Navštíveno 7106x

Ahoj,
kámoš pár měsíců dělá u týhle firmy (Diamonds international corporation) a prý si přivydělá hodně slušnou částku ke stávající práci. Ujistil mě, že se nejedná o nic typu amway, OVB či podobný letadlo nebo pyramidu. Kluka znám už cca 10let a nesedí mi, že by to byla nějaká bouda, na druhou stranu je takovej tajemmnej a pořád mi mele, že na místě se všechno dovím, což mi zase smrdí OVBčkem.
Prý si mám zajet do Prahy, kde mi o tom řeknou víc, zaplatím 250Kč za občerstvení a prý je to příjemně strávený dopoledne. Ale nerad bych tam to příjemný dopoledne trávil zbytečně :).
UTFG!!! najdeš o tom nějaké diskuze
tady něco z omlázka (omlazeni.cz) :) :
citace: Samozřejmě, jen místo členského příspěvku do letadla, musíš udělat vstupní nákup s dokladem a smlouvou o spolupráci, o kterou však jde až v poslední řadě. Hlavně nejdřív podepiš, zaplať, a pak si dělej, co chceš. Čím víc lidí nalákají, tím víc jich tomu uvěří a tím víc také vydělají. O nic jiného tu nejde. Takhle však legálně funguje mnoho úspěšných společností. To ovšem neznamená, že to není jen sprosťárna, založená na oblbování lidí, kteří mnohdy životně nutně potřebují práci.
Tolik názor

17.11.2011, 21:26 |
ABERTO | Upraveno: 2011-11-17 21:32:47
Můj velice dobrý a vzdělaný kamarád se do toho taky namočil, potkám ho jednou za čas, během minuty mi vyloží jak je zajištěn a je na tom skvěle, nicméně pořád chodí ve stejné seprané mikině :D
Mno, na semináři jsem byl v Olomouci. Dvě hodiny zajímavého povídání o diamantech, pak řízek a po řízku další hodiny keců typu do roka porsche, do dvou let ředitel zeměkoule, a to vše jen když složíš cca 120t, vybereš si nějakej hustokrutej šperk a pak budeš v klubu vyvolených. Věřím, že kdo se pohybuje v kruzích kde by pro toto našel uplatnění, tak vydělá, ale pro obyčejnýho člověka to není ... zlatej amway :D
edit : vzpomínám jak do mě nějaká kráva hustila, že nabídka se mi už nikdy v životě nebude opakovat, tak jsem se jí zeptal jak pozná, když se za měsíc zúčastním semináře v jiném městě. Neodpověděla, asi nečekala, že nad tím bude někdo přemýšlet a všichni jak tupci vysolí cash. Jo pozor, šlo to s nimi sjednat i na splátky ... :D
Lidi pracující v těchto firmách jsou pro mě největší odpad společnosti.
Poznají se celkem snadno, najednou se člověku ozve někdo, koho neviděl dvacet let a zoufale ho touží pozvat na kávu a zároveň má pro něj "neopakovatelnou nabídku", o které "všechno řekne až na místě".
Směju se hlouposti lidí, kteří tam pracujou. Ano, dají se tím vydělat peníze, pokud jste v letadle "nahoře" a máte HODNĚ hroší kůži. Ale popelář je pro mě stokrát cennější člověk než tohle svinstvo.
ajaj. Net jsem prolezl, ke kámošovi mi to nesedí. Mluvil o tom, že je to firma která obchoduje na burze, tak jsem myslel, že bude mít pro mě zajímavej flek. Nakonec z něj vypadlo, že sjednává schůzky s investorama, takže nejspíš jinýmy slovy řečeno, že se snaží překecávat lidi jako třeba mě :).

18.11.2011, 00:12 |
hanx Je to všechno stejný, já fakt nechápu, jak v dnešní době tohle může ještě někoho zaujmout. Taky se všem známým, kteří se najednou po letech ozvou s pozvánkou na kafe a neopakovatelnou nabídkou, směju.
Nejhorší je, když se jim snažím tu věc vysvětlit, jsou jako omámení, melou pořád jen dokola to svoje, neposlouchaj ani slovo co jim říkám a ještě mě mají za debila a nejspíš si snad ještě myslej, že jim závidím (i když teda nechápu co bych vlastně měl závidět).
Mám už TOLIK známých co o tom všem básnili až do nebes, ale NIKDO si NIKDY nevydělal žádný peníze.
hanx - ono je to něco na styl sekty. Oni tomu fakt věří - nebo už musí, protože do toho vrazili tolik peněz, že už jinou šanci ani nemají.
Ale mě to baví, protože tímhle "podnikáním" se zabývají (na té nižší úrovni) vyloženě debilové a hlupáci a ty mě baví pozorovat :-) Obvykle jsou to tzv. "finanční poradci", kteří mají stěží maturitu a slovo "inflace" považují za druh jihoamerické žáby.

18.11.2011, 01:14 |
MaxxT takove lidi potkas na kazdem kroku, behem 5ti minut ti rekne,ze vydelava 100tis mesicne, vytahne staryho della, misto luxusniho kufru Samsonite, vytahne UKckovou "sportovni" tasku a prijede v deset let stary oktavce :-)) a tady ty panove ti poradi, jak perfektne investovat a byt stejne uspesni (looseri) jako je on.. to je fakt komedie, vzdy si tady ty lidi strasne moc vychutnam. :-D

18.11.2011, 01:16 |
MaxxT btw asi 3 dny zpatky, jsem mel rozhovor s jednim super mega uspesnym financni poradcem a nejeka mi nedokazal odpovedet, proc si lidi u nej, (kteri maji treba 15tis mesicne) davaji 1-2 tis stranou na nejakej super ucet, kde maji zhodnoceni treba 2,5% .. kdyz tam daji v podstate za rok treba 30 litru a hodi jim to par stokorun.. :-)) to je fakt komedie. Pak sem se ho zeptal, kolik ma lidi, kteri maji na tech uctech treba 2 mega, protoze z toho uz by nejaky penize treba mel, tak rekl ze nikoho (logicke, clovek co ty penize ma, tak asi umi myslet a dat je nekam jinam) .. proste fuck off tady ty lidi maximalne..
Stará oktávka mi připomněla léto, sedim si tak sám na lavičce na náměstí, najednou se přikodrcala ohnilá a obouchaná Felda, kolík jí zaparkoval trochu dál, aby nebylo vidět, že k ní patří, pak vylez - černej lesklej oblek, boty a taška z krokodýlí kůže (asi imitace), sednul si na vedlejší lavičku a čekal na domluvenou schůzku s nějakou paní, tu tam chvíli balamutil něčim podobnym - stačí jenom... a pak už budou jen peníze... potom se rozloučil, dělal jako že někam jde a počkal až zmizí. No pak se vrátil k Feldě a asi jel zpět do svojí rezidence :o)

18.11.2011, 08:53 |
Veva | Upraveno: 2011-11-18 08:53:24
jedním slovem.....NAS*AT!!! kdysi jsem skočil do podobné blbosti, dodnes mi ta společnost dluží peníze za uzavřené obchody a ještě k tomu po mě vymáhají peníze, že jsem prý porušil smlouvu...
Escudo - tyhle schůzky jsou dobře vidět třeba v Plzni v Cross Café, vždycky je mi líto těch obětí, co tam sedí s těmihle losery :-) Ale každý je svého štěstí strůjcem. Jen bych udělal trestné, aby si říkali "finanční poradci", když o financích ví hovno a zvládnou přinejlepším akorát lidi okrást. "Daňový poradce" taky není kdokoliv, musí být členem komory atd.
Mr.Scully: díky pojišťovnám a těmhle podvodníkům se stalo slovo finanční poradce jedním z hlavních alergenů dnešní doby :o) No a s tou lítostí, ani nevim koho mi bylo líto víc, ta ženská vypadala docela na úrovni a odcházela od něj s tim, že ne :o)
Ta firma mi prijde taky jako letadlo, nicmene diamanty jako investice nejsou v dnesni dobe spatna vec a pokud bys znal spravne lidi, mel stesti a natlacil nekomu vetsi sutr treba za 2,5 mega, tak na tom budes mit slusne penize.
Nabirani lidi mi prijde jako letadlo, ale tusim, ze ta firma ma neco spolecneho se Synkem, coz je asi nejvetsi odbornik na diamanty v CR, takze tam jsou v pozadi i lidi, co o tom neco vi.
Sam bych do toho ale nesel :-)

20.11.2011, 11:21 |
Q Smejdi, ale hezky to maj zabaleny. kdybys chtel nejakej komentar, klidne se ozvi. :-)
I ja jsem byl na jejich "seminari" v Brně. Natáhl mě do toho kamarád, co dělá servis kotlů.
Musim rict, ze tu nalejvarnu maji slusne promyslenou. Kdo nema diamant jako by nebyl :)
Mel jsem nejake otazky primo pri vystoupeni a byl jsem upozornen, ze ted ne, ze na otazky bude cas na konci. Po jidle ( menu tak za 70kc) ke me prisel asi nejakej chlapek vyzsi sarze, ze mem jako odpovi na moje otazky. Po peti minutach bylo vymalovano. Pry o lidi jako jsem ja nemaji zajem :)))
Meli i mobilni platebni terminal na slozeni zalohy !
Diamanty jsou urcite zajimava dlouhodoba investice, ale s relativne spatnou likviditou a rozhodne ne pres DIC !!!!
"schuzky s investorama" :D :D :D
Když slyším o nějaké takové firmě, vždy si vzpomenu, jak jsem byl kdysi blbej a naletěl jsem na Leonardo VBC. No naletěl, nechal jsem se přesvědčit mým tehdy dobrým kamarádem, abych navštívil jejich seminář, byl to brainwashing jako prase. No a otravoval mě s tím tak dlouho, až jsem podlehl, půjčil si prachy na vstupní poplatek a začal s tím. Nemůžu popřít, že by se mi prachy nevrátily, ale bylo to spíš proto, že jsem měl slevy na různý zboží,které se mi podařilo prodávat s malou marží dál. Trvalo mi to asi dva roky, než jsem vydělal zpět 20 tisíc. S přemlouváním lidí jsem skončil hned asi čtvrtý den, protože jsem na to neměl žaludek. On mi tvrdil, jak je úspěšnej, jezdil v mazdě 626 (už ta kulatá) - bylo to v roce 1998, takže to bylo tehdy fáro jako prase.
Dneska jsem strašně rád, že jsem si našel brigádu, abych splatil ty půjčený prachy a našel jsem pak díky té brigádě práci, kterou dělám dodnes. Po dvou letech jsem byl na svejch, ale vydělat 20 tisíc za dva roky, to je teda terno :oDDD
Bývalý kamarád - i když, já jsem jej nezavrhl, akorát on asi nemá odvahu se podívat těm lidem do očí, dělá dneska u nějaký pojišťovny pojistného matematika, protože matiku vystudoval a je fakt bedna, ale snad jezdí v té Mazdě dodnes se mi zdá.
Moje zkušenost s pyramidami a podobnými nesmysly je tedy naprosto tristní.
Finanční poradce, poradce pro finanční plánování a podobně - jsou to regulérní pozice, bohužel když přijede 20 letej hoch v kvádru a začně něco žbleptat o finančních rezervách a neví o tom ani kulový, dostává tato pozice na trhu práce značně směšný rozměr. A jen mě ještě napadlo, dělám ve finanční sféře už 13. rokem. A prozatím jsem vždy narazil na vykuky, kteří finanční poradenství dělají tak, že doporučí produkt, ze kterého mají největší provizi. To je finanční poradenství k ničemu.
Jednoho takového jsem vymetl ze dveří asi před měsícem, protože moje sestra v dobré víře poskytla moje kontakty. Akorát mu takticky neřekla, že v jeho oboru mám poměrně bohatou praxi.
Prostě OVB, Partners, Broker Consulting, kapitol a podobně - jsou to regulérní firmy s regulérními produkty, akorát to prezentují tak blbě, že na to může skočit člověk neznalý problematiky.
jenže to nás zároveň hází do jednoho pytle se všemi podobnými vykuky. A ve finále to vyvolává úsměvné reakce u typu práce, sežeň dva lidi a budeš z toho mít provizi - to je prostě nesmysl...
Uff, to je román...
Taky sem byl nedávno přemlouván až sem podlehl a zůčastnil se jednoho sezení zde v Praze kde firma AMWAY :D hledala ovečky.Když tady čtu o řádky víše tak to přesně sedí,pozval mě jeden pán ve slušném obleku na schůzku kde mi od začátku mlel jaký jsou z toho peníze tak sem ho poslouchal a na závěr se zeptal kolik teda on vydělává když je tak dobrý a je u nich už 6 let :) prej je 12ti% což je 10 000 ale to bych měl prý hned :D jen mám sehnat co nejvíc kamarádů a přivézt je na další schůzy :D :D :D :D :D :D :D
Díky za komentáři, jste mi to usnadnili a kašlu na to. Mám averzi na OVB, Amway a podobný letadla, pyramidy nebo jak se to jmenuje. Docela mě to od kamaráda zklamalo, nečekal bych to od něj už mu je 27let a je dost inteligentní, tak by mě nenapadlo, že s tímhle začne.
Jinak moje zkušenost. Já se nechal maximálně ukecat od broker consulting a vzal si od nich rizikový pojištění a nějaký spoření. Co jsem si zjišťoval, tak by mi nikdo nenabídnul výhodnější nabídku, takže jsem spokojenej. Zrovna se trefili, když jsem něco takovýho sháněl.
Akorát mě trošku nasrali s tím, že se se mnou sešel jeden týpek, prodiskutoval to se mnou a dohodli jsme se, že příště mi přinese nějakou nabídku, příště přišli dva, vzal si s sebou nějaký "velký zvíře" v oboru :), a už mi rvali smlouvy. To mi docela vadilo a klasicky měli ty brainwashing kecy a oblečení a autech je zbytečný mluvit, to je u všech stejný :D
taky jsem byl na jednom semináři DIC - nejlepší je když si člověk spočítá všechny zisky na všech možných úrovních managementu - to se odečte od prodejní ceny diamantu DIC - tak se pomalu dostáváme asi na reálnou cenu diamantu. pokud tedy nejsem věštec, nebo super investor a nevím jak se bude vyvíjet situace na trhu (dle mě nemůže vědět nikdo viz krize z hypoték) tak na diamantu nemůžu v nejbližších letech vidělat. ba naopak můžu mít problém ho prodat za cenu co jsem sám zaplatil... :)