Navštíveno 890x

Zdravím,do kdy musím přihlásit motorku od odhlášení?První majizel toodhlásil minulé pondělí a nestihl to poslat a pošle mě tp asi až v pondělí? Je to jen 10dnů,pracovních? Co mě kdyžtak hrozí,když to nestihnu? Dík

29.09.2011, 08:11 |
JR Zakona lhuta je tam asi 8 dni. Kazdopadne za to neni postih, takze se ti vubec nic nestane. Dulezity, abys mel udelanou pojistku.
ze zákona do 10 pracovních dní. ale nejsou sankce, buď v klidu... dohlašoval jsem i auto, které měl majitel 3 roky v odhlášce...
30 na to aby te poslal on papiry a 14 na prihlaseni podle toho co me rekli nedavno na magistratu

02.10.2011, 17:48 |
fredh no pozor, sankce jsou. Já neměl auto přehlášený asi měsíc, navíc jsem měl pojistku na měsíc, protože když jsem auto kupoval, majitel neměl na něm pojistku, a v tom měsíci jsem sejmul srnu a auto cca 2 měsíce stálo bez pojištění. Nějak jsem si neuvědomil, že ho musim platit, ikdyž auto stojí na zahradě. Na základě neplacení pov. ručení mi přišel dopis ať naklušu na úřad a tam na mě vybalili, že sankce za nepřihlášení vozidla jsou do myslím 500-10000kč a za neplacení pov. ručení od 1000-30000kč. Už si nepamatuju částky přesně. Byla s nima rozumná řeč, protože sem se na nic nevymlouval, tak oba přestupky sloučili a měl jsem to za litr.
Ve zkratce: případů nepřehlášení je tolik, že to neřešej, ale pokud by se ti stalo to co mě, že na tebe přijdou, tak pokuta hrozí.
povinný ručení mám na rok,ale už jen čekám na velkej techničák,ale on to odhlašoval 19. září,tak mě jde o to,jestli po mě nebudou chtít nějáký love za to,že jsem to nestihl přihlásit dřív