Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > HELP: IT Dotaz na HDD

o Navštíveno 838x o
o 11.01.2012, 08:10 | Thullo
Přátelé, mám asi hloupý dotaz, ale zajíma mne jedna vec ohledně HDD.

Mám teď v PC 80GB systémový disk, je na něm nainstalovaný OS a vše šlape jak má.

Mám ale i jiný 500GB disk, který jen potřebuju naformátovat a to tak, že důkladně (tedy ne přes Windows, ale nejlépe tak, jak se formátují disky před instalací OS)

Otázka má zní:

Mohu odpojit systémový disk s tím, že tam na chvíli vložím disk druhý, zformátuji jej a zase to přehodím zpět tak, aby tam byl původní disk se vším, co tam bylo?

Tedy mohu jen pro tu operaci formátování přehodit ty HDD aniž by se něco podělalo?

Já si myslím, že ano, ale nerad bych to zpizdil...

Ještě jednou a polopatě:
Mám tam HDD se vším - chci jej vyndat, dat tam jiný HDD na zformátování a až to udělám, zase ten nový HDD vyndám a chci tam dát to, co tam je právě teď. DOUFÁM, že tím nic nepodělám a PC se bude chovat tak, jako bych nikdy ten SYSTÉMOVÝ DISK co je tam teď nevytáhl - doufam správně???

Díky všem za odpovědi :o)

foto k příspěvku  od Thullo

o 11.01.2012, 08:15 | Kamil
Thullo nějak nechápu, jak chceš ten disk naformátovat, když tam nebudeš mít systém. Proč tam prostě ten 500GB nepřipojíš jako druhý a neprovedeš běžný naformátování?
o 11.01.2012, 08:18 | TT
Thullo formát je identický, pokud ovšem nemyslíš hodně pomalý formát v XP. Ovšem tady bych se přiklonil k tomu co říká Kamil, připojil jako sekundární a provedl formát nějakou utilitkou ve Windows, která Ti zaručí 100% smazání dat ;)
o 11.01.2012, 09:29 | tappaja
Ja bych to resil externim casem, do nej dal HDD a pres USB pripojil, pak nejakou utilitkou zformatoval, treba 3x a mas to, nemusis nic vytahovat.
o 11.01.2012, 11:00 | Thullo
No, je to tak, že já to mám jako druhý disk připojené - přes Windows právě jsem to formátoval asi 5x s tím, že se to tváří jako OK, Disk docthor říká, že je to OK, stahl jsem CRYSTAL DISK INFO a HD TUNE, projel ten disk veskterymi testy (jeden trval i pres noc) a výsledek je ten, že disk je naprosto OK - ale věřte mi, že není.

Když na něj něco chci kopírovat, jde to pomalu a sekne se to :o(

řešil jsem to už před více než rokem tady:

[ Link ]

od té doby jsem to neřešil teda - no ale chtěl bych to naformátovat pomocí instalačky Windows XP :o) před samotnou instalací se vytvoří nový oddíl a dá se naformátovat dukladně - nebo se pletu???

Proto to tak komplikuju :o)

Jde mi jen o to, jestli to jak jsem to psal prvně JDE, nebo to nejde - nerad bych si dodrbal systém, který šlape na výbornou :o)
o 11.01.2012, 11:20 | Kamil
ale zrušit a následně vytvořit nový oddíl můžeš přece normálně z Windows.
o 11.01.2012, 11:21 | hanx
Když ten první HDD fyzicky vyndáš z PC, zůstane na něm všechno co tam je. Nic se ti nikam neztratí ;)
o 11.01.2012, 11:39 | sotek
Tak pokud testy ukazjí že je disk OK ale Tobě se to nezdá, zkusil bych vyměnit kabely k HDD, přeinstalovat ovladače na chipset.
o 11.01.2012, 12:23 | AR
Thullo: zbytečná jebačka rozebírat case, kabely atd...to co chceš udělat je imho to samé jako kdybys ten disk připojil třeba jako externí přes USB, odstranil na něm všechny oddíly, znovu si nějaké vytvořil a naformátoval je.
o 11.01.2012, 13:22 | hanx
AR: jebačka? jen otevře bočnici a odpojí kabel, jaká jebačka?:D Pro dobrý pocit z toho, že nikde nic omylem nevymaže když s tím nemá zkušenosti a není si jistý tím co dělá, proč ne.

Každopádně problémy při čtení/zápisu by diskem mít neměly když jsi ho otestoval - bude to buď zasviněným/poškozeným/zavirovaným systémem, kabelem, vadným portem, drivery, řadičem na desce atd. Já osobně bych to tipoval na ten systém.
o 11.01.2012, 13:28 | jack1
nejednoduší možnost to vyzkoušet v jinym pc, popř. jeslti maš win7 zagooglit jak si nastavit monitorování systému, zaaktivovat si HW čístače co souvisí s diskem, dá se tam toho dost vyčíst a pak uvidíš.. může to být i problém sata řadičích, nebo nějaký rušení že packety chodí poškozený a pak se musí pořád přeposílat a to dost trvá..
o 11.01.2012, 18:18 | Thullo
Vše vyřešeno mým neandrtálským způsobem - byla to fakt brnkačka. Jen jsem přepojil Sata kabely a už to jelo :o) no a teď HDD šlape jako hodinky :o)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3122 sekund.