Navštíveno 719x

Neví někdo o nějakym slušnym makroobjektivu pro Nikon? Může bejt Tamron 90mm nebo Sigma 105mm, nebo cokoli od Nikonu, kromě 40mm, to je moc krátký. Potřebuju, ale aby byl ještě v záruce a těch sem moc nenašel :o(
Kua, špatná sekce, mohu poprosit o přesun...

20.12.2011, 12:58 |
EFCA na prodej sice nic nemám, ale je důležitý taky napsat, na jaký to potřebuješ tělo, tzn. zda sháníš sklo AF nebo AF-S
btw. proc musi byt sklo v zaruce? :)
Je to na D7000 a předpokládám, že u těhdle objektivů stejně na 95% ostříš růčo. Záruka proto, že přítelkyně je na to prostě ujetá a celkem se jí nechce vyhazovat hodně peněz za něco bez záruky...

20.12.2011, 13:41 |
Mr.Scully | Upraveno: 2011-12-20 13:41:59
Předpokládám, že na Paladix se díváš pravidelně? Sigmy i Tamrony pro Nikon tam jsou kolem 7000-7500 běžně.
Teď jsem fotil s Tamronem 60kou, až na, podle mě, slabší AF byl celkem super. Pak jsem přehodil na MF a to už bylo super. Dovedl bych si představit i 90ku Tamrona.
To jen takovej můj poznatek trochu mimo OT.
Koupim asi novej. Jestli na paladixu dát 7,5 bez záruky tři roky starej, tak to radši vezmu za 9,6 novej. Ta tamroňácká 90ka je všude chválená. Evidentně AF je u těch tamronů všude pomalejší, ale to mě u makra až tak netíží, makrem většinou sport nefotim :o)
můžeš hodit link na ten objektiv?
I na Pentaxu ten Tamron chválili. Takže si myslím, že to nebude krok vedle. Taky po něm pošilhávám.
Teď co jsem si pořídil D300ku, tak jsem přišel focení na chuť.
Pomalej AF je jedno, ale není moc dobrý, pokud se něco otáčí nebo vysouvá, což tyhle levný objektivy třetích stran (Sigmy, Tamrony) skoro vždycky mají :-/
323: díky
Scully: a konkrétně můžeš nějakej macro objektiv na D5000 doporučit?
Bohužel jsem Canonista, tak nevím :-/ U Canonu je nesmrtelný asi klasický 100/2.8 (buď s IS nebo bez), ale nevím, jestli má Nikon stejně kvalitní ekvivalent. Opticky jsou dobré všechny, nebál bych se vzít i něco delšího, viz Sigma 150mm. Rozhodně bych nešel pod 100 (nebo aspoň těch 90) mm. Beztak se makro kolikrát musí fotit na stativu na velká clonová čísla a z ruky neudržíte ani padesátku :-)
Nikoní ekvivalent je asi tento:
[ Link ] Ale to je mimo rozpočet.