejlepší někde o tom bylo v týdnu živě ale nemůžu to najít
[ Link ] za mně asi Dropbox nebo google
tak prioritne ses zminoval o netbooku. tj jsem pocital s externi mechanikou. tak promin za snahu. uz mlcim :)
za me disk nejspolehlivejsi reseni. nejsem priznivcem cloudu atd :)
Dva dvouteráče externí, jeden v práci, druhej doma, každej pátek dělám Total Commanderem synchro složek.
Jestlize to nezalohuje nejak casto,klidne bych to uploadnul nekam na net.
Idealne do svyho mailu na seznam ci gmail,tusim oba maji velikost schranky neomezenou a ztama se neztrati.
usb externí disk, 1x za týden to z pecka na něj navalím
každopádně to mám na 2 místech, na 2 PC + ten ext.HDD
Koukam, ze tu vsichni hodne verite zracadlenemu RAIDu.
Mozna je to zcestne, ale co kdyby v tom kompu shorelo neco na desce, nemuze se stat, ze to posle vice proudu nez je zdravo do obou disku a oba to naraz odnesou?
Ja to resim zrcadlenim disku + obcasnou zalohou na ext. disk. Jenom zrcadlenym diskum zkratka neverim. Mam pred kompem prepetovku, ale neprijde mi to dostatecne.
rozhodně ext. hdd a nemít obě zálohy v 1 bytě,
bratránka vykradli, nb + pc + ext. disk a účetnictví za 5 let v hajzlu
to samé může být požár..
takže rozhodně preferuji mít 2.zálohu třeba u rodičů nebo v práci

27.03.2012, 12:30 |
AR ty jo samej paranoik tady ;)
DVD+R obyc Verbatim - skladovano v krabici pod posteli
po 8-mi letech 100% citelny
CD+R taky Verbatim - skladovano v aute v kastliku (horko, zima, mraz, vlhko)
po cca 10-letech ty prvni uz zazloutly, ale v PC porad citelny

27.03.2012, 12:44 |
Vlastah | Upraveno: 2012-03-27 12:44:44
pointa: zalezi na zpusobu skladovani, ale min 5 let na tyto media bezproblemu :-)