Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Naše perské kočky hledají nový domov!!

o Navštíveno 2931x o
o 03.08.2011, 22:01 | PlusOne | Upraveno: 2011-08-03 22:04:00
Situace je takováto:
Máme s přítelkyní dvě perské kočky (no, vlastně ona má, a já je spíš trpím), sourozence kocourka a kočičku. Bohužel po narození syna jim nejsme schopní poskytnout takovou péči a pozornost, jakou by si (dle jejich i našeho názoru) zasloužili, a proto jsme se rozhodli po dlouhých úvahách je darovat někomu, kdo by se o ně chtěl starat.

Podstatná data:
Stáří - v říjnu budou mít tři roky. K přítelkyni přišly jako cca jednoleté, má je dva roky.
Barva - kocourek rezavá, kočička šedivá
Zdraví - obě kočky jsou zdravé, bezproblémové, kastrované. Kocourek vloni prodělal zánět močových cest, během kterého hodně čůral mimo záchůdek, po uzdravení veškeré problémy zmizely. Kočička má od narození mírnou vadu čelisti - má předkus, na foto je to dobře vidět, ale nejedná se o papírovou kočku, a jí samotné to nijak v ničem nevadí. Semtam trpí na výtok z očí, ale to je problém snad většiny koček s dlouhým chlupem
Strava - žerou téměř výhradně granule RC Sterilised pro kastráty, ty jim nepůsobí zdravotní ani žaludeční problémy, vyjímečně dostanou "kapsičku" s kachním nebo rybím masem od Puriny
Obě kočky jsou příchylné a velmi zvědavé. Byly chované v bytě, nikdy nebyly venku, takže spíš do paneláku nebo RD bez možnosti vycházet ven. Jsou to gaučáci a nijak tím netrpí. Jsou velmi čistotné, mají vlastní záchůdek (v květnu kupovaný nový).

Důvod, proč je musíme dát pryč je nasnadě - nemáme na ně tolik času, kolik bychom si přáli, kočky se po narození malého začaly dožadovat větší pozornosti, častěji si přišly pro pomazlení, chodí po bytě za námi a občas se připomenou zamňoukáním. Před nedávnem začali svou nelibost dávat najevo způsobem vlastním, a to je očuráváním malého věcí. Do té doby to nedělaly, takže pokud se přestěhují jinam, neměly by v tom pokračovat.
Další věc je fakt, že chov perských koček má svá specifika - kočka má dlouhou srst, která jí vypadává, takže se po bytě v krajním případě mohou válet klidně i chuchvalce chlupů, je nutné častěji vysávat, a návštěvy před odchodem ošmrdlat odchlupovacím válečkem. Dá se tomu omezit častým vyčesáváním, problém ale nikdy nezmizí úplně. Perské kočky také čas od času vyloučí tzv. trichobezoár, což je vlastně žaludeční výměšek složený především z nahromaděných chlupů, jak se kočka čistí. Jak už jsem uvedl, jsou náchylné k výtoku z očí, a je nutné jim častěji čistit ouška.

Kočky jsou na sebe zvyklé, takže bychom je chtěli udat spolu. Případný nový majitel k nim dostane přepravku, jejich oblíbené misky, záchůdek, kartáč a hřeben pro vyčesávání, proutěné košíky (ve kterých moc nespí), a nějaké ty hračky. Kočkám jsme pořídili škrabací strom Trixie Zaragoza ( [ Link ] ), který k nim můžeme přidat za 1.500,- (nový stál 2.500,-).

Prosím jen vážní zájemci...rádi bychom je dali do dobrých rukou.

Kontakt na mě - 605 431 358 - plusone(at)email.cz
Jsme od Olomouce

foto k příspěvku  od PlusOne

o 03.08.2011, 22:01 | PlusOne

o 03.08.2011, 22:02 | PlusOne

o 04.08.2011, 00:15 | koren
tak tohle je ten nejsmutnejsi pripad proc se zbavit zvirete:-/
o 04.08.2011, 06:19 | Fipo
zkus si hodit inzerát k nám na ordinaci, třeba se někdo chytne :-)
Veterinární ordinace, tř. Míru 99, Olomouc (naproti hřbitova)
o 04.08.2011, 10:47 | xSam
Krásný kočinky...
U nás také dvě kočky + malej prdík a zvládáme v pohodě a všichni se tvářej spokojeně. Ze všeho nejvíce se děsím alergie u dítětě, ale kočky nedám pryč ani za nic, holt si bude muset chlapec zvykat.
Fakt dvě kočky nezvládnete? Je to velká škoda:-(

foto k příspěvku  od xSam

o 04.08.2011, 11:04 | radek.613
Statistika velí, že nejvíc alergiků se rekrutuje z tzv. "igelitových dětí", tedy z dětí, které nejsou odmalinka (pro neopodstatněný chorobný strach rodičů) pouštěna ke zvířatům ba co hůř dokonce takové rodiny ani doma žádné zvíře k přímé konfrontaci nemají (rybičky či had v teráriu se nepočítají :-D), nejsou pouštěny k jiným dětem, dále děti,kterým je bráněno se "popelit" třeba venku v trávě a které jsou drženy v přehnaně sterilním domácím prostředí.....
o 04.08.2011, 11:53 | fredy
radek jj to je fakt...
o 04.08.2011, 12:04 | Rudi
jak píše radek, tydle děcka bejvaj i velmi často nemocný :-)
o 04.08.2011, 13:49 | Vlastah
jako Radek!
o 04.08.2011, 14:42 | koren
radek.613: [ Link ]
o 04.08.2011, 18:18 | PlusOne | Upraveno: 2011-08-04 18:27:56
radek.613
Tohle není ten případ, nepíšu, že to prcek nedává, píšu, že to nedáváme my. Prostě než mít doma zvíře, o které se zvládnu postarat tak na 50%, tj. obstarat jejich základní potřeby, ale už nic víc, dám je někomu, kdo jim poskytne 100%ní péči.
Vůbec nic o nás ani o malém nevíš, ale už je z něj "igelitové dítě" a my jsme "chorobně vystrašení rodiče". Gratuluju k tvému jasnému úsudku, a logickému závěru!
BTW, rodiče od přítelkyně mají rodinnej barák, u něj psa, slepice, kočky, králíky, atd., takže syndrom igelitového dítěte určitě nehrozí, sám jsem toho odpůrcem, kamarádka takhle "izolovala" syna, v ní mám jasnej příklad, kam to vede...
o 04.08.2011, 18:18 | PlusOne | Upraveno: 2011-08-04 18:22:54
Fipo:
Díky za tip. Máme inzerát i na Atlasu hub, obvoláváme známé a kamarády, jestli o někom nevědí, tohle by byl další krok. Do útulku je fakt dát nechceme.
o 04.08.2011, 19:33 | .mycTD
me to naopak prijde spis jako syndrom igelitovych kocek. ochcavani hracek bych z nich vytloukl a casem si na maleho zvyknou.
nevim teda, jake potreby ma perska kocka, ale mi dva kocouri vetsinu dne spi, nebo si hraji spolu.
o 04.08.2011, 20:15 | PlusOne | Upraveno: 2011-08-04 20:17:03
Násilí na kočky neplatí, aspoň na ty naše ne. Je marné setrvávat v iluzi, že kočka se dá vychovat jako pes, je to svéhlavé stvoření, a hlavně - nevypozoroval jsem, že by se v nich dal vypěstovat reflex "nachčiju->bude to bolet", ony takhle prostě nefungujou....jakožto konzervativní tvorové reagují močením na nějakou změnu, se kterou "nesouhlasí" - což bude v našem případě malej plus "nedostatek" zájmu z naší strany.
o 04.08.2011, 20:46 | bafis
Taky resim podobnej problem, cekame mimino a doma muj dlouhosrstej kocour a pritelkyne yorksir. Vsude chlupy, kocour zvedavej drzej a vsude vleze, vymejslime co s nim, jestli ho nechavat na chodbe aby neskakal do postylky, nebo dat pryc. Mam ho 8 let a nedovedu si ani predstavit ze by tu nebyl, tak jsem zvedavej jak to dopadne...

foto k příspěvku  od bafis

o 04.08.2011, 21:25 | Mr.Scully
Na kočky nic neplatí, močením mimo reagujou pouze na změny, které jsou pro ně stresující a nepříjemné. Jediným řešením je tu změnu odstranit, aby se kočky dostaly zpátky do pohody. Je to asi i plemeno od plemena, některé jsou flegmatické a některé žárlí i na hodinovou návštěvu.
o 04.08.2011, 21:33 | .mycTD
+One: taky mi takhle jeden kocour 'nesouhlasil'. stacilo mu omezit zivotni prostor (pozavirat dvere), abych ho mel furt pod dohledem a jak se chtel vychcat, tak jsem sel hned po nem. nejaky cas to sice stoji, ale nakonec kapituluje.
mas spravdu, ze tak reaguje na zmenu, se kterou nesouhlasi, ale to jeste neznamena, ze si nemuzes prosadit svou.
btw. ty jim vlastne chces obratit cely zivot naruby, aby jsi jim usetril stres z noveho clena stavajici rodiny, to mi prijde prehnane.
o 04.08.2011, 23:37 | radek.613
To PlusOne:

"Vůbec nic o nás ani o malém nevíš, ale už je z něj "igelitové dítě" a my jsme "chorobně vystrašení rodiče". Gratuluju k tvému jasnému úsudku, a logickému závěru!"

Jestli jsi si všiml, tak jsem se obecně vyjadřoval k problému alergií a tím pádemk xSamově příspěvku. S Tebou a Tvou rodinou můj příspěvek absolutně nesouvisí, nemáš mi tedy vůbec k čemu gratulovat a příště si to napřed dvakrát přečti a pak teprve reaguj,ju :)
o 05.08.2011, 15:13 | Knightey-
tohle je muj kocour :P
PS: a to mam taky alergii na kocky ale na to sere pes :)

foto k příspěvku  od Knightey-

o 05.08.2011, 15:15 | clown
taky mame novou blbku ..

foto k příspěvku  od clown

o 05.08.2011, 15:16 | clown
a stara :o)

foto k příspěvku  od clown

o 05.08.2011, 21:26 | PlusOne
radek.613
Uniklo mi to, že je to odpověď na jeden konkrétní příspěvek, možná by pomohlo třeba část odcitovat, tak jak jsi to udělal s reakcí na ten můj. Do hlavy ti jaksi nevidím, a z písmenek si nevydedukuju, jak přesně jsi to myslel - holt co se jeví jednoznačné a jasné tobě, nemusí být tak jednoznačné u ostatních.

Za zbytečně útočnou poznámku se Ti omlouvám, a děkuju za dodatečné vysvětlení.
o 07.09.2011, 12:21 | PlusOne | Upraveno: 2011-09-07 12:24:38
Omezili jsme jim prostor, a tak teď lezou malému i do postýlky. Malej má čerstvě od kočky pěticentimetrovej krvavej sekanec na hlavě. Nevíme, jak k tomu došlo, mamina si odskočila na záchod, a malého nechala ležet na posteli. Jestli se kočky honily, a braly to přes postel, anebo jestli si zatahal, a ona ho sekla, nebo jestli to kočka udělala schválně bez zatahání, je otázka. Nicméně, POKUD SE DO MĚSÍCE (tj do konce září) NENAJDE NĚKDO, KDO BY SI JE VZAL, JDOU DO ÚTULKU - POMALU S NIMA ZTRÁCÍM TRPĚLIVOST. Příště to klidně může bejt třeba oko....a na to já čekat nehodlám.
o 07.09.2011, 12:43 | Zephyr
kde je Marauder s jeho tygrem ;-)?
o 07.09.2011, 12:57 | Luke_288
Plus: to je na hovno. kočka to ani nemusela udělat schválně, třeba náš pes, je mu 11let, naprostej pohodář, nikdy na nikoho bezdůvodně ani nezavrčel (to už ho musím hodně pošťuchovat, aby se "nasral") se s dětma (beru do 5ti let) prostě nesnese. jednak je asi bere jako sobě rovný vzhledem k výšce, ale hlavně děti nepřemejšlej jak se ke zvířeti nechovat, tzn prsty do očí, do tlamy, tahání za ocas, za srst apod... psa si pořídím až bude alespoň jedno dítě na světě, aby zvíře přišlo do "hotovýho" a pak nemělo trauma z novýho člena rodiny.
o 07.09.2011, 13:25 | Conan
radek.613: o alegriích toho asi moc nevíš...
o 07.09.2011, 14:22 | PlusOne
Luke_288:
To nemusela, ani neříkám, že udělala, ale jistí si tím nejsme, právě proto, že jsme u toho nebyli. Nicméně, nějaká averze a následná reakce stran koček už tu byla, viz. první příspěvek, a nám se nechce čekat, než to bude ještě horší. Vím, že pro kočky změna bude stresující, ale pro nás už to de facto teď stresující je.
o 07.09.2011, 15:42 | jackobo
2 Knightey-: tak to je maséér :). Ruskej? Britskej?
o 13.09.2011, 19:36 | PlusOne | Upraveno: 2011-09-13 19:36:49
Nakonec se pravděpodobně vše v dobré obrátí, na inzerát odpověděla paní z Berouna, kočky se jí (resp. dceři) moc líbí, a v neděli si pravděpodobně přijedou. Byly by bývaly přijely minulou neděli, ale nemají druhou přepravku, přeci jen - do Berouna je to vlakem štreka, a kočky se nemůžou tísnit v jedné tak dlouho. Podle vyměněných mailů a rozhovoru po telefonu soudím, že kočky budou mít dobrý nový domov.
o 18.09.2011, 19:50 | PlusOne
Kočky si dneska odvezla rodinka z Berouna.
Prosím o smazání.
o 19.09.2011, 00:25 | Daryl (A)
Tady nic nemazem
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3162 sekund.