Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > foto dotaz - PEN systémy

o Navštíveno 685x o
o 18.09.2011, 11:55 | TROY
Vlastní tady někdo foták s PEN systémem a mohl by poreferovat? Přemýšlím,že prodám nikkor 16-85 a koupim nějakou " pseudo " zrcadlovku,ale zajímá mě pár věci :o)

o 18.09.2011, 12:34 | .mycTD
co je PEN?
kompakt s vymennymi objektivy?
o 18.09.2011, 12:38 | Kamil
.mycTD - tak nějak. Ale snímač je oproti kompaktům přeci jen větší, takže obrazově je to mnohem lepší a díky znatelně menší hloubce ostrosti oproti kompaktům se s tím už dají dělat rozumný fotky.
o 18.09.2011, 13:58 | TROY
přesně jak píše kamil :o)
o 18.09.2011, 15:55 | Mr.Scully
Vlastnil jsem Olympus E-PL1. Po týdnu jsem ho prodal. Samozřejmě - kvalita je kvůli snímači lepší než u kompaktů. ALE rozměry NEJSOU zdaleka tam kompaktní, jak by se mohlo zdát (objektiv vždycky vyčnívá dost dopředu) - ta E-PL1 se základním seťákem (tzn. 3x zoom) se mi do kapsy v podstatě ani nevešla. Natož s nějakým delším objektivem. A konkrétně ten Olympus měl tak tragické ostření, že jsem se ho prostě okamžitě zbavil. Jo a kvalitativně vlastně taky nic extra. Fotil jsem koncert na ISO 1600 a oproti kompaktu na ISO 800 mi to přijde jako horší kvalita, ačkoliv podle velikosti snímače by to mělo být lepší.

Pokud bys vyloženě kupoval PEN a nenechal si to mnou vymluvit, tak bych spíš mrknul na Sony a třeba s pancakem, nějaká 17mm nebo 21mm nebo kolik se dělá. Pak to je docela kompaktní a fotky fajn, Sony ostří daleko líp než Olympus.
o 18.09.2011, 16:41 | TROY
právě koukám na ty Sony no :o) a ten OLY mě zase láká kvůli redukci na M42 skla starý
Nicméně jak to bylo z výdrží?
o 18.09.2011, 16:58 | Mr.Scully
Výdrž bude bližší spíš kompaktům než zrcadlovkám... u toho Olyho píšou 300 fotek, je to dost možný. Kompakt mi vydrží 200-250 a zrcadlovka s gripem přes 2000, takže asi tak ;-)

Ty máš M42 skla? Pak by ten Oly měl smysl. Jinak bych šel asi do toho NEX5. Hlavně jak říkám, nečekej nějaké kompaktní rozměry. Není to sice velká kráva, ale "vyčuhuje" to a do kapsy se to prostě nevejde.
o 18.09.2011, 17:06 | Kamil
Troy - pokud ti nedělá problém angličtina, prolez si tenhle blog [ Link ] Ač je primárně zaměřenej na video, tak tam najdeš víc než dost užitečných informací právě k mirrorless foťákům.
o 18.09.2011, 17:39 | TROY
scully
taky jsem si zvyk na grip docela fest :o))) tak mě děsíš
Nějaký M42 tu máme ;),ale sony mě láká víc.

Ted tak přemejšlim - koupi nějakou základní zrcadlovku od Nikona a hned bych měl na co nahodit,protože přehazovat dvě skla je nepraktický :(

kamil
díky kouknu
o 18.09.2011, 17:45 | TROY
kamil
bomba web !!! ;))))))) Redukce na canon skla a hned druhej thread hop na skla ))))))))
o 18.09.2011, 17:49 | Kamil
Troy - já vím ;-) je tam spousta užitečnejch info...
o 18.09.2011, 18:15 | Mr.Scully
TROY - já jsem nakonec zakotvil u kombinace kapesní ultrazoom + zrcadlo. Mirrorless je prostě "ani ryba, ani rak" - není to žádná extra kvalita a není to ani kapesní. Radši budu mít trochu horší ultrazoom a k tomu super zrcadlovku než nějakej kompromis, kterej stejně nebudu nosit. Pokud chceš kompaktní PEN, tak asi nepotřebuješ moc zoom a tím pádem ti může stačit kompakt typu LX5.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4932 sekund.