Navštíveno 669x

Zdarec, optam se jeste tady, jelikoz nikde nic nevi a help desk samsungu take zatim mlci.
Koupil sem 23" LCD od samsungu S23A550H (LS23A550HS/EN)
a uz se nejakou dobu peru s tim, ze se monitor sam od sebe zapina - jednou za 30s-1min se zapne, napise na display HDMI a zase se vypne. Uz sem i vymenil HDMI kabel, kterym je napichlej na PC a stale nic.
Grafika v PC je VGA ATI Sapphire HD5770 VAPOR-X 1GB DDR5, PCI-E
Dneska rano sem si vsiml, ze monitor zase problikava s napisem HDMI, vzal sem mobil, ze to natocim a samo jak sem ho natacel, tak nic, prestal sem natacet a zase to udelal.
No nakonec me napadlo jedno, monitor ma cislo na pohyb (da se nastavit, kdyz nejste nejakou dobu u PC, ze se vypne ci pohasne), tak me napadlo, zdali ten napis HDMI pri vypnutem PC a monitoru nevyhazuje jen kdyz je pred nim pohyb - cili kdyz sem natacel, tak nic a jak sem prestal a pohnul se, tak me zaregistroval a zacal zjistovat, zdali neni signal na kabelu
Nesetkal se s tim nekdo?

24.11.2011, 11:16 |
JR a kdyz ten kabel uplne odpojis?

24.11.2011, 11:17 |
clown JR moje slova ..
a kdyz k tomu pripojis BR / DVD , notes ?

24.11.2011, 11:19 |
JR nebo treba VGA kabel :-)

24.11.2011, 11:21 |
clown JR .. woe .., nasel jsem doma "CGA/EGA" grafiku :o))

24.11.2011, 11:43 |
ACEMajky | Upraveno: 2011-11-24 11:44:37
VGA bych mohl zkusit - kdyz odpojim HDMI, tak napise na obrazovce, ze nema signal. Prave jak nad tim premyslim, tak se zda, ze vzdy kdyz sem tam prisel, tak se diky cidlu objevilo to HDMI (vzdy rano, kdyz se do pracovny du oblekat), zkusim odpoledne tam prijit a kdyz to udela, sednu di bokem a budu ho pozorovat (pak zkusim to cidlo vypnout, popripade zakryt
Vymenil sem kabel bez pozlacenych konektoru za kabel s pozlacenejma, po vymene vse OK, kdyz sem prisel druhej den, uz to zase delalo - ale dneska kdyz sem dostal napad s cidlem, tak jak nad tim premyslim, tak by to mozna sedelo

24.11.2011, 14:21 |
Tomas Mne to robilo HP-cko, mal som to v nastaveni. Nemam cidlo, ale monitor ked bolo vypnute PC, vyhladaval sam od seba ine vstupy. Dal som fabricke nastavenie a od vtedy to nerobi. V menu mam nastavenie vstupov-moznosti-automaticka volba....., nechcelo sa mi citat manual, tak som sa na to vybodol.

24.11.2011, 14:24 |
hanx V první řadě vyzkoušej třeba jiný PC, nebo prostě jinej zdroj obrazu, vyzkoušej i VGA. A všechny kabely jiný i na jiném zdroji obrazu. Tím vyloučíš chybu něčeho jinýho než monitoru. S monitorem už pak ale nic nesvedeš a budeš ho muset poslat do servisu nejspíš.
ok, zkusim i ten jinej zdroj - vecer na to napichnu noutase a rano uvidim (kdyby to delalo hned po vypnuti, lepe by se to hledalo)
Tomas - to sem hledal a nasel a zmenil AUTO na HDMI - nepomohlo
Mám podobnej "problém" s PC. Po dvou hodinách nečinnosti ho mám nastavenej, aby upadnul do spánku, což udělá. Ale pak třeba po hodině se sám zase zapne :o( Má někdo tucha, čim to může bejt?

24.11.2011, 18:45 |
CVakk nezapíná se ti ve 3 ráno ? mě se zapínal a sral mě s tím.... ten kokos se zapnul stáhnul aktualizace a byl z toho hrozně šťastnej.... Windows 7
Jo tak tohle tady muzem taky rozvinout - me to zasedela noutas a kdysi i PC v praci (DELL)
Sam od sebe se zapnul z rezimu spanku (snad to popisuju dobre, ve Win 7 rezim spanku necojineho nez ve WinXP) - proste kdy uloziobsah RAM na HDD a vypne se....
Na noutasu sem to resil, na webu sem nasel, ze to muze delat USB, tak sem je povypinal - nejakou tu vlastnost ohledne probouzeni, pak ze to muze delat probouzeni pres sitovku, taky vypnuto, pak aktualizace - vypnuto a nakonec naplanovane ulohy - tak sme je projel a co melo cas denne kolem casu zapnuti, tak sem to povypinal - nepomohlo, porad se zapina....
Hodne casto to dela aktualizace Windows media center a pak aktualizace od googla (google desktop, ....)
Ale vse sem povypinal a asi to dela zase neco jinyho - v jiny cas
Tak na monitoru jsem vypnul cidlo pohybu a zda se, ze je po problemu