Navštíveno 1579x

Vloni v létě se mi nějak vybíjela baterka v autě, tak jsme ji vyměnili (stejně tam byla ještě původní BMW jedenáct let stará) - značku a kapacitu sice nevím, ale stála mě asi 2500, takže žádnej šmejd z Lidlu. Pak po pár měsících stejnej problém, tak v servisu to proměřili a přišlo se na vadnej alternátor => po repasi a proměření bylo všechno OK. To bylo někdy vloni v létě. Teď v zimě jsem si vzal týden volna, auto parkovalo venku a po týdnu nečinnosti nenastartovalo, ani ťuk. Nastartovali jsem přes kabely, projel jsem auto a další dny v pohodě, takže dobíjení evidentně funguje. Mám tudíž podezření na nějaký samovolný vybíjení (alarm, audio receiver, subwoofer...). Je někdo v Plzni schopen to nějak proměřit a zjistit příčinu, kdybych mu třeba nechal přes den auto? Samozřejmě ne zadarmo. Můj obvyklý automechanik má práce nad hlavu a navíc elektrice vůbec nerozumí a nechce se tomu věnovat.
no to se dela tak, ze vezmes merak, pripojis k baterce a tahas pojistky z pojistkovek, kdyz ti to prestane zrat po vyndani pojistky od alarmu, nebo od radia tak vis kde je problem, coz jestli mas multimetr tak si udelas uplne v klidku sam. Od plzne nejsem, takze servis ti neporadim, ale to by mel kazdy schopny garazista umet a pokud bude mit volno tak by mel byt i schopny udelat, nebo aspon zmerit a rict ze to dela to a to, pokud uz by nechtel treba resit opravu...
Princip zjišťování zhruba chápu, nicméně věci typu voltmetr či ampérmetr jsou naprosto mimo mé chápání a moje znalosti auta končí v okamžiku, kdy dolejvám olej. A dát mi jakýkoliv nástroj do ruky končí obvykle průšvihem, živím se hlavou :-) Tzn. pokud by někdo v Plzni měl čas, tak prosím dejte vědět. Ani netuším, jestli je to otázka třeba hodiny nebo celého dne.
aha tak jasny ;-) t
on se ti nekdo snad najde ;-) drzim palce
Autoelektro řeším vždycky u Boleváku - Šmídl.
Dudelina - dík - kolik si tak bere na hodinu? Už jsem totiž o "někom hned u Boleváku" slyšel.
To nevím, ale přišlo mi to OK. Zadarmo zase nedělá no.
OK, díky, našel jsem jeho web, tak už mu píšu.
Nene. Podezřívám buď alarm od Jablotronu (ale mám ho tam už pátým rokem) nebo receiver, ten tam mám nový teprve pár měsíců a všiml jsem si, že od té doby když zapnu rádio, tak začne nějak jakoby něco chrastit v palubce.
pocitej hlavne s tim,ze i po zamceni auta je z baterky u bmw relativne dlouho jeste nejaky odber...
takze uplny klid,kdy by to melo zrat treba 40-50mA je az za 10minut...
takze tohle se zjistuje dost napytel,jeste kdyz potrebujes mit otevreny auto pro zjistovani zavady
spis to chce nekoho s diagnostikou
jsem z plzně a ochotnej tě stim pomoc
Ondra - zatím díky, uvidím, co mi odepíše ten Šmídl, kterého už jsem kontaktoval. Píšu si tě kdyžtak jako druhou variantu ;-)