Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rada - lyže

o Navštíveno 1521x o
o 25.02.2012, 21:02 | vitas2 | Upraveno: 2012-02-25 21:04:39
Chlapi potřebuju poradit, jaká je reálná cena těchto lyží, chci je koupit a nejsem si úplně jistej, jestli je to dobrej kup ? Díky za pomoc

POPIS: Atolmic LT TYPE,182 cm,18metrů radius, nově vyservisovány,vázání do 140kg,skluznice,hrany výborný stav,struktura.

foto k příspěvku  od vitas2

o 25.02.2012, 21:02 | vitas2

foto k příspěvku  od vitas2

o 26.02.2012, 08:17 | bafis
rekl bych ze ikdyz uvadena puvodni cena byla spis polovicni, tak vzhledem k delce a nosnosti kterou maj se blbe shanej, ale na druhou stranu stejne blbe prodavaj, tak jestli jsou opravdu ve stavu o jakym se pise, tak cena je OK ;-)

[ Link ]
o 26.02.2012, 08:54 | Crimson
chlape kolik měříš ?
Carvi máš mít pod bradu což při mých 190cm jsou 168ky
o 26.02.2012, 09:58 | Luke_288
Ja jezdim na 155kach a merim 186cm, takze toho podbradovyho pravidla bych se ani moc nedrzel. Dobry je si kazdy lyze vyzkouset nez je koupis, prtz tyhle maji pomerne velkej polomer zatacky, takze pokud hledas neco na delsi obloucky, mohly by bejt dobry. Cenu tezko rict, vsechno je o stavu
o 26.02.2012, 15:04 | TUNER
Mno,carvy,pod bradu,nevim nevim. Ono záleží na co jsou lyže určený,jestli to jsou slalomky,nebo delší oblouk atd. Tyhle LTčka - obřačka s radiusem 18 metrů mají délku OK,pokud neměříš 160 cm.
Dál záleží jakym stylem jezdíš,na jakém povrchu atd atd.
Cena mi přijde průměrná,určitě to neni super cena.
o 26.02.2012, 15:18 | Luke-Jeep
Ano ano Tuner to vystihl přesně... Ale bacha obřačky nejsou pro každýho a né všude se s nima (minimálně v čechách) vlezeš... 18metrů už je hodně slušnej oblouk ;-)
o 26.02.2012, 15:52 | tesil | Upraveno: 2012-02-26 15:53:48
Hlavne si myslim, ze polovinu ceny lyzi dela v tomto pripade vazani. Pokud nevazis 150kg a nejezdis jak profik, tak uplne k hovnu. Pro predstavu mam pri 192cm 112kg lyze 176cm a vazani nastaveny na 8čce(80kg) a nejsem zacatecnik. Takže na co ti bude 14? Jinak delka tak na vysku od 190cm nahoru pokud budes jezdit rychly dlouhy oblouky na hranach, coz uz jak psal L-J u nas jen tak vsude neni mozny. Reci o delce pod bradu vubec neber vazne. By jsi musel mit cistokrevny slalomky a jezdit jak Ondra Bankůj.
o 26.02.2012, 16:01 | TUNER
Já myslim že pro normálního lyžaře 18 metrů uplně v pohodě....neznamená to že s tim nejde jezdit menší oblouk. Spíš pokud nejsi hodně dobrej lyžař,tak bych třeba o slalomkách s R13 a méně ani nekoukal.
o 26.02.2012, 16:14 | tesil
Dokud nam tady nenapise vitas kolik meri, vazi a jakej oblouk jezdi, tak nema cenu neco radit.
o 26.02.2012, 16:51 | vitas2 | Upraveno: 2012-02-26 16:56:42
Chlapi dík za rady, měřím 189cm a váha cca 102kg. Co se týče lyžování, myslím, že nejsem tak špatnej. Jinak bafis to našel dobře, to jsou přímo oni, měl bych je za 3300, tak nevím jestli koupit. Jediný co můžu říct, mám radši rychlejší jízdu a sem tam oblouk :-). Taky se mně zdály dlouhý, ale na druhu stranu ted mám taky 180ky a dobrý.
o 26.02.2012, 20:36 | TUNER
Myslim že pro tebe budou ideální. Budou na střední až dlouhej oblouk,délka k tobě akorát. Pokud jsou v hodně dobrém stavu,tak je můžeš koupit,ale nejlepší leta budou mít určitě za sebou a nebudou mít vlastnosti jako nové lyže. Co to je za model ? Tipuju něco kolem 2007 ?
o 26.02.2012, 22:57 | jackobo | Upraveno: 2012-02-26 23:07:25
je to fakt o preferencich co ti sedi. Letos sem poridil "zanovni" Salomony, obracky, 172cm R16,9, jel sem na nich 2x, a musim rict, ze stale nevim, jestli sem udelal dobre.
Jak uz tady nekdo nade mnou pise, je to pomerne velikej radius, a problem je prave u nas se sjezdovkama, resp. jejich sirkou a upravenosti. Na sirsim uprvenym kopci je to bomba, da se krasne krajet po a uzivat si "hranu", bohuzel fakt je ten, ze u nas takovyhle podminky moc nejsou. Pokud je sjezdovka uzsi, robita, neupravena, uz to takovej zazitek neni no, tady by asi naky slalomky s R12-14 byli praktictejsi a byla by s nimi asi i vice fun.
tot muj postreh. jo a taky nejsem zadnej drobek, 187cm/108kg :)
o 26.02.2012, 23:20 | vitas2 | Upraveno: 2012-02-26 23:24:01
Tak nějak nevím už sem byl pomalu rozhodnutej, jen u ceny sem si nebyl jistej a teď sem zase na vážkách, jestli do nich jít
:-( . Na lyže jedu za tejden, asi ještě počkám, dojezdím starý a pak se uvidí.

Co se týče modelu, vím jen co je v inzerátu, myslel jsem, že model je Atomic LT TYPE, moc se v tom nevyznám :-) . A jak si to myslel s tím stárnutím ?? něco jako u pneu ?
o 26.02.2012, 23:20 | vitas2 | Upraveno: 2012-02-26 23:22:26
Eventuelně kdyby měl někdo něco na prodej, zkuste nabídnout. Dík
o 26.02.2012, 23:27 | jackobo | Upraveno: 2012-02-26 23:31:14
hele, znam dost lidi, co to delaji tak, ze si nekde v pujcovne pujci lyze, treba na kazdy den jiny s ruznejma parametrama, a podle toho co jim sedi a vyhovuje nejvic, tak podle toho si potom poridej takovy vlastni.
Myslim, ze to neni uplne blbej postup.
A nebo muzes do toho skocit naslepo jako ja, pak se ovsem muze stat, ze nebudes uplne vedet, co si o tom myslet :-D :)

ad starnuti: kazdej material se casem a uzivanim unavi, to same lze rici o tuhosti lyze. Kazdopadne je jasny, ze zalezi, jak se k tomu kdo choval a taky bude asi rozdil, jestli na nich jezdil 70kilovej komar a nebo 120kilovej bombardak :-)
o 27.02.2012, 15:15 | TUNER
Tak doporučovat tady slalomky s R12-14 je totální hovadina. Pokud rád jezdí rychle a sem tam mrskne oblouk,tak tyhle z inzerátu pro něj budou ideální. Nevim co blbnete s tim radiusem,že se nevejde na sjezdovku atd. R18 je uplně v pohodě a klidně by mohl mít i víc. To je jen poslední trend...mít krátký lyže s malym R a myslet si jak to bude krásně a samo zatáčet a jak jsem cool - OMYL ! Slalomky rozhodně nejsou určený k jízdě rovně a vysokou rychlostí,ale musí lítat sem a tam a pořádně se do nich opírat. Pokud pojede rovně,lyže budou díky malému radiusu neklidný,nestabilní a bude se s nima akorát prát.
Tatík má třeba letošní Atomic Race LT s R15 a svezl jsem se na nich a je to fajn poježdění,neagresivní a na pohodu a já si teď pořídil Atomic Race SL - slalomka s R13 a je to kua rozdíl,ta lyže potřebuje pořád točit a pořád se do ní musíš opírat. Ale taky je to první lyže,která sedí i na ledu a žádná ledová plotna mi zatim nerozhodila....ale to je taky hlavně díky jinému broušení než na obyč lyžích. Chtěl jsem se zlepšovat,tak jsem si chtěl prostě pořídit lyže který budou lepší než já,ale minimálně budou alespoň určený pro styl jakym jezdim. Proto slalomka. Ale i tak musim uznat,že jsou hodně agresivní a je to něco uplně jinýho než lyže na kterejch jsem letos stál....Vyzkoušel jsem tenhle měsíc 4 páry různé značky a různé určení a rozdíl mezi lyžema je hodně velkej.
Ideální než z půjčovny,tak bejvají předváděčky,stejně jako se můžeš svézt v různejch autech,tak si můžeš v jeden den vyzkoušet víc druhů lyží. Min týden byl zrovna u nás na šumavě - Atomic a Salomon,ale nemohl jsem jet a docela mě to mrzelo. Trochu si udělat přehled o novinkách.
Mrkni do kalendáře a třeba bude něco poblíž kde by jsi si mohl pár lyží otestovat.

[ Link ]

Pokud se chceš dozvědět něco blíž o lyžování,lyžích atd....mrkni sem a v diskuzy je spousta rad a odkazů na to jaký a k čemu lyže vybrat ;-)

[ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4086 sekund.