Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Helma bez homologace

o Navštíveno 4239x o
o 05.02.2012, 10:40 | LukeFab
Chtěl bych koupit helmu na skutra,která nemá homologaci,tzv. braincap.Je to jen otevřená kokoska.Chci to na popojíždění po městě,když budou ty největší pařáky,jinak mám intergálu,ale v ní je to někdy fakt nepříjemný,když je víc jak 35 stupnů.Jde mi o to,jestli to policajti něják kontrolujou nebo ne a co mi popř. hrozí.

[ Link ]

o 05.02.2012, 10:41 | HIGHTOWER
bez homologace = jako bys jí neměl
o 05.02.2012, 10:44 | AllInOne
Jako pán nademnou.

Toto je dobrý tak do stodoly,aby se ti neprášilo na hlavu
o 05.02.2012, 10:44 | gizmi
Nejsem dopravak, ale pokud vim, tak je jim to jedno. Jen si uvedom ale fakt, ze helmu vozis na makovici kvuli sobe!!!!! A ne kvuli svestce.. Osobne jsem i v tom nejvetsim paraku jezdil na skutru v kalhotech, pateraku a integralce.. proste se mam rad a vim jak snadno si muzu na takovem prskoletu podat ruku se zubatou..;)
o 05.02.2012, 10:50 | LukeFab
našel jsem braincap s homologací [ Link ]

já to chápu,budu to mít jen na fakt ty největší pařáky,když pojedu jen třeba na koupák nebo tak.Vím,co to obnáší a co se může stát.
o 05.02.2012, 10:55 | HIGHTOWER
gizmi: samo, je jim to jedno, neb přesně jak píšeš, jde o toho, kdo jí má na hlavně, ale stát se mu něco, bude to jeho -, viz. třeba ta nehoda MX-5, kde mu měřili hloubku dezenu pneu, ačkoli to bylo jasné, kdo za to může. Takže asi tak nějak, jinak souhlas s tebou ;-)
o 05.02.2012, 11:06 | AllInOne
Mašina ti kurva lítá 130 a ty chceš takovej kokos? :o)
Mě se líbí toto, i když taky moc bezpečný to není :o)
[ Link ]
o 05.02.2012, 11:15 | JR
Pokud si pamatuju, tak homologace je bud E a nebo ECE. O homologaci DOT jsem nejak neslysel.
A jak uz pisou kluci ... helmu mas na hlave hlavne kvuli sobe. Kdyz jsou velky vedra, tak jezdim s otevrenym plexy a spustenou slunecni clonou. Zvladne to vetrat uplne v pohode.
o 05.02.2012, 11:21 | LukeFab | Upraveno: 2012-02-05 11:31:11
jn DOT je US norma,takže to jakoby to homologaci nemělo.Já jsem už v létě hledal něco podobného a našel jsem helmy podobný s homologací,ale ted to nemůžu najít.

něco takovýho [ Link ]
o 05.02.2012, 11:31 | Luke-Jeep | Upraveno: 2012-02-05 11:33:11
Presne tak... DOT je ti v cechach dost naprd ;-) a ver mi ze at je policajt jakkoliv neinformovanej, tak vi moc dobre, ze zjednodusene co nema kryty spanky a usi tak homologaci pravdepodobne mit nebude... ;-) proste pokud mas jen kokos, patraji po homologacich, pokud mas zakryty spanky a usi tak se s tim vetsinou nepachtí. Samozrejme policajt od policajta, ale tohle je jednoduse sehnatelna chyba ;-)
o 05.02.2012, 11:36 | cuir
resil sem to same...
zjistil sem ,ze zadna z tehle kokosek nema homologaci uznavanou v CR. Proste zadna. Doklud to nema chranene usi tak jako je na odkazu od LukeFab tak to homologaci nema.
Ja mam kokosku highway na choppera a homologovana take neni. Pouzivam ji na velmi pohodove a kratke vyjizdky a sem si sakra vedomej ze me asi moc nepodrzi kdyz bych hodil tlamu. Ale na skutra do provozu do mesta bych si s tim teda netroufnul. Asi bych si nebral integralku ,ale minimalne tu bez celisti ale s homologaci.
Ono problem bude tehdy kdyz te neco sunda, budes pak mit zraneni hlavy a zjisti se ze si mel helmu bez homologace (cili takovou ,ktera neni schvalena pro provoz na pozemnich komunikacich) No a od pojistovny neuvidis ani korunu a jeste se ti muze stat ze budes platit ty.
Je to na kazdem z nas co si na tu hlavu das. Jen jeste jedna mala poznamka, policajti tuto helmu resit nebudou ,pokud budes mit chraneje zrak brejlema.
Potkal sem na choopperu hodne policajtu, nikdy me nestaveli.
A jeste me napadla jedna vec...velmi prijemne je bahno , musky , kaminky, ostrikovace vajgly co ti doleti do huby kdyz mas tuhle helmu, takze casem stejne zjistis ,ze bez satku pres oblicej to nejde a ses tam kde si byl. Mas zakrytej celej oblicej a jeste se ti za tim satkem bude potit vic nez v integralce, kde je jakasi cirkulace vzduchu.

Co ti muzu doporucit ja je , koupit si kvalitni vyklapecku. Doporucuju bez clony a s upravou pro brejle. Kdyz ti bude fest horko tak ju vyklopis , nasadis slunecni brejle a jedes...vyjedes nekde kde bude prasno nebo ti zacne neco litat do ksichtu tak ju jen zacvaknes a jedes dal.tohle je podle me naprosto idelani reseni daneho problemu. Pokud by si chtel tak mam tri helmy, kazdej jinej druh a sem z Brna takze se muzes stavit si je ozkouset. Vsechny sou na prodej.
Prodavam je spolu s chopperem , zmenil sem stroj a tim padem tyhle helmy uz nepotrebuju. Pokud budes mit o nejakou zajem muzem se domluvit.

o 05.02.2012, 11:45 | LukeFab
No bez homologace nic nechcu,zkusím si najít něco co chtání ty uši s homologací.Jak říkám,budu to mít jen na občasné vyjetí v těch největších pařákách,jinak mám integrálu
o 05.02.2012, 11:48 | Kesam
Já jedu taky bez homologace na silnici koupil jsem si lehkou helmu asi za 2200kč na sjezdové kola ten dowhill nebo jak se to jmenuje.Na babetu mám s homologací chránič s ušima na pit bike jedu na ty sjezdy a když se tahám za motorkou tak taky ale tedka nám šefík koupil všem new helmy s homologacema :-)
o 05.02.2012, 11:49 | Kesam
A v tom hele horko nejni i s těma ušima kup si nějakou normální barvu a pohoda.
o 05.02.2012, 12:00 | LukeFab
[ Link ] asi tohle
o 05.02.2012, 12:29 | Jerry.s
mě se na skůtra líbí tady tahle
[ Link ]
jen škoda, že u nás asi není k sehnání:/
o 05.02.2012, 12:51 | Bart 007
já koupil tuhle [ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1674 sekund.