Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > OT: Onkyo TX-NR709

o Navštíveno 1665x o
o 03.01.2012, 15:30 | Barthez
cca pred 2ma mesicema jsem si koupil tohle AVcko. Jsem s nim vcelku spokojenej. Co me ale vcera vecer po montazi UPS na celej system neuveritelne zarazilo je spotreba v "klidovem stavu".

Onkyo TX-NR709 ma po uspani a vypnuti SW spotrebu 53W !!! je to mozne nebo mi keca UPSka? Zda si mi to divne. Kdyz ale odpojim Onkyo od UPS, tak to spadne na nulu :-(.

Setkal se s tim nekdo? Zda se mi to neuveritelne moc. To je jak mala halogenka. Dle me by to melo mit tak do 0,5w. Ani v manualu se o tom nezminujou.....

Diky.

o 03.01.2012, 15:36 | Dave1984
vypni network control, je pořád aktivní, takže proto to žere...
o 03.01.2012, 15:37 | crestik
no tak selským rozumem, pokud to fakt bere tolik, tak asi někde něco musí dost topit, pokud to nic nedělá :-) Nevím jak u těch UPS, ale třeba některé ty "měřiče odběru" do zásuvek dost kecají.
o 03.01.2012, 16:01 | Rustapha-659
53W je možnejch....Moje stoletá věžička od Philipse má klidovej odběr 25w(ale je fakt,že tehdy se na to moc nehledělo)
o 03.01.2012, 16:38 | Barthez
Dave, tak network control vypnutej (v usporaku nesviti NET ) a furt 53W. Ted jse dal na UPS jen Onkyo a je to opravdu tak. Jakmile vytahnu nap. kabel z AVcka, tak z 53W je nula.
o 03.01.2012, 16:39 | Barthez
Crestik :

jj to me taky napadlo, ale proc kdyz ho vytahnu ukazuje nulu. Pochopim nejaky 2W, ale 53W???
o 03.01.2012, 17:10 | Barthez
Ma mit 0,3W dle parametru...

foto k příspěvku  od Barthez

o 03.01.2012, 18:34 | crestik
jak říkám, pokud to fakt bere 50+W, tak musí něco topit, šak chytni 40W žárovku :-) Nemusí to být jedna součástka, ale nějaká část. A jelikož by malé serepetičky shořely, tak bych po chvíli klidu sáhnul na chladiče od zesilovačů.
o 03.01.2012, 18:58 | Barthez
Crestik :

Vsak jo. To je jasne, ze kdyz to papa, tak to bude topit. Na to nemusim sahat, ale skusim to po prichodu domu, dnes jsem to rovnou zapnul. Ted uz vim, ze to papa jen AVcko.

Jde mi spise o to co s tim. Reklamace? Nastaveni? Nevim..., ale dle manualu 0,3w a to mejch 53w rozhodne neni.
o 03.01.2012, 20:23 | shamania
Zkusit jinej meric?
o 03.01.2012, 22:33 | Barthez
Heureka !!!! Tak jsem kino na nejakou dobu chcipnul a vse je jak ma byt. Po nejake dobe co se vypne SW usne uplne i kino a UPSka hlasi nulu ( dle me nenameri pohotovostku telky a kina ).

Lezelo mi v hlave co napsal DAVE, tak jsem se jeste jednou v menu presvedcil a pak jsem odpojil na 15 minut AVcko uplne od site. Pak cca hodku bezelo a pak jsem ho normalne vypnul spolecne s telkou automaticky. Nez jsem se vykoupal a vratil, tak vse spalo a UPS mela nulu.

Takze to bylo to mapovani te site. DIKY dejve !!! Jsem rad, ze jsem tu nasel rady jako vzdy. Dekuji vsem....
o 03.01.2012, 22:38 | Tuner#2
JJ to dělají i satelity, Tv a vše možné.

Proto tyhle ku*vítka vždy všechny vypínám. Když si budu chtít něco naladit, udělám to přece sám a ne aby sat žral jak blázen. On žeře pod 1W jen když jsou vyplé i hodiny, jakmile si je někdo zapne, už je na 10W a jakmile někdo nastaví časovač, tak je klidně na provozce 20 - 30W u satelitu jak nic ;-)
o 04.01.2012, 09:42 | Rustapha-659
..zajímavé
o 04.01.2012, 09:49 | clown
dalsi magor co ma na UPSce jak TV/AV i sub :)
ja k tomu zapojil zene i fen .., coz se UPSce moc nelibi :)
o 04.01.2012, 10:32 | Barthez
Clown:

Kamarade to jsi jeste nebyl u me doma.... Vis co je nejhorsi? Ze u nas ve ctvrti kdyz spadne proud, tak te ujistuji, ze muj byt je sirokodaleko jedinej co jede jeste 30 minut na el. spotreb....

Mam na nich vse. Mam nekolik UPS. Mam je schovane ve skrinich a ke spotreb. vedu jen kabel....
o 04.01.2012, 10:35 | clown
hehe :)
ja resim ted nejakou malou obludku .. pro cerpadlo pro kotel a zalozni NAS :)
o 04.01.2012, 10:36 | clown
ale v prdeli je to .. , za ta krava APC jeci, kdyz je na ni pripojenej lux .. je nejaka divna :)))))
o 04.01.2012, 10:43 | Barthez
jj ja jedu na Smartech a vsechny mam na 1500VA. Jsou tezke, ale zase daj docela dobrej zdroj.

Jen me ty stare smarty serou, ze nejde vypnout zvuk. tlacitkem. SW nevim jak :-))) Musim si s tim nekdy pohrat. Dost to otravuje, kdyz ti to pipa pak ve skrini na chodbe :-)))
o 04.01.2012, 11:03 | choze
no vy jste úchylové :D
o 04.01.2012, 11:10 | clown
choze .. to rika ten pravej :))))

no me staci jen Smartka 750.. v dennim provozu na ni bezi jen NAS a ADSL modem + switch .. , TV az vecer .. AV max 3 - 4 hodiny tydne .. :)

ted resim nejakou old small svini, ale asi to odnese obyc takova ta upska na jezevciku, co delalo APC .., nekde jsem ji ted videl s KO baterkou .. melo to 500 / 700A .., coz je aaaaaz moc :)
o 04.01.2012, 11:31 | Barthez
No ja mam na jedne smartce 1500ce NASko, ADSL, switch, 6x led osvetleni a pak 2 okruhy 220V do kazde mistnosti pro napajeni zasuvky v kazde mistnosti ( tam das cokoliv - tv, wifi a kdo vi co ).

Jinak hele na plynovej kotel jsem daval loni APC Back-UPS Pro 550. Mam na ni jeste ventilator zachodu a jednu ledku na zachode. Nevydrzi bambilion, ale na dokonceni cinosti kotle a dokonceni cinosti na zachode uplne staci :-))))
o 04.01.2012, 11:38 | clown
tak u nas je to, co kdyby ..
vypadek ohlaseny 2x do roka neni problem ..

jen jsem vloni, po te, co vyhorela poddimesovana vetev na 6A jistici v kotelne + pradelne, lehce znejistel. NAS mel 10x behem dne reboot natvrdo .., no bejt to od WD Mybookworld, je vse v prdeli .., jak uz se stalo .., ale Synology to ustalo v klidu :)

Takze jako problemy co maj obcas lidi v satelitech nebo bytech nemam .., jen proste 2x 3x do roka si to lehne po nejakem vetsim utoku .. :) viz ja s motorovou pilou na elektriku a filtrace k bazenu na slaby vetvi .. (jsem se prehlid v zasuvce a rup) :)
o 04.01.2012, 11:51 | Barthez
No u nas je to docela dost potreba. Ani to tak leta z5 nebylo, ale loni to byla tragedie. To jsem myslel, ze jim tam uz zavolam a profackuji. V jeden den treba 3 necekane vypadky a tohle bylo nekolikrat za rok... Nasko mam taky od Synologyho, ale jak rikam. Vse mam na UPSkach, tak to neresim. Sousedovi loni odchazel neustale zdroj v PC, switch a ADSL co mu teda menilo O2 zadara.

Ja mam svatej pokoj. Nehlede na to ze nove baterie do UPS se daj vzdycky nejak sehnat...
S UPSkama mas proste jistotu no. jinak experimenty jako ty s motorovkou nedelam :-))))
o 04.01.2012, 12:51 | clown
no co .., prijdu do dilny a bez premysleni zapojim .. a lup .. pak mi cvaklo, ze tento par je slaby, za musim o 20cm zasunout vedle na silny .. :o) proste dilna s nekolika ruznejma jisticema pro ruzne zasuvky nooooooo ..

o 04.01.2012, 12:52 | clown
ano baterie do UPS jsou sranda :) ty menim rad ..
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3442 sekund.