Navštíveno 846x

Budu betonovat zaklady na malou garaz a potrebuju vedet,jaky beton objednat.
Proste jakou smes objednat v betonarce...
Musi to byt prevozitelne na korbe Avie,tak ze mi to vysype na plachtu a pak nakladatelne do kolecka,takze to ze mi prijede mix a zaleje to komplet mi neradte..o))
tady odkaz na vse co michaji
[ Link ]
Měli by ti sami poradit. Já do základů lil tuším C15-20, ale jelo to z mixů. Navlhlá směs možná bude mít jiné písmenko na začátku.
Jo a na základovou desku jsem měl 25ku.
P200 by asi stačilo, ale pokud toho nebudou kdovíjaké kubíky, tak raději P300 s KARI sítí 150/150/6.
Lucni konik: Safra chlapi, když nevíte, tak raději neraďte :) (nic ve zlým)

07.11.2011, 14:24 |
Libor Zkusím to osvětlit.
Např. C20/25 znamená C-concrete (angl. beton), 20- válcová pevnost v tlaku v MPa po 28 dnech zrání, 25-krychelná pevnost v tlaku v MPa po 28 dnech zrání. Beton bude mít výslednou pevnost v tlaku 25Mpa, ale záleží taky na způsobu zhutnění atd.
Tebe bude asi nejvíc zajímat stupeň konzistence, na to by to byla zavlhlá směs, která se dá naházet z plachty do koleček, tak S1. Jenže S1 dělají jen C16/20, což se mě zdá na základy malá pevnost, ale záleží jak moc vysoká ta garáž bude, jaká bude střecha atd.
Možná je lepší když jim zavoláš a budeš dělat blbýho a oni ti něco doporučijou :)
Omlouvám se, podívám se večer do papírů a písnu, co to přesně bylo.

07.11.2011, 14:27 |
Dudelina | Upraveno: 2011-11-07 14:30:35
Omluvááááá, já četl od začátku beton na podlahu.
Ideal C20/25, ale ze zkušenosti i ta 15ka splní účel.
Asi jako Libor, konzistence pro tebe vhodnější asi S1 musíš ovšem počítat že se ti to bude hůře hutnit.. Jinak do základů pro garáž C 16/20 musí bohatě stačit. Význam kari sítě v základech není žádný. Takže bych C16/20 S1 a pokusil bych se to alespoň trošičku uhutnit...
Dudelina když nevíš chlape safra tak neraď :-D

07.11.2011, 14:50 |
Pavel 528 | Upraveno: 2011-11-07 14:52:33
hmm,jasny..diky za odpovedi...
no budou to zaklady+rovnou z toho udelana deska(podlaha)...
tak jako tak se jich zeptam i tam,jen abych nebyl za uplnyho blbce i ja..o))
jinak je to fakt pidi garage na moto a strecha tramky a plech ,obvod ytong,takze ta C 16/20 bude stacit a do podlahy dam kari site