Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > PC pro rodiče - jaké?

o Navštíveno 972x o
o 20.08.2011, 21:05 | rcman
Ahoj,

rodiče mě poslední dobou okupujou starší notas a koukaji po netu...
Bohužel notas už pomalu odchází. A na druhou stranu tam pořád řešim ňáký vymazaný ikonky apod blbosti...

Existuje nákej pc kde je blbuvzdornej OS na kterym lze spustit internet a nemusí se k tomu instalovat žádný další ovladače???
Rodiče (spíše otec) kouká hlavně na Youtube a občas kouknou na ňákej eshop.

Ideálně PC který po zapnutí hned spustí internet a bude zvládat všechny běžný formáty videa a stránek na netu...

Předem moc děkuju za pomoc...

o 20.08.2011, 21:13 | Kamil
sice to není "PC", ale mrkni na Mac Mini
o 20.08.2011, 21:25 | rcman
Kamil: Mám doma Imac. Takže mě to taky napadlo... Ovšem nový to stojí raketu. A kupovat starší se bojim aby to přežilo...

Neexistuje nákej program kterej bych mohl třeba instalovat na XPéčka. Aby se zapnul pc a rovnou dalo na výběr jenom spustit prohlížeč nebo zapnout pc normálně?
o 20.08.2011, 21:29 | Kamil
udělej jim uživ. účet a nastav ho tak, jak potřebuješ
o 20.08.2011, 21:32 | rcman
Kamil: Zapomněl jsem podotknout detail. Bydlíme v domě... Já mám svůj byt nahoře. A rodiče v přízemí. Rozhodně nestojim o to abych je tady měl denně na pc... To rači kouknu po nákym staršim kousku od Applu...
o 20.08.2011, 21:39 | kamil306
vždyť ty mini pc velikosti routeru stojí kolem čtyř litrů, propoj jim to přes tv a je to;-)
o 20.08.2011, 22:13 | rcman
kamil306: No, vidíš... To mě ted tak napadlo že když maji cca měsíc starou LED telku od Panasonicu. Že má vzadu vstup na sítovej kabel. Tak přes to by se taky dalo dostat na net... Pokud tam poběží videa stejně jako na pc a nebude to nijak omezenný. Tak by to stačilo...
o 20.08.2011, 22:16 | Kamil
Rcman - jsi mi špatně pochopil. Sežeň jim jakýkoliv PC, tam jim udělej uživ. účet a nastav tak, aby se např. po spuštění spustil inet prohlížeč a zároveň práva tak, aby nemohli omylem něco rozes*at.
o 20.08.2011, 22:41 | Knightey-
A nebo nektere ASUS desky maji tzv EXPRESGATE tusim :) to ze po cca 5s nabehne do OS (na bazi linuxu) a je tam jen net, nejaky to video atp :)
Ale to asi taky nebude to prave orechove :)
Ja to vyuzival kdyz jsem pospichal a nechtelo se mi cekat nez nabehnou windle :)
Proste do 5s od zmacknuti cudlu jsi na netu, masakr :)
o 20.08.2011, 22:54 | rcman
Knightey- : Jo, o něčem takovém jsem právě slyšel. Tak jsem myslel že mě to tady někdo poradí. Nebo doporučí... Ovšem jak se jedná o to, aby rodiče drželi při spuštění ňákej čudlík apod. Tak je to problém... A věčná otázka "Proč?"...

Kamil: Aha. Ted už to chápu asi přesně. Jen to budu mset asi nechat udělat přes kámoše. Nejsem žádnej ajťák a ani mě to nebaví se zabejvat a hrát si z nákym nastavenim na pc...
Ale děkuju za dobrou radu...
o 21.08.2011, 00:18 | kamil306
Bych to zjedušování/omezení neřešil, ať si rodiče skočí na nějaký malý školení o základech na pc a snaží se!
o 21.08.2011, 00:32 | rcman
Kamil306: To máš jedno. Na konci všeho budu stejně já řešit blbý dotazy. A ještě debilnější blbosti na pc.
Takže tim zjednodušenim to vlastně dělám pro sebe...
o 21.08.2011, 01:16 | kamil306
mám to taky za sebou, ale netrvalo to až tak dlouho;-)
o 21.08.2011, 09:38 | Knightey-
rcman: no ani zadny cudlik drzet ci mackat nemusis, v Biosu jde nastavit aby se to automaticky spustilo hned a skoci ti to tam a mas klid :)
Tam s tim nic nemaji sanci provest, pak to zase proste jen vypnout a je to :)
o 21.08.2011, 10:36 | Daryl (A)
kup jim neco odtud. [ Link ]

o 21.08.2011, 15:50 | koren
linuch,nastavit prava a bude po pr_eli:-)
o 22.08.2011, 15:45 | Daryl (A)
jenom ne linuch :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3587 sekund.