Navštíveno 1697x

Ahoj,
viz nadpis. Czc a Alza maji HDMI, takze to by asi nebyl problem, ale potřeboval bych jeste sehnat 20m audio optiky, našel jsem jen jeden eshop a nevzbuzuje ve mě uplně důvěru. Ideálně kdyby měl někdo v Praze skladem, ted před vánoci bude pošta na prd...
Potřebuju spojit PC s TV a zesíkem co jsou na druhé straně pokoje :) P.S. Zesik nemá HDMI :)
Dík A51
Coaxial digital nema PC a Zes? lepší než tahat optiku na takovou dálku
[ Link ] mají pobočku v praze mají oba dva kabely co sháníš, ale u těch 20m hdmi bych se docela bál, no buď půjde, nebo nepůjde :-)
Dave: Digi coax je. Takže myslíš, že by to bylo rozumnější?
To je jasný, koupíš celoměděný koax za 15 - 18,- za metr, osadíš eFka a na to redukce F-cinch a jedeš ;-)
Jen se bojím toho 20m HDMI, to je tak na 576, max 720P a to ještě musí být dobrý kabel... Už na 10m bejvaj dost často problémy...
T2: Trochu to pls rozveď :)Co na to pouziju za koax? Normos 75 Ohm nebo něco jiného? Proč to hnát přes redukci a nedat na to rovnou cinch? Btw a nebude ten koax mit ve výsledku vetší útlum na tu vzdálenost než optika? Přijde mi, že jo, ale nechám se poučit :)
Píšou, že to 1080p a 1080i zvládne... Otázka je kolikrát je ten tex zkopirovanej, jestli to nemaj pro všechny délky kabelů a hlavně... Papír snese všechno :)
[ Link ]
no..to je otázka..záleží...já jsem použil coaxial proto, protože mám členité vedení kabelu a u optiky bych se bál zalomení apod.... použil jsem coax. protože v některých místech jsem ho lámal, hlavně průchody přes zeď, pak ukrytí pod podlahu, připojení na receiver, který je nalepený na zdi... to u optiky by nešlo...zkousel jsem obe varianty, rozdíl ve zvuku jsem nepoznal, u coax. bacha na brum, který může vzniknout, ale pokud použiješ kvalitní kabel, dobře stíněný, tak bych se nebál...vyrobil jsem si kabel sám. propájel jsem to a funguje bez problémů přesně na míru :-) jinak se dá použit anténní kabel, hodně lidí anténu ruší a je vhodný, je dobře stíněný, takže můžeš použít
Tuner2: HDMI se dělají i s aktívním zesílením pro takové délky. Používá se to celkem běžně a nejsou problémy. Samozřejmě to nemůže být kdejaká pouťová "tkanička" :-)

20.12.2011, 18:17 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-12-20 18:17:59
Area51: Použiješ klasika koax na satelit, ideálně celoměděný kvalitní (značky Belden, Draka) protože stojí do 20,- za metr a lepší kabel s lepším stínením a izolací do téhle ceny nekoupíš. Jediný problé je ten drát ve středu, blbě se to letuje na cinch, proto tam dáš Fko jako na sat a na to našroubuješ redukci F/cinch. Řešení za pár korun a funkční!!!
Harryp: Hehe zrovna včera tu někdo něco takovýho měl, na konci byl velký konektor s názvem OUT. Pánovi doma na projektor nešel u nás šel akorát na satelit s výstupem 576i, jakmile se dalo 720P, černá obrazovka a to měl "jen" 15m... Ono na BD je strop jak 7,5m, max. 10 a pak dát repeater a ne to řešit jedním kabelem 20m což je blbost.
kdybys to rekl o par dni driv, udelal bych ti kabel z Cavel KF114
[ Link ] a na to bych ti dal tyhle kompresni konektory
[ Link ] kdyby si mel zajem tak by se to jeste stihnout nechalo, prislo by ti to v patek
No.. s tim HDMI jste me krapet rozhodily chlapci.. Máte jiný nápad jak to vyřešit? Krom toho natáhnout kabel primo přes pokoj :-D
No, možná kdyby se to vzalo druhou stranou pokoje, tak by stacil 15m kabel :) ale bude to slozitejsi na protahnuti... No uvidíme...
Area51: ani 15m nepujde, pokud nebudes mit stesti a nebudes mit "silnejsi" vysilac (PC) a "citlivejsi" prijimac (TV).
Mam hodne zkusenosti a jednoznacne doporucuji nejaky aktivni prvek (HDMI splitter, switch, repeater), pokud se jedna o delky nad 7m.
Ve vetsine pripadu totiz i 10m kabel (a to i kvalitni) ma problem s bezproblemovym prenosem 1080p (50,60).
720p, 1080i a 1080p (24) jeste tech 10m zvladnou.
Je to hodne individualni. A v praxi vice zavisi na zminovane vykonnosti a citlivosti daneho pristroje, nez na kvalite propojovaciho kabelu.
Co se tyce audia, tak ja bych se vydal spise optickou cestou. Nebudeme resit kvalitativni rozdily mezi optikou a koaxem, toho je vsude dost, ale jednoznacne galvanicke oddeleni PC a zesiku (DAC) je to, na co bych se zameril. Vazebni smycky pri koaxialnim propojeni jsou castym problemem.

21.12.2011, 09:32 |
capo www.krup.cz
mám dobrou zkušenost z kabely od nich, i těmi levnějšími.
Nicméně s HDMI delším než 3m zkušenost nemám, příští týden budu rozcházet 7m, tak jsem zvědav.
já mám 7m premium cord a 1080p zvládá napohodu,stálo to asi 200kč?už nevím,ale myslím si,že nemá cenu dávat za hdmi kabel miliony,když stačí něco za pár kč.žádnej výpadek ani kostočkování jsem neměl,zkoušel jsem na tom i různý zátěžový videa např to od samsungu atd a v poho :-)
nesouhlasím s tebou Dave0401 ohledně toho, co jsi napsal na adresu rozdíly mezi optikou a koaxem. Je toho subjektivní...optika v levných přístrojích většinou znamená zhoršení kvality oproti koaxu. Problém jsou levné optické vysílače, které způsobují velký jitter. U kolegy máme vyzkoušeno, že jeho Denonu hraje opravdu lépe přes koax, než přes optiku, u mě jsme rozdíl nezaznamenali, mám Pionýra...
Máte pravdu oba dva Dejvové ;-)
Coax je zpravidla lepší zvukově a je jeb zbytečných dvou převodů, optika ale u PC má význam, alvanicky oddělí přístroje, což u tříkolíkového zapojení PC je pravda na zváženou. Souhlas i s HDMI, nad 7,5m je to už loterie a zpravidla to chce posílit.
Dave1984: Proc jsem asi psal, ze nebudeme resit rozdily mezi coax a optikou... :)
Ale kdyz uz jsi toto tema nakousl, zkus popsat to "zhorseni kvality" ;)
btw. o jaké komponenty se jednalo?

21.12.2011, 12:41 |
vypuk | Upraveno: 2011-12-21 12:47:04
A náhodou LAN přípojku nemáš k TV? ;)
Nebo trošku zainvestovat, koupit multimedialni centrum k tv, propojit to s pc a následně to propojit metrovyma kabelama s tv :)
Kdybys měl NTB s WIDI, tak bys to mohl ještě řešit bezdrátově pomocí "Belkin ScreenCast TV adapter pro Intel® Wireless Display"
Harryp: Celkem drahá sranda nedávno jsem na to koukal, to raději LANku a MMC k TV.
NO jak se to vezme "drahá sranda" . Když vezmu cenu kvalitních kabelů, opakovač atp. Hlavně toto fakt bezvadně funguje :-)
Ale my se tady bavíme o LAN připojení do MMC či případně rovnou do TV pokud má LANku. Pokud je to k obyč TV co tohle nemá, tak je to taky jedno z řešení ;-)
TV LAN má, je to naše AHC oblíbená Panasonic TX-P42G30E :o)
Kvalitu zvuku neřešte, je to na poslochání mp3 z pc :)
Na kvalitu bude časem nějaký CD přehrávač :)
Ja osobně se teda klonim k optice právě kvuli tomu galvanickému oddělení. Ale je to uplně putna, protože pokud bude HDMI kabel tak se to spojí stejně.
Ad HDMI, jde mi hlavě o to, že ne všechno chci kupovat nebo smazit na DVD, jinak samozřejmě bude k telce připojené DVD. A nebo taky zapařit nějakou gamesu na TV :)
MMC asi řešit nechci... Uvidíme..
Ted mě napadlo, co HDMI převest na Ethernet a pak zase zpět? Nějaké tyhle převodníky jsem na netu viděl... :)

22.12.2011, 12:24 |
vypuk No o tom osobně nic nevím s těma převodníkama :) Ale zvuk jde i po hdmi tak ten bys teoreticky řešit nemusel a jenom to propojit z telky do kina :)

22.12.2011, 13:01 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-12-22 13:04:51
Převodníky na CAT5 jsou, ale pokud kvalitní, tak Gefen a to je 700 Dolarů :-)
A jinak MP3 snad umí přehrát přímo TV ne? Nevýhoda je, že musí být zaplá, takže osobně bych to řešil MMC za pár korun (pomalu v lepší ceně pořádného HDMI složeného do 15m) a měl vystaránou UTPčkem za pár korun...
To Tuner2 16:49: Nevím o čem se bavíš Ty, ale od počátku se řeší dlouhé připojení HDMI a optiky :-)
Area51: Je to jenom o tom, jaké zařízení (jejich možnosti vstupů/výstupů) a s jakými náklady chceš propojit. Možností existuje mnoho.

22.12.2011, 13:07 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-12-22 13:08:09
Harryp: Ale já jsem nadhodil MMC k TV a tam odpadají ty Tvé zmíněné drahé kabely ;-) proto ta reakce.
Navíc máš opravdu zkušenost s nějakým "aktivním" kabelem 15m v kuse na 1080P? My jsme to vždy řešili repeaterem po 7,5m...

22.12.2011, 17:55 |
Area51 | Upraveno: 2011-12-22 17:55:50
No chlapci, jak Vás tak poslouchám tak to fakt vypadá na to MMC a bude vystaráno :) Poradíte něco? :)
Moc se v tom nevyznám, ale asi by to mělo mit HDMI,umet fullHD,1GB ethernet(pc to umí :) ) optickej nebo digi koax výstup a asi wifi by nebyla k zahození :) Nebo wifi být nemusí kdyz budu mit wifi rešenou pomocí wifi routeru s ethernet porty? :)
P.S. Na něco jsem koukal a trochu( hodně) jsem padnul na držku z ceny HDD... To jako myslej vážně? Máte někdo tuchu kdy se má obnovit výroba? Protože ty ceny to je masírka....
Dik
nejdriv v lete, ale i kdyz se obnovi vyroba, tak prodejci nebudou mit duvod tlacit ceny zase dolu, kdyz se budou hdd kupovat i za tyhle prachy, takze dle me navrat na minule ceny never more. kno nakoupil vyhral, kdo ne prohloupil