Navštíveno 2489x

[ Link ] Na týhle trase jezdím sice jen kosuek přes MB, ale i tak to stojí za to. A živě si dovedu tu situaci představit...
To, co se vrací z Krkonoš do Prahy po dni lyžování, to není nic jinýho, než zdivočelá zvěř, kde slabší nemá šanci přežít.
No, zvlaště, pokud ten favorit neměl opěrky hlavy, tak pak to je 1-2 takhle... :o(

13.02.2012, 07:11 |
TUNER Nehody...i smrtelné jsou každý den. Je na této něco zajímavého,nebo jsem něco přehlídnul...?

13.02.2012, 08:29 |
JR Nevim no, tahle zprava ma takovou informacni hodnotu jako treba to, ze jsem se byl zrovna docela dobre vysrat.

13.02.2012, 10:04 |
CRK To ja uz byl a dal jsem to i na fakebook ;)

13.02.2012, 12:04 |
AR tak tahle zpráva zřejmě měla navodit že by se měli lidi zbavit starých vraků protože DN nepřežijou.
Ne - tam je skrytý význam. STarý favorit, pravděpodobně důchodci - to se nikde nepíše, resp. ráno, když jsem to četl, to napsané nebylo, tam = jedou pomaleji než ta zvěř a k tomu dvoutunový SUV...To je divná shoda náhod...
Zdeny má pravdu .. předjíždím v rychlým pruhu ve 140ti a za mnou prase v Audině mě problikává,
je to fakt zvěř v těch dnešních SUV,
a je jedno jestli pak smete fáčko v 90ti nebo Feldu ve 120ti
No hele, nikdo nevi jak se to tam stalo, lidi nevedi, co to jsou pripojovaci pruhy a jak se maj pouzivat a jak do nej vjede, hned to mrskne na rychlostku. To moh bejt klidne tenhle pripad a neudelas s tim nic, kdyz vidim, jak bylo zasnezeno...
Moje nocni mura je, sejmout nekoho ve starym shnilym pekaci, pak staci relativne malo a je z tebe vrah se vsim vsudy...

13.02.2012, 17:27 |
Fipo Takže nepouštějmě lidi do Krkonoš nebo zrušme lyžování nebo sešrotujme favority nebo neprodávejme SUV komukoliv jinému než Zdenymu nebo co? Asi jsem se v tom ztratil...

13.02.2012, 18:00 |
Zdeny60 | Upraveno: 2012-02-13 18:02:47
Fipo: tak si to ještě jednou přečti.
Já mám tu smůlu nebo "štěstí", že bydlím v ulici, kde hodně lidí má SUV a i pravovběrné off-roady mezi tím Hummera, LC V8, řada Touaregů, ML 320 XC 90 a dalších příšer). A řeknu ti jedno - tihle lidé s těmihle auty už mají aroganci asi v genech. Není jediný z nich, včetně ženských, kteří by v obytné zoně jeli 20, minimum je tak 50 spíše 70, když je nyní v zimě v naší ulici na krajnicích zmrzlý sníh do půl metru výšky, kdo myslíš, že zastaví, když se míjíme? Já a nebo někdo z těchto?? Když někdo flákne svůj krám na cestě, že se vedle nedá skoro projet - kdo myslíš, že a čí že to je??
A tak dále. A ještě jedna věc, co mě sere - naprosto drtivá většina těchto majitelů se skly černými jak viks na křižovatce sere na to, že už 30 metrů před ní svítí oranžová! Tohle je snad další gen, co mají tihle lidi v krvi.
Tak se na mě nezlob, když jsem si dovolil něco podotknout. Kamaráde, pár pátků už jezdím a ledače´hos si všímám. A le jestli mě někdo dokáže dostat, tak arogantní hňup s 3T kraksnou, kterej sežral veškerou moudrost a myslí si, že je král lidstva. Jenže to je omyl.
Jinak Tappaja: ano, přesně z toho, co jsi napsal, mám strach taky. Sice nejezdím jak dobytek, ale jezdím furt dost na to, aby se něco jednou mohlo přihodit, byť to nemusí být nutně moje vina. Nejhorší je, když to pak někdo odnese a ty žiješ celej život s tím, že jsi za to sice nemhl, ale někomu jsi život vzal...
A to jsou asi ty okamžiky některejch jedinců, kteří si svoje chování v těchto krámech (myslím tím výše jmenované)uvědomují, ale hřeší na to, že jim se stane nic a nebo daleko míň, kdyby něco.

13.02.2012, 19:30 |
Rudi Zdeny nezlob se na mě, ale působíš na mě podobným stylem jako každovečerní divák zpráv TV Nova, kde se ukazujou piráti, nejčastěji s vozem zahraniční značky s tmavými skly :-)
Já se jich nechci nějak extra zastávat nebo je obhajovat, ale mýmu stylu bejvá až na vyjímky přednější právě řidič - pirát dle TV. Obvykle u něj nenarazím na výchovné manévry, nepřekáží mi vlevým pruhu nebo se neřadí 2km před zužením, ale až na jeho konci a neblokuje tak další 2km zbytečnýho čekání, aby ho náhodou někdo nepředběhl. Stejně tak nejede na okresce 60-70, kde se za ním začínaj tvořit kolony nejen nervózních kamioňáků, ale i ostatních řidičů a nedochází tak najednou k riskantnímu předjíždění.
Nehodu hodnotit nebudu bo nevim, jak se stala a čí to byla chyba, chápu ale, že pro tebe je jednodušší ideálně odsoudit tyty "piráty" bo kdyby oni po tý cestě nejezdili a ploužili se tam 90, tak by to jistě nebylo tak tragický, ikdyž silnice umožňuje až 130ku a starší řidič nemusel koukat do zrcátek nebo měl dotyčný auto v mrtvým úhlu...
no vida, tak další seance profesora chocholouška u konce. už víme, proč má dotyčný osypky z suv, že v turecku je na silnicích lépe, a že toho fakt dost najezdil, proto je velmi dobrý řidič.
Zdeny: můžu se zeptat v jakým městě bydlíš? ulice plná aut o kterých píšeš snad není ani v Praze (krom Pařížský)

13.02.2012, 21:09 |
xSam Údájně to favorit hodil z odstavného přímo před patrola, kterého předjíždělo jiné auto, takže patrol neměl bohužel kam uhnout:-((

14.02.2012, 12:45 |
Ravo Typická situace které se hodně bojím:
Já jedu na dálnici v levým cca 130, předjíždím kamion v pravým (cca 90-100) a v připojováku jsem periferně viděl "rozdováděnou" dodávku typu Tranzit atd. která je maximálně nadrážděná to tam poslat hlava nehlava.
Vždycky se modlím, aby až to tam skutečně pošle byl řidič toho kamionu (který ho určitě vidí a čeká co mi ten dodávkář vyvede) chlap s koulema i hlavou na správném místě a nenechal se vycukat, neuhne ani o píď a sešrotuje toho blbečka co nemohl chvíli vydržet a zařadit se za kamion. Protože pokud to dá doleva, tak já mám o lis mezi návěsem a svodidlama (a následnou přímou linku do nebe) postaráno.
Vždycky tohle řeším buď plným plynem a nebo naopak zásadní brzdou (podle toho na kterou stranu je to blíž a kdo je na mě nalepenej) - někdo může tvrdit že jsem hysterka a brzda provozu...ale důležitý je aby jsme to všichni přežili a večer dojeli domů a ne jak jsme kreténi co "brzdíme provoz" :-/

14.02.2012, 13:13 |
assassin | Upraveno: 2012-02-14 13:14:34
me to taky prislo ze na naraz zezadu by to odpovidalo tak velkymu rozdilu rychlosti ze by ten favorit musel jel rychlosti blizici se nule a nebo ten offroad jel asi tak o 50-100rychleji nez ma bezne maximalku...
tzn osobne to vidim tak ze to tam dedek soupnul v temer nulovy rychlosti offroadu kterej ani nemusel jet moc rychle.
ale samo realita muze bejt uplne nekde jinde...
A vubec nejlepsi jsou ti strelci, co jdou z pripojovaku do levyho! Najizdej na dalnici, pred nima jede kamion a frnk to do levyho, kde si pak ja nasledne vykalim kotouce :o)
Klasika je to na D5 u Nyran nebo v Brne jak lidi sjizdej z Vidensky smer na Vyskov...
Bohužel přesně jako Rudi. Když vidím piráta, tak aspoň přesně tuším, co od něj čekat (myška, předjetí zprava atd.) a nemám s tím vcelku osobní problém. Daleko horší jsou ženy, klobouci apod., kteří jsou schopni klidně šlápnout na brzy na zelené nebo se táhnout jako smrad a zdržovat dvacet spěchajících řidičů za sebou, čímž v důsledku vygenerují dvacet předjíždějících pirátů.
A taky se nejvíc bojím toho, že se sťuknu s nějakým šrotem (radši nezmiňuju Š120, abych pár místních nedráždil :-) a v ohromující rychlosti 60kmh vyrobím tři mrtvoly.
Nicméně neodvážil bych se nějak paušalizovat... každému vadí jiný způsob řízení a nejde říct, jaký přístup je nejlepší... slepé dodržování dopravních předpisů může být stejně idiotské jako jejich neustálé porušování. Je to vždycky o konkrétní situaci. Rozhodně je nesmysl paušalizovat, že někdo s SUV je automaticky bezohlednější než ostatní.

14.02.2012, 14:08 |
Ravo | Upraveno: 2012-02-14 14:11:19
Tappe, vidím že víš o čem mluvíš...křížení D1 s Vídeňskou nebo D1 a D2 (oba pověstné Brněnské čtyřlístky) je fakt šílený. Jezdím tudy denně, ale musím uznat, že v poslední době kdy na celém tomto úseku dali 100ku a přemalovali pruhy, tak se to už celkem dá, alespoň odpadlo najíždění do D1 bez připojováku (tzn. z nuly, jako by tam byla stopka - obvzláště řidiči plně naložených kamionů to milovali - kromě těch polských, ti to tam poslali hlava nehlava).
100ka zrovna tady má smysl, ale to některým spěchačům nevadí a stejně generují jenom problémy.
Jak bylo napsáno výše, nejhorší je nepředvídatelný řidič :-/
Jezdím po R10 Praha-Liberec a zpět minimálně jednou týdne, někdy i vícekrát.
Už se mi stalo, že na té rovince za Benátkama mi vjelo od RobinOilu felicie přede mě. On rychlost cca 40, já 140 na tachometru, vedle mě předjíždějící auto... Jediná možnost zpomalení na rychlost felicie za zvuku pískajích gum a mlátícího ABS. Rychlost vyrovnaná cca 15m za felicií a já zpocenej až ne prdeli.
Nemám SUV, ale dokážu si představit, jak bych dopadl já v Octavii s 6 pytlema a jak oni ve feldě.
Luke_288:
jedna obec asi 1km od Šumperka asi s 3500 obyvateli, ulice tzv. Hypotéční. Na mapě není, protože to není oficiální název.
Jinak pro předstvau uvedu, že tu mám v ulici:
3xTouareg
1xBMWX5
1xHummer
1xLandCruiser V8
2xXC90
1xOutlander
1xPathfinedr
3xS-MAX
1xQ7
a jako třešničku na dortu Nissan GT-R.
K ostatním příspěvkům se nevyjadřuji, protože to nemá cenu. Někteří tu uvádí argumenty hodné 10-ti letého školáčka. Zřejmě jim ještě nedošlo, že na silnici jde také mimo jiné i o život.
hele, to je fakt. myslim si, ze silnicni provoz by se mel zakazat.
Jedno dnesni videjko cestou z tovarny...
[ Link ]
jj, klasika :-) dobrej je taky vzor vystrasena_baba, kdy si poctive drzi svych 60kph a zaslapne ti to az na konci pruhu -vetsinou v okamziku, kdy zrovna hledas v zrcatku kamion.
ale nejvic me obvykle nasere typ jedu_za_svych_3.9_na_sto, kteremu pripojovaci pruh nestaci k akceleraci aspon na 80 a pak ti to tam v padesati bez vahani posle, bo dal uz byla prece cara, tak se nedalo nic delat.
škoda těch lidí, z toho fakana dobrá kaše :-/
celou zimu parkuju na místech kam nebo odkud se ostatní dostávají obtížně nebo vůbec aby měli dost pohodlných míst na parkování, na okreskách uhejbám v podstatě až do škarpy, každou zimu vytáhnu několik nešťastníků ze závějí i když sám spěchám atd.....
ale stále zůstávám arogantním hňupem s 2tunovým SUV který sem si koupil pro svou bezpečnost
A ted do mě! :-)

14.02.2012, 21:53 |
Rudi krásnej úlovek tappajo! Ale tak vrahem a největším pirátem je stejně řidič SUV!
Nazev ulice "Hypotecni" me dostal, neni rovnobezna s "Lizingovou"? :)
Tappajovo video imho popisuje i situaci s favoritem, videl bych to podbne :-/
BTW: name of the song? Neco mi to hrozne pripomina, ale nemuzu si vzpomenout..
Az kdyz jsem ten kamion pak mijel, vsim sem si, ze je to cech...

14.02.2012, 22:16 |
petis jako Kasa.d, jen jsem ješte nemel možnost někoho vytáhnout. Jezdím předpisove nebo lehce nad, ale dycky se najde nekdo kdo musí tlačit. Vetšinou je to Oct. TDi, ale nejčastěji Fabia HTP, nebo Felicie. Pak kdo je pirát:-))))