Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rušení přes set top box, co s tím?

o Navštíveno 1402x o
o 07.01.2012, 06:15 | cr4sh3r
Doufám, že tu někdo dělá okolo satelitů, protože potřebuji vyřešit neřešitelný problém :)

Na baráku máme satelit, má 4 přípojky na koax. 2 přípojky vedou do jedné části domu (ke staříkům) další 2 přívody ke mě. Staříci mají 2x LCD, my 1xLED a do nedávna 1xmrdka obyč. Teď jsem koupil Panasonic plazmu a nastaly problémy který mě serou. U každé TV byl vždy set top box i teď na plazmu ho mám, ale po připojení plazmy k set top boxu(scartem), začne bzučet zvuk a obraz má uprostřed světlý pruhy. Tohle dělá na nové plazmě a staříkům na obou LCD. Pokud odpojím scart od mojí TV tak u nich vše OK. Pokud odpojí oni oba SCARTy, tak je zase moje TV ok. Nechápu to. Nejlepší je, že té LED co je jinde nevadí nic, hraje krásně pořád.

Nevím co s tím :-/ Pokud připojím starou telku, tak máme klid všeci, ale na tu už čumět nechci a potřebuju to vyřešit ať to funguje tak jak má i s novou plazmou.

o 07.01.2012, 10:39 | P.E.T.R
Dělá to el. instalace v baráku. Konkrétně rozdíl potenciálů. Dělá to u plazmy, protože má el. přípojku na 230V i na kolík, LCD budou mít jenom dvojitou.
1) K plazmě bych určitě dal HD SAT propojenej přes HDMI, tim by se to mohlo vyřešit a budeš mít mnohem lepší obraz.
2) Nejjednodušší věc, jak to vyřešit je, že vezmeš kus drátu a propojíš kolík ze zásuvky s přívodním koaxem do satu. Normálně to namotáš na F konektor, kterej je našroubovanej přímo do satelitu a druhej konec na kolík v zásuvce. Tim by to mělo přestat. Pak se taky nechá odpojit v zásuvce kolík, ale to bych moc nedělal.
o 07.01.2012, 11:11 | cr4sh3r
Přesně tohle jsem si myslel. Díky za rady, zkusím to nějak pořešit.
o 07.01.2012, 11:19 | cr4sh3r
Ještě dotaz, neexistuje nějakej filtr kterej vrazím do cesty koaxu a on si s tím poradí?

myslím něco takovýho: [ Link ]
o 07.01.2012, 12:46 | P.E.T.R
Můžeš to zkusit i s tim galvanickým oddělením, popravdě tohle jsem zkoušel a nějak to nefungovalo. A kousek drátu udělá stejnou službu jako tohle za 200Kč.
o 07.01.2012, 12:57 | MIRA
Ten oddělovač dle mého fungovat nebude, protože satelit potřebuje posílat ovládací napětí Horizontal/Vertikal - 13/18V po koaxiálu ke konvertoru a ten odělovač mu přeruší cestu.
o 07.01.2012, 21:08 | Squere
ano galvanickým oddělovačem neprojde stejnosměrné napájení (což je logické z jeho funkce) pokud bys to chtěl přece jenom vyzkoušet tak mam Triaxacky za stovku, klidně ti ho pošlu na zkoušku v obálce. Každopádně jako petr
o 08.01.2012, 11:29 | cr4sh3r
Asi to nakonec vyřeším tím novým set-top boxem s HDMI. Ten mi pomůže na 100%? Co se týče kvality přenosu by mi pomohl nejvíc, tak by to byla asi nejlepší cesta.
o 08.01.2012, 12:16 | JR
Muzu jedno OT? Proc sis v dnesni dobe uz nekoupil TV s integrovanym DVB-S?
o 08.01.2012, 13:34 | cr4sh3r
Protože ta telka byla o 5tisíc dražší s DVB-S2 a set-top box byl doma nainstalovanej. A do nižšího modelu kvůli DVB-S bych nešel. Tohle je dočasný řešení, než se s přítulkou odstěhuju do města kde je kabelovka, ale do té doby to musím nějak pořešit.

Pokud teď koupím set-top box s HDMI tak to oceněj ti co jim zůstane, takže peníze z okna to nebudou.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3292 sekund.