Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > rada: práce - povýšení

o Navštíveno 1862x o
o 05.09.2011, 20:42 | dolph
Hoj. hledal jsem v zákoníku, ale nějak jsem nic moc nenašel.. Je nějak dané že když postoupím z pozice č.1 na pozici č.2, tak se mi musí změnit plat? (já pozice č. 1 - kolega č. 2 .... finanční rozdíl mezi námi cca 5000 čistého)

o 05.09.2011, 20:46 | HIGHTOWER
tohle není nikde dáno, leda tak ve státní správě, kde to je podle tabulky dle pracovní pozice, ale v soukromém sektoru to není pravidlo.
o 05.09.2011, 20:51 | dolph
takže je asi blbost odmítnou pozici pokud mi nepřidá co?
o 05.09.2011, 21:00 | rcman
Jo, to v celku záleží na tom jak moc se cítíš nedoceněn apod.

U nás je třeba spousta lidí co berou víc než já a maji moře výhod. Dělaji úplný h***o... A to všechno jenom proto že někoho znaji.
o 05.09.2011, 21:07 | dolph
už na svojí stávající pozici se cítím nedoceněný... dělám ve firmě 8let... a jsou tam mamrdi kteří u nás makají ani né polovinu toho co já a berou i dvakrát tolik.. takže mám v plánu se o prachy prát, ale nevím co mi můžou když nebudu souhlasit.. a na pozici na kterou mě chcou posadit krom mě nemají nikoho, takže bych řekl že jsem i tak trochu ve výhodě
o 05.09.2011, 21:11 | Jendys
dolph: asi Ti nezbývá nic jinýho než se o to bít, hodně jde o to jestli jsi postradatelnej nebo nahraditelnej někým kdo nebude tak "náročnej" a hlavně na Tvým nadřízeným, ne vždycky jde přidat hned, někdy až podle výsledků, automatický zvýšení mzdy nebývá pravidlem
o 05.09.2011, 21:21 | Nismo.Power
většina firem dneska při povyšování nedá nic leda práci navíc.... a když tak to bejvá max 10procent navrch....
o 05.09.2011, 21:25 | HIGHTOWER
no, tak buď to vezmeš bez keců a uvidíš, co ti nabídnou za "lepší" plat a nebo si řekneš o více, a buď dají a nebo nedají. No a pokud jsi tam tak nedoceněný, vždy můžeš jít jinam, kde tě docení, ale v dnešní době, asi raději mít jistotu, než to risknout, to bys musel mít tutovku, že ti to jinde za víc vyjde, takže přes známé a nebo bejt vážně tak dobrej a nepostradatelný...
o 05.09.2011, 21:33 | JR
Pokud jsi tak dobrej jak se delas, tak si rekni o pridani. U me to vzdycky fungovalo.
o 05.09.2011, 21:44 | bass305
a jká je to profese??
o 06.09.2011, 07:19 | TUNER
Hmmm,já jsem ve firmě přes 12 let a i když jsem "povýšil" od mašiny do kanclu kde dělam programy pro NC stroj,tak beru míň než před 6-7 lety na mašině......no,ba ne,v létě jsem si řekl o to co nám sebrali v roce 2009 když byla krize,tak už mam skoro stejně jako kdysi.....
o 06.09.2011, 08:11 | hanzz
TUNER: No ty vole, to od zaměstnaců slýchám pořád "kdy nám vrátíte, co jste nám kvůli krizi sebrali" ... a já jim říkám, kdy mi poděkujete, že jsme pro vás udrželi práci (i za cenu nižších mezd) a nevyhodili vás na dlažbu. A také jim říkám, že se není kam vrátit, že rok 2008 byl rok 2008 a dnes je rok 2011 a situace v hospodářství je úplně jiná ... ale to wohnout nepochopí.

Dolph: Jestli je ta změna taková, že budeš teď dělat náročnější práci, tak na to pamatuje NV č. 567/2006 Sb. o zaručené mzdě. Ale předpokládám, že dnes asi málokdo na daných posicích bere tak málo, aby se ho ty zaručený mzdy týkali. Potom k odměňování koukni na §110 ZP.
o 06.09.2011, 09:14 | MATTESS
hanzz: Takový lajcký dotaz - pak bys makal ve firmě sám, kdyby byli všichni z firmy na dlažbě?
o 06.09.2011, 09:25 | Kindlik
bál bych se i toho, abys ve výsledku o tu práci nepřišel. Nikomu dneska nezáleží zda pro ně dělá člověk který je u nich 8let a nebo 1rok. Prostě když jim budeš vadit, tak on tě někdo rád nahradí. Nezaměstnanejch je pořád všude hromada, tak maj z čeho vybírat
o 06.09.2011, 09:35 | lukee_cz
Kindlik: nezamestnanych je sice spousta, ale to neznamena, ze kazda pozice je okamzite nahraditelna. A ono nez stravit hromadu casu hledanim noveho zamestnance...
Samo zalezi na pozici, kdyz to bude "prekladani sroubku u pasu" tak tam asi problem s nahrazenim nebude (ale o tom se tu predpokladam nebavime).
o 06.09.2011, 09:51 | hanzz
Mattess: Ne, ale varianty byly dvě, buď udržet pokud možnost maximální zaměstnanost za cenu nižších mezd, nebo poměrně velkou část zaměstnanců propustit s nadějí, že ti zbylí si udrží relativně dobrý příjem. Zvolili jsme první variantu, která byla pro zaměstnance výhodnější, ale pro firmu rizikovější. Mne prostě serou ty blbý kecy wohnoutů o tom, že jim nějaké peníze, o které "přišli" kvůli sníženým mzdám, dlužíme. Za to bych těm lidem sebral volební právo, protože to je projev absolutní omezenosti a neschopnosti vnímat realitu světa. A to neřeším, že jsme už v podstatě zpět na úrovni mezd, co byly před rokem 2008. Jakkoli ta situace do budoucna stále nevyznívá nijak růžově...
o 06.09.2011, 10:19 | MATTESS
hanzz: bylo to těžký, to ano.
o 06.09.2011, 10:21 | JR
"05.09.2011, 21:07 | dolph
dělám ve firmě 8let... a jsou tam mamrdi kteří u nás makají ani né polovinu toho co já a berou i dvakrát tolik.. "

Nemuze to bejt tim, ze jsou schopnejsi nez ty?
o 06.09.2011, 10:30 | J-T.
hanzz: To nevysvětlíš, já už svoje snažení v tomhle dávno vzdal :-(
98% méně kvalifikovaných zaměstnanců vidí na období maximálně do další výplaty. Nikdy jim nedojdou věci v širších souvislostech v delším časovém úseku :-/

Dodnes když si vzpomenu na neformální rozhovor se zaměstnancem, jak mě řikal, že on musí přeci volit levici že ta zdaní soukromníky a uleví zaměstnancům tak bych blil. Nevysvětlíš mu, že když ten soukromník se nasere a zabalí to a bude si užívat vydělaných peněz, tak že ty jeho zaměstnanci chcípnou hlady - to prostě nepochopí :-(
o 06.09.2011, 11:21 | Jendys
JR: jestli nemyslel třeba svýho šéfa ;-)
o 06.09.2011, 11:48 | hanx
Každej si tu vždycky bude hájit to svoje, přitom nikdo vlastně neví jak konkrétně to vypadá na pracovišti u zakladatele příspěvku :-) Přijde mi tragikomický jak tady vždycky někdo prosí o radu a místní zaměstnavatelé se toho pokaždý chytnou a všem tady nadřazeně cpou, že vlastně všichni zaměstnanci by neměli dělat nic jinýho, než lízat prdel svýmu šéfovi a bejt vděční, že jim vlastně za jejich práci někdo vůbec nějaký peníze dá. Fakt, jděte s tímhle postojem do háje. Vždycky to má bejt spolupráce dvou stran.

A proč píšu jen o zaměstnavatelích a ne o zaměstnancích, kteří zase naopak mají svýho šéfa jen za člověka kterej je chce co nejvíc odrbávat? Protože takových zaměstnanců, co by si tady na to stěžovali, je tu mnohem míň a necpou to do každýho tématu co se tady objeví na téma "práce".
o 06.09.2011, 12:04 | hanzz
hanx: O lízání prdelí tu píšeš jenom ty. Zkus si to ještě jednou přečíst a zkus to znova...
o 06.09.2011, 12:13 | J-T.
já to řikal ... je to marný, je to marný :-)
o 06.09.2011, 12:18 | Midi34
tohle je těžký,
sám jsem měl černé na bílém že za delší období mám nejlepší výsledky a jak to dopadlo
aby to hezky vypadalo tak se předal tisk externí firmě s tím že naši lidé zařizují vše okolo (servis ,atd)
sere mě že agenturní zaměstnanci (slováci) si můžou dělat přesčasy a dostanou je zaplacený
a já jako interní zaměstnanec když už mi je dovoleno přesčas udělat tak je proplacenej tak že ho skoro ani nenajdu

jinak chápu souvislosti ,nejsem blbec od pásu ,nepodporuju levici atd.

dokonce chci jít dál studovat -zvýšit si kvalifikaci

o 06.09.2011, 12:20 | Midi34
hanzz a J-T
v jakých oborech děláte (podnikáte)
o 06.09.2011, 12:31 | petis
hanzz: Otázka. Když jste snižili mzdy snížili jste jim i objem práce nebo hodiny co odpracovali?
o 06.09.2011, 12:32 | Harryp
Všechno je o dohodě obou stran. Vychcánci jsou na obou stranách "barikády". Zrovna pár dní zpátky jsme měli diskuzi s návštěvovou o tom, že pár lidi odešlo z práce - dle mínění zaměstnanců z blbě placené práce, za lepším....ovšem v reálu se po dvou měsících chtěli vrátit a dělat za méně peněz, které navíc dostávali v termínu (než jen poslouchat sliby jaké peníze dostanou a stejně je ani nedostali)
o 06.09.2011, 12:59 | Midi34
2 petis jestli mají pevnou složku platu třeba základní hodinovou mzdu danou zákonem a vše ostatní je vykazováno jako prémije (které nejsou ničím vymožitelné)

tak jim můžou hýbat platem i žlučí :-)
o 06.09.2011, 14:47 | petis
Midi34: Vkaždým případě je to svinstvo, za který by meli lidi ještě děkovat:-)) Vprvní a jediný řadě jde o peníze nikdo nepracuje pro nečí krásný oči. Plně chápu otázku kdy jim to doplatí:-)
o 06.09.2011, 14:49 | dolph
JR - 05.09.2011, 21:33 : neříkám že nejsem nenahraditelný anebo nejlepší, ale firma je zrovna v situaci, kdy jsem jen já schopný dělat práci na kterou mě chtějí posadit..určitě by tady bylo pár jedinců co by celý systém firmy pochopili a uměli pak ovládat, ale trvalo by minimálně rok než by se ten člověk naučil být samostatný a vše dělal bez pomoci. Já si myslím že nejsem žádná lama a trvalo mi víc než ten rok se všechno naučit..přitom dnes když se dívám zpět, tak to není nic extra složitého :)

JR - 06.09.2011, 10:21: třeba Jendy má pravdu. Můj šéf (syn majitele) je ve firmě 5 let je o 4 roky starší než já, neví jak vypadá žárovka,jistič anebo Cu pásovina a dělá největší peklo :) a všechno ví nejlépe.. pak tady jsou "obchoďáci" a různí šéfové kteří dělají pak už úplné hovno...

Nikdy jsem si na svůj plat nestěžoval.. na to kde žiju a kde pracuju mám si myslím docela slušný příjem, jen mě zajímalo to na co jsem se ptal nahoře :) myslím že každý by v práci chtěl jen víc a víc :))

bass305: velkoobchod. prodej + zásobování fabrik na ostravsku,karvinsku,třinecku,frýdeckomístecku + polsko,slovensko,francie a anglie ..
o 06.09.2011, 15:06 | JR
Jak uz jsem psal ... jestli jsi tak dobrej jak pises, rekni si o pridani.

A lidi se mi tvuj pohled, ze vsichni ostatni delaji hovno :-D
o 06.09.2011, 15:15 | Luke_288 | Upraveno: 2011-09-06 15:17:31
06.09.2011, 11:48 | hanx druhej odstavec
není to spíš o tom, že zaměstnavatele tady spočítáš na prstech jedný ruky?

jinak nerozumim tomu, proč by snížení mzdy mělo jít ruku v ruce zkrácení pracovní doby a nějakýmu zpětnýmu doplácení taky ne.
za mě je daleko lepší udržet zaměstnání i za cenu snížení mzdy než o práci přijít a bejt na pracáku tak jako se to spoustě lidem stalo. šetřilo se uplně všude, osekávaly se náklady, snížení platu je logickým vyústěním.

dolph: a nemyslíš, že třeba někdo musí shánět tu práci, kterou pak ty děláš? to že obchodáci apod nejsou v montérkách leckdy neznamená, že nic nedělaj. ta firma by nemohla fungovat, kdyby všichni dělali hovno
o 06.09.2011, 15:25 | hanzz
petis: Sice má pravdu J-T, že je to marný, ale přesto: Nevím, co jsi dělal a kde jsi byl v letech 2008-2010. Možná ti to uniklo, ale euroatlantický svět postihla poměrně velká hospodářská recese. Mnoho firem to položilo, spousta lidí přišla o práci. Nám se podařilo obstát, ale bylo to za cenu na jedné straně velkých úspor na investicích, mzdách a provozních nákladech, na straně druhé za cenu enormního nasazení vedoucích zaměstnanců fimy (jo, to jsou ti, co si válej šunky v kanclech a berou za to hrozný prachy). A teď k té tvé otázce: Naši zaměstnanci (všichni!) dočasně přišli o prémie, které dělaly cca 25% mzdy. A bylo to z toho důvodu, že prostě nepracovali, jako před recesí, protože prostě pro ně nebyla práce. Dost z nich bylo dokonce několik měsíců na tzv. částečné nezamětnanosti, kdy ti lidé jsou doma, nepracují, ale zaměstnavatel (!) jim hradí 60% průměrné mzdy. Ostatní sice chodili do práce, ale v ty nejkrizovější měsíce odpacovaly také třeba jenom 20% toho, co měsíce, když recese nebyla.

Asi to pro tebe bude složité na pochopení, ale příčina byl recesí způsobený úbytek práce, následkem bylo snížení mezd. Ono je to celkem logické... co? :)

A ještě jedna praktická. Představ si, že máš rodinu (ženu + 2 malé děti), splácíš hypotéku na barák, máš určitý životní standard. A teď stojí kvůli vnějším vlivům tvůj zaměstnavatel před dvojí volbou. Buď ti dočasně sníží mzdu, ale zajistí ti i nadále pravidelný příjem. Nebo tě propustí. Oboje v situaci, kdy nezaměstnanost na okrese skokově během měsíce dvou vzrostla z cca 8% na 12% a nová pracovní místa prakticky nevznikala. Za co bys byl radši?
o 06.09.2011, 15:29 | Kotass
Tak tak jak říká hanzz .. alébrž dělám v automotive průmyslu tak s námi krize velmi významně zamávala a byl jsem rád, že jsem si práci udržel.
Teď jsme sice zase na vlně a vyrábíme 24/7, ale na 2012 se (kromě konce světa) předpovídá další recese takže uvidíme co bude a nebude ..
o 06.09.2011, 15:37 | petis
hanzz: Ale to jsi nenapsal že byly na 60% že meli zkrácenej uvazek a kdoví co ještě. Pak snížení chápu.
Bral jsem to zmího pohledu kdy mi taky sebrali určitou částku z vejplaty ale nedělal jsem mín. Dělalo se uplně stejně jako před krizí.Když nebyla práce byla dovolená, ale to byl max pátek jednou to byl tuším celej tejden pro všechny montážníky aby se práce nahomadila. Snížení nám bylo oznámeno stím že se to dorovná až peníze budou. Nedorovnali nic. Tak doufám chápeš že jsem naštvanej.
Ale nechápu tvuj ton jakým odpovídáš. Já se slušně zeptal a ty jsi mel slušně odpovedět.
o 06.09.2011, 15:51 | Sau
dolph : To si holt musíš rozhodnůt ty sám, podle situace u vás ve firmě. To ti asi nikdo takto po netu neporadí.

Nicméně já bývám vcelku pravidelně , v různých intervaloch, v podobné situaci a už asi 5x či kolikrát sem to odmítl. Protože práce bych měl odhadem 3x tolik, zodpovědnosti tak 10x tolik ale peněz tak o 10-15% víc než teď . Hm, děkuju, nemám zájem (obor a povýšení něco jak píše TUNER).
o 06.09.2011, 16:06 | TUNER
hanzz : zřejmě jsi špatně pochopil,to co jsem napsal,ale podle tvejch příspěvků nevim jestli má cenu ti něco vysvětlovat...meleš si jen to svý ze svýho pohledu a myslíš si že to je všude asi stejný. Po 2 letech od krize (i když konkretně v naší firmě byla krize tak rok,pár firem padlo a našla si i nějaká nová práce a dál se jelo jako dříve) jsem si dovolil požádat o navrácení platů do dob před krizí. Zdůrazňuji že jsem taky souhlasil se sníženim platu v době krize a NIC jsem nechtěl doplácet,to jsi asi blbě pochopil. Jen jsem chtěl zpět na výši platu jaká byla před rokem 2009,protože se práce ve firmě dostala do starých kolejí. Rok 2011 zjara se celkem slušně nestíhalo a chodilo se i soboty,aby byl šéf spokojenej (přitom se snažil všem bulíkovat jak krize trvá,což při potřebě sobot a sledování reálného obratu firmy bylo jaksi úsměvné ))) ale rok se mu to celkem dařilo,než se kluci nasraly a přestaly dělat soboty. Pak se teda něco dohodlo a všechno bylo v pohodě. Kluci dostali zpátky platy jako před krizí a tu a tam se udělal nějakej víkend když bylo potřeba. Vždycky je to o dohodě....
o 06.09.2011, 16:42 | Jendys
Tak obrat taky není všechno z čeho se dá soudit. Taky musíte brát v potaz, že ceny za který se dělalo před krizí nejsou zdaleka ještě dneska zpátky, obrat může být velkej jak chce, ale záleží taky s jakým výsledkem se končí. Někdy je lepší udržet velkej obrat za cenu menších zisků z čehož logicky vyplyne, že i režijní náklady (vč. platů) musí být nižší aby se udržela firma v chodu
o 06.09.2011, 20:30 | hanzz
TUNER: Já jsem reagoval hlavně na ten výraz "sebrali". protože takhle ta realita prostě nastavená není. Kdyby jsi řekl třeba "nedali nám tolik", tak mlčím. Jinak píšeš, že jsi zpět na penězích z roku 2009. Buď rád, znám mnoho firem, kde si o tom můžou nechat jenom zdát. Jak jsem psal, rok 2009 byl rok 2009, dnes je rok 2011, kontinuita byla recesí přetržená, nevstoupili jsme zpět do té samé vody. Chápu, že to z té své posice nemůžeš vidět, ale zkus se ve firmě zeptat, jestli náhodou nejste tlačeni k dodávkám za nižší ceny (jestli vyvážíte a máte ceny v euro, tak si připočti silnou korunu), rozhlídni se, jak se hýbou ceny vstupů (energií, materiálů ap.), dále se informuj na rozdíly v možnosti úvěrování, obecně nepanuje takový optimismus a všichni, včetně podnikatelů jsou spíš opatrnější, bohužel to ale naopak nebrzdí různé administrativní nároky a ekologické, hygienické a další standardy, které jsou čím dál přísnější, což samozřejmě prodražuje výrobu (a nic positivního to dohromady nepřináší) atd... prostě jsme se z recese vyloupli v trochu jiném světě, než byl rok 2009 a tak argumentovat tím, že chceme něco "zpátky" je prostě hloupost.

petis: Máš pravdu, reagoval jsem zbytečně ostře. Promiň, ale prostě mne ty naivní pohledy na podnikání serou :)

o 06.09.2011, 21:06 | Luke_288
To neres, s tim nic neudelas. malokdo vidi co za usili stoji praci sehnat a uz nikdo nevidi, jakej je tlak na cenu.
o 06.09.2011, 21:32 | sprath
Nic není jen černý nebo bílý, to je mi jasné, ale když si někdo řekne o přidání aspoň deset korun na hodinu a je to člověk, který svou práci umí a je mu odpovězeno že nejsou peníze, tak to naštve. Zvlášť když tráví v práci čím dál víc času. Natož, když si panstvo ve firmě nakupuje hračky. Od začátku roku to máme dva vrtulníky, Panamera, Touareg, Arctic Cat(4kolka) atd. Pak se ovšem nesmí divit, že jim utíkáme jinam.
o 06.09.2011, 23:31 | Midi34
jako sprath
přestavba vsupní haly za 2 + miliony
2 nová auta (jedno těsně pod mil.)

normy jsou vyšší a vyšší
materiál nekvalitnější (protože se kupuje experimentálně levnější )ale dohání se to tak že jsem zažil kdy nám slovně bylo zakázano držet 30 min na jídlo a máme to zkrátit na 15min a nejlépe udržet stroje v chodu tím že se budeme střídat a vždy jeden oběhne dva nebo tři stroje naráz (to není technicky možné pokud dělám i předepsané zkoušky)
a výplata je nižší a nižší
dělá se pořád dokonce v režimu 12 hod směn kdy jsme tu i o víkendech (každý druhý víkend pracovní)

jinak já to vedoucím přeju
kdybych byl tam co oni nejsem jinej
ale kurva at mě nechaj dejchat

k těm obchodákum - mám potvrzeno z jedné firmy že tam se na oddělení sedí a čeká až příjdou objednávky
žádné aktivní obtelefonovávání a shánění kšeftů

o 07.09.2011, 12:50 | Harryp
Závist, je asi nejčastější vlastnost u lidí...a je pěkně k hovnu :-(
o 09.09.2011, 10:10 | Žigi
Vy jste fakt neuvěřitelný logici někteří :D
Tenhle konflikt zaměstnanec x zaměstnavatel řeším skoro denně. Kamarádi z vysoký jsou většinou zaměstnanci,a já zaměstnavatel,a naše setkání po letech, tak někdy ty diskuze opravdu stojí za to.

Ceny vs platy 2008 / 9 - jak myslíte že to jako jde vrátit? :D Doplatit, to je největší vtip. Všichni odběratelé té oné "krize" prostě sprostě využili, a odebírají dneska za naprosto směšné ceny,které už ani čína neumí ! Ale bohužel v číně je toho už tolik,že není ani kam to zpátky do Evropy vrátit,a ani není na to aparát. Dovedeš si představit co to je přidat zaměstnancům 10 kč na hodinu ?? A to je pro spoustu lidí naprostý nic...máme 65 lidí... zvednout o 10 kč na hodinu, je náklad navíc na den 5200 Kč, takže na měsíc 104 000Kč....víš o kolik šla nahoru energie,a půjde zase dál, jak se denně řeší kurz eura,protože např před 10ti lety jsme vyváželi za 34 Kč,a dneska dostaneme 24,za stejnou věc ! ! ! Protože zahraniční odběratelé mají euro prostě skoro odjakživa,a jim to je jedno že nám se tu nějak hejbe kurz. Takže v součtu jsme nákladově např. o 200 000 Kč měsíčně výš, tzn. 2 400 000 Kč ročně jinde....A tohle zaměstnavatel musí prostě denně řešit, aby těch 65 lidí,potažmo rodin, na vesnici, mělo co jíst, mělo práci, a mohlo se alespon trochu na něco spolehnout - nějak plánovat život, mít stabilní zaměstnání, a ne chodit po uřadech a čekat co vypadne.
Jako zaměstnanec, který možná je občas osočený šefem, možná občas má sraženo od platu, ale jde domů s čistou hlavou, nikdy nepochopí, že zaměstnavatel, prostě tohle má v hlavě 24/7 a ten život s tím vypadá opravdu hodně,a záběr na psychiku to prostě je obrovský, a ne každý to taky zvládne. Opravdu se to občas chce trochu zamyslet....a hlavně. nejlepší perličky nám dělá vláda, a potažmo předpisy EU, co prostě podnikání nepomůžou a nepomůžou.
Mě třeba opravdu hodně vadí, že každý řemeslník si jde s čistou ručkou s prachama denně dom, a já platím na daních poměrně vysoký částky, protože prostě musím, ve firmě nejde opravdu už NIC jinak než podle legislativy. A to je v pořádku ??
To vás zaměstnance nesere? Že si každej druhej kšeft řemeslník nezdaní, a že prachy co vám strhne stát každej měsíc, on má prostě vklidu doma ?
Ono by to chtělo ten pořádek dělat trochu všude,a nejen u šéfů co maj Panameru na leasing:)A hlavně pokud některý zaměstnanec je tak naštvaný ze svojí práce, at prostě odejde, je svoboda, a lepší jinam než denně chodit zpruzelý ze svojí práce a šéfa. A občas trochu myslet o souvislostech ! A nevolit lůzu, aby se pak nemohlo udělat prostě nic, když máme tak skvělý volební systém, ve kterém je jedno kdo tam,protože není možný prosadit nic, s čím nesouhlasí prostě skoro všichni.
o 09.09.2011, 11:01 | Harryp
Žigi: Pustil ses tady na fóru na tenký led :-) Oni zaměstnanci neberou v potaz spoustu věcí. Např. jen nákup pracovních pomůcek,strojů ... a na druhém konci taky řešit NEzaplacené zakázky atp. Oni by se totiž náramně divili, kdybys toto riziko přenesl i na ně samotné. Není to tak dlouho, kdy tady byl nářek zaměstnance nad parkováním u firmy atp. :-) Proto je celkem dobrá praxe v cizině, že za odpracované léta, funkci atp. dostává zaměstnanec akcie vlastní firmy jako odměnu.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3233 sekund.