Navštíveno 715x

Potřeboval bych prosím radu koukal jsem po netu ale odpověď jsem nikde nenašel tak to zkusím tady. Musí se absolvent VŠ registrovat na úřadu práce nebo nemusí ? přítelkyně bude mít 25.8 státnice a pak končí ale práci ma předběžně zajištěnou až od října do té doby má zajištěné brigády ale neví jestli i tak se musí registrovat nebo ne ? Vzhledem k tomu že jí je už 27 let tak už rok si stejně platí zdravotní ze své kapsy.
Díky

04.08.2011, 19:23 |
walish | Upraveno: 2011-08-04 19:25:07
Nemusí,registrace na úřadu práce je dobrovolná. Pokud tam nejsi registrovaný,tak si platíš sám zdravotní pojištění,což ona už dělá,takže na pojišťovnu si zajde až v září,že od 1.října jí bude zdrav. pojištění platit zaměstnavatel.
EDIT: Přehlídnul jsem ty brigády,takže tam nevím,jak to bude,nicméně pokud výdělek za měsíc přesáhne myslím 6tis.,tak si musíš platit i soc. pojištění.
Aha díky ja opravě pamatuju když moje mamka skončila v jedné práci a za 14dni měla nastupovat do nové že musela stejně jít na ÚP povinně jinak by z toho byl problém tak jsem myslel že je to tak i u absolventa
nevím jak to je s tím když brigádničí, ale nejjednodušší je si na UP prostě zavolat a zjistit to... než se potom někde hádat a přidělávat si starosti..
ségra dodělala vš a na pracák si radši zašla... i přetso že má práci zajištěnou až od září
Honza: Je to pro ni lepší,nemusí platit tu tisícovku měsíčně za zdravotní,takže to chápu,ale povinné to opravdu není;)