Navštíveno 13159x

12.02.2012, 21:01 |
xSam Ahoj všem,
už mě přestalo bavit doma luxování a rozhodl jsem se, že koupím robota. Teď ovšem je otázkou jakého???
Dlouho jsem v tom ležel a rozhodl se, že koupím roombu 780tku, ale teď jsem narazil na neato XV-15 a ten podle testů roombu docela decimuje. Nemáte někdo zkušenost, nebo tip?
Díky xSam

12.02.2012, 21:11 |
choze

12.02.2012, 22:01 |
gizmi lehce se priseru :)
nahanim take robota, ale mam jiny pozadavek - krome sucheho vysavani bych rad i vytirani (na mokro).. mate nekdo zkusenosti? Mam v obyvaku pomerne designovou perlicku - bilou "bezesparovou" zrcadlovy lesk podlahu a precijen udrzba je horsi...

12.02.2012, 22:06 |
JR Po dvou letech pouzivani Roomby me uz docela sere jak huci a jde mu to strasne pomalu. Nakonec stejne radeji vezmu vysavac a udelam to rucne :-)

13.02.2012, 08:04 |
Bucci já bych navrhoval robota: manželku/přítelkyni
Mělo by se tomu říkat automatické koště. Pak už to plní co má. Dostali jsme Ecovacs - zametá dobře.
Ale pouštíme ho jen, když sme pryč, poslouchat hodinu to hučení není moje hobby :)
A pak stejně jednou za čas opravdu vysát.
Dudelina: Ale to bych řekl, že to je hlavní vlasnost toho robota, že maká, když nikdo není doma. Hezky pěkně průběžně vysává a neotravuje tím lidi :-)
Bucci: my jsme o level vejš, u nás tuto funkci zastává tchýně ;)

13.02.2012, 11:27 |
Zdenek (A)
Jendys: Dobry, ale tchyne se spatne konfiguruje... nedaji se vypnout nepotrebne funkce :-(
Mame Roombu. Docela i funguje. Obcas je potreba vzit do ruky normani vysavac, ale to je ocekavana vlastnost, ze to dokonale nevysaje vse ve vsech rozich a zakoutich. Spise me vadi, ze ji zachyti alarm, kterej je samozrejme zapnutej, kdyz nikdo neni doma... :-(

13.02.2012, 13:31 |
Bucci Jendys: :-)
Zdeněk: svatá pravda
Zdeněk: v našem případě to má "výhodu", že to nedělá zadarmo, takže si nakonfiguruješ, zapneš a vypneš co potřebuješ a je to bez vedlejších efektů (resp. keců) ;)

13.02.2012, 13:40 |
Zdenek (A)
Jendys: To je dobry! Obavam se ale, ze nektere tchyne ty vedlejsi funkce rady poskytuji zdarma k te placene sluzbe a nejdou vypnout.
u nás bylo toto naštěstí odstraněno v rámci reklamace v záruční době :D

13.02.2012, 22:32 |
MAX Jendys a Zdenek - Loooool:-)))

14.02.2012, 11:05 |
xSam A když pomineme manželky či tchýně, tak co ti roboti?

14.02.2012, 11:25 |
choze U me je to dobry, vsude mame lino a v klidu si tu ten parchant pobiha a vysava. Je jasny, ze nevymete vsude vsechno, ale kdyz ho budes poustet pravidelne tak toho pobere hodne a jednou za cas to vemes normalnim luxem.
Pro me je to neocenitelny pomocnik.

14.02.2012, 11:27 |
Zdenek (A)
xSam: Robot ma samozrejme mene funkci nez tchyne a neda se mu vysvetlit, ze musi luxovat i ve vsech rozich mistnosti. Nedostane se pod nabytek, ktery je mene jak asi 10-12cm nad zemi (zalezi na vysce konkretniho robota). Obcas se nekde zasekne, treba kdyz najede na nohu vesaku na obleceni apod. Krome vysypavani nadobky s bordelem je nutne obcas "vykuchat" z kolecek namotane vlasy a chlupy. Kdyz to tam nechas, tak se to bud kousne nebo dokonce i muze neco prasknout, jako se to stalo kolegovi. Kdyz od toho ocekavas jen to, co to muze umet a umi, tak je to dobrej pomocnik.
zkoušel už někdo to NEATO ? moc se zamouva a uvazuju o necem co by bylo schopny uklizet denne kdyz sem v praci

21.10.2012, 10:50 |
xSam Nakonec jsem koupil roombu 780tku a nemůžu si jí vynachválit, je to fakt skvělej pomocník.
Sice je občas trochu zmatená, ale vysává perfektně.
Já mám taky Roombu, pocity jsou smíšený. Mám nějakou tu "PET" verzi, ale daleko líp to vysává s tím standardním zásobníkem. Jako pomocník je to dobrá věc, ale na to, že je to asi nejlepší značka robotů, tak mám dvě připomínky: za prvé to často jezdí dost chaoticky (některý místa to vezme pětkrát, jiných si to sotva všimne jednou) a když je někde práh, tak to sice přejede v pohodě, ale před tím prahem to zanechá část toho bordelu (to sání tomu prostě chybí, jen "zametání" někdy nestačí).
Jako Scully. Je to prostě doplněk.