Navštíveno 4703x

23.10.2011, 20:42 |
soray Dnes se mi bohuzel stalo to, co jsem nikdy nechtel, aby se mi stalo. Pri vymene kol se mi podarilo pretrhnout jeden sroub. V tu chvili jsem az tak moc nezabiral, takze mozna nejaka vada materialu. Zbytek zavitu trci z naboje odhadem 5mm. Predpokladam, ze reseni bude asi na to nasroubovat matku, zavarit a vytahnout.
1. Je tu nekdo zkuseny z Prahy nebo okoli, kdo by toto zvladnul? Pokud by dotycny zvladl i nasledne prevazit vsechna kola, bylo by to plus.
2. Jak moc velky riziko je jezdit na 4 srouby z 5ti? Navrat do Prahy jsem absolvoval opatrne bez problemu, nebyla jina moznost.

23.10.2011, 20:48 |
Pekys k tomu riziku, mě v servisu na jaře zkurvili šteft, že matku z něj dostávali asi půl hodiny, čili zkurvený všechno. Šteft vyměnit nejde, protože na náboji není místo, kudy ho vyndat.
Takže jezdim na 4 z 5ti a uplně v pohodě. Kdyby to bylo 3 ze 4, tak už bych se asi bál. Až se vysere ložisko, tak to nechám vyměnit celý.
podobnou situaci jsem vyresil dremlem, diamantovym kotouckem jsem do toho rizl drazku a vytocil to sroubovakem. 5mm je podle me v pohode, mel bys to zvladnout vytocit i nejakyma slusnyma sikovkama ne?
Naferovku zavarit a je to venku :)
Zadny srani :)

23.10.2011, 21:33 |
JR Jako Honza ... tohle bych chytil klestema a nebo flexou udelat drazku.
A co když je stržený závit náboji? Existuje nějaká možnost opravy?
Kdyby byl strzeny zavit v naboji, asi nejlepsi volba by byla to zavarit,prevrtat a znova vyrezat zavit. To je ale extremni,temer nerealizovatelna oprava.
Existujou ruzny pasty na opravy zavitu,ale pozadovanou pevnost nedocilis ani nahodou.
Dalsi moznosti je zavit vyvlozkovat (tzv helicoil zavit). Dira se musi prevrtat na vetsi prumer,vyreze se prislusny zavit a zasrubuje zavitova pruzina).
Osobne bych ale mrknul a zmeril jakou delkou ten zavit v naboji drzel a zmeril zda neni hloubka zavitu v naboji vyrazne delsi. V tom pripade bych se pokusil sehnat delsi sroub abych vyuzil celou delku zavitu.
Vysrat se na to jak pise Pekys je taky reseni :-)

24.10.2011, 20:02 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2011-10-24 20:03:00
BATMAN: díky, podívám se na délku toho závitu. Něco jsem někde četl právě o tom vložkování, zkusím případně v okolí zjistit.
Nechat to být právě nevím, mám normálně 4 šrouby a teď už vlastně jen 3.

25.10.2011, 15:01 |
soray Diky chlapi za rady, nakonec jsem to dnes hodil do servisu, kde sundali kotouc a cumici zavit vytocili klestema.

25.10.2011, 18:25 |
J0hny pouzivat helicoil na zavity na srouby kol je na nic, nema to ani polovicni pevnost, kdyz uz tak vyvarit a vyrezat znovu, pripadne jinej naboj