Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > jakou videokameru

o Navštíveno 1777x o
o 01.01.2012, 13:01 | kasko
bude pro domácí účely. Vzhledem k tomu, že prcek je v super věku, kdy nás každým dnem překvapuje, rád bych některé věci uložil pro to, až mu bude nějaký rok navíc.
Z vlastní zkušenosti je tohle k nezaplacení.

Takže pokud někdo poradí, resp. nabídne, budu velmi vděčný.
Finanční představa je někde mezi 5-10 tis.

o 01.01.2012, 13:26 | Mr.Scully | Upraveno: 2012-01-01 13:32:00
Řešili jsme to na fóru nedávno. Kolem pěti tisíc - nemá cenu, kvalita stejná jako u foťáku a foťák umí líp fotit. Doporučuju si připlatit někam k 10 tisícům a máš na výběr:

- buď miniDV kazetky - lepší obrazová kvalita (v této cenové relaci, lepší zpracování na slabších počítačích, lepší archivace) - tady jedině Canon, model tuším HV40? (nejsem si teď jist)

- nebo fullHD kamera na SD karty - větší pohodlí, modernější atd. - Panasonic SD90, Sony CX130... lepší kamery už jsou spíš kolem 15k. Já mám tu SD90 a myslím, že s ní chybu neuděláš, jediná nevýhoda je, že na zpracování potřebuješ lepší počítač.

Tady je jedno moje video z té SD90, někde kolem času 0:35-0:45 je ukázka téměř 40x zoomu (!) a naprosto skvěle fungující stabilizace.
[ Link ]
o 01.01.2012, 18:55 | C...arlos
Jj, řešilo se to tu nedávno a dokonce jsem to byl já, kdo řešil podobný problém.

Dost jsem to konzultoval se Scullym a nakonec jsem vybral právě výše uvedenou miniDV Canon HV40 a to proto, že mám ksindl PC. Je bezvadná, perfektní do ruky, hledáček, výstup na sluchátka, který jsem požadoval a taký vrchní patici na příslušenství (mikrofon, světlo, atd.) V megafotu jsem ji koupil za necelých 13k.

Koukal jsem i na Panasonic SD90, ale je pro mě příliš malá, ale pro někoho to může být výhoda.

Pohyboval bych se kolem 10k tady už to má nějaký význam, ale tak pod 8 je to asi jednou kterou.
o 01.01.2012, 19:32 | Mr.Scully
Carlos - jsi s ní teda nakonec spokojenej? Btw. v megafotu teď stojí 10900 Kč, asi od minule zlevnila.
o 01.01.2012, 19:37 | kasko
díky.
já jsem se díval na SD90. Cena je v poho a i recenze nejsou špatné.
ještě chvilku počkám na další komentáře a pak se uvidí.

Ještě jednou díky za tipy.
o 01.01.2012, 19:38 | Luke_288 | Upraveno: 2012-01-01 19:39:40
potvrzuju nároky na komp. dřív jsem točil dost, hrál si se střihem, hudbou apod. po tom co jsem si koupil fullHD kameru mě to dost přešlo, protože zpracovávat takový video se musí na PC který mnohonásobně převýší cenu kamery.
o 01.01.2012, 20:57 | Mr.Scully
Jen pro ilustraci - mně se fullHD renderuje odhadem tak v reálném čase (tzn. hodina videa = hodina renderování), ale mám relativně solidní stroj - nejvyšší řadu core i5 a 16 GB RAM.

kasko - za ty peníze asi nic lepšího než SD90 není (pokud mluvíme o fullHD kamerách na karty). Srovnatelný za tu cenu jsou snad jen Canon HF M406 a SONY HDR-CX160, ale podle mě jsou o něco horší než ten Panasonic.

Stejně to dopadne tak, že ti tady nějakej člen napíše "já mám doma z Lidlu kameru XY a na to moje natáčení mojí Mařeny to stačí" a takový informace jsou beztak k ničemu :-)
o 01.01.2012, 21:11 | kasko
Mr.Scully: to asi ne. Buď koupím tu SD90, nebo CX130.
Nečekám od toho žádné zázraky, ale taky nechci kameru, která bude za půl roku nepoužitelná.
Rád bych, aby chvilku vydržela.

A jak se to říká? Nejsme tak bohatí, abychom mohli kupovat levné věci...?
o 01.01.2012, 22:18 | C...arlos | Upraveno: 2012-01-01 22:21:18
Mr.Scully: spokojenej jsem moc. Zatím toho moc natočenýho nemám, ale i tak je to super, ale další investice do lepšího PC bude nutná.

Na tu cenu koukám jak puk. Šla o 2k dolů. Tak to už je hezká cena za kvalitní stroj.

Zatím jsem vypozoroval a psali to i uživatelé, lehké chrastění nahrávací hlavy v tišším prostředí, ale to se dá redukovat přidáním zvukové stopy.
o 01.01.2012, 22:29 | Mr.Scully
kasko - normálně bych ti doporučil tvfreak.cz, kde jsou docela experti na kamery, problémem ale je, že jsou poměrně ujetí a cokoliv pod 30 tisíc je pro ně šrot, kterým nemá vůbec význam se zabývat. Takže poradit v téhle cenové hladině neumí :-/ Já četl všemožné recenze, hlavně v zahraničí. Já chtěl delší zoom a dobrou stabilizaci, tam byla SD90 jasná volba. Pokud stačí 10x zoom, tak je možností o něco víc. Ale stejně se musí vybírat Sony, Panasonic, Canon. Jiná možnost není, ostatní značky jsou o level níž.
o 16.01.2012, 11:18 | kasko
tak nakonec jsem pořídil SD90.
Stála mě nějakých 10200,- Jde sehnat levněji, ale neměl jsem sil objíždět celý Zlín :(

První dojmy - oproti staré kameře je to nebe a dudy.
Jen je potřeba si zvyknout na velikost, resp. maličkost :)

Díky za tip, doufám, že bude sloužit dlouho a kvalitně.
Společně jsem koupil i 32GB kartu, tak můžu trošku točit...
o 16.01.2012, 12:15 | Mr.Scully
Já myslím, že budeš spokojen, mně se s tou SD90 točí fakt dobře, je to sice point-and-shoot, nějaké extra manuální nastavení asi neuděláš, ale svůj účel splní skvěle, do deseti tisíc lepší kamera na SD karty neexistuje.
o 17.01.2012, 00:01 | sprath
Dovolím si sem taky něco malinko napsat. Snad má zkušenost napoví těm, kteří o kameře přemýšlí. Chtěl jsem si naježit taky kamerku na sd kartu. Měl jsem vybranýho Panasonica tušim sdh800(nerad bych se mýlil) Krásná full hd hračka, do mých pracek až příliš titěrná a s velikostí u jiných kamer to o moc lepší není. Naštěstí kamarád má taky full hd kameru, nějakýho Canona a poradil mi, abych si stáhl nějaký demo střihovýho programu a zkusil si něco malinko střihnout. Jen tak aby člověk věděl co s ním bude či nebude kamarádit. Dal mi kartu s full hd videem, ať si hraju. Ale ouha kompijůtr se zamyslel nad požadavkem, který jsem mu zadal a rozhodl se, že přemýšlet bude napořád. Potom jsem tedy opravdu zjistil, že pokud mi na stole leží blízký příbuzný parního stroje, nemá cenu moc do takové kamery investovat. Takže jsem oslovil dalšího kamaráda s prosbou, ať mi poskládá počítač, který si s tím obstojně pohraje. Počítač se dělá, peníze na kameru plus nějaký drobný padnou za počítač a na kamerku se bude šetřit od nuly. Snad ten počítač bude ještě dobrej, až budu na tu kameru mít. Tak jen tak, abych se tu trošku vypsal. Upřímně jsem si myslel (pitomec), že to nebude až tak složitý a náročný. Nicméně nebojím se toho a všechno jednou bude.
o 17.01.2012, 00:07 | Mr.Scully
sprath - samozřejmě, nákup fullHD kamery musí následovat až po koupi rozumného počítače :-) Já si stěžovat nemůžu, např. hodinové fullHD video generuju v Sony Vegas tak 45 minut, takže pohoda. Ale přetaktované Core i5 a 16 GB RAM dělají svoje...

Kdo nemá rozumný počítač nebo má moc velké pracky, tak miniDV je jasná volba... tzn. Canony :-) Jsou to celkem velký krávy, ale opticky dobrý.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3245 sekund.