Navštíveno 998x

03.08.2011, 10:17 |
CRK Mám dotaz, dneska mi přišlo tohle:
Dobrý den,
z celního řízení se mi vrátla Vaše zásilky a celní úřad požaduje doklad,
ze kterého je zřejmé o jaké zboží se jedná a výpis z účtu z kterého je
zřejmá skutečně placená hodnota za zboží. Prosím o zaslání tohoto na
tento email.
S pozdravem
XXXX XXXXXXX
Co s tím? Dostal někdo? Jak řešit?
Napíšu narovinu, že jsem jim šoup doklad s jinou hodnotou a popis zboží byl: Mobile Phone
Asi podezřelý, trošku.. :-D
Tak co teď? Buď tady nebo do mailu nebo popř. stačí tel. a já zavolám. Za dobrou radu odměna jistá. Hlavně jak do budoucna. Má někdo celnici zmáklou?
- doklad ke zboží např. stránka z eBaye
- platba např. výpis PayPal
Ty už si jim nějaký doklady dával?

03.08.2011, 11:24 |
CRK Právě, že dal a do teď nebyl problém.
Nevim, jestli je to nějaká výjimka nebo jestli teď budou víc prudit.
Prostě jsem jim tam něco šoupnul, tak teď nevim, jestli mám k tomu dopasovat zbytek nebo vzít něco ofiko na vyšší čásku a že jsem se splet... Má někdo zkušenost?
A popis zboží sedí? tj. je tam fakt mobil?
Záleží, jak moc si ujel v ceně. Jestli třeba do 50%, tak bych se držel původního tvrzení a dopasoval to (např. discount price apod.). Když se jim to nebude ani pak zdát, napálí ti tam cenu dle jejich tabulek. Zase když přiznáš barvu, můžou to posuzovat jako celní delikt.

03.08.2011, 11:44 |
CRK Je to asi takhle, ta věc je za 40 a já jsem dal za 30. Problém je asi, že je tam jenom napsáno: Mobile Phone
Příště to chce bejt tvořivější asi...
Jo, mobil tam je. Nebo nemohli se na mě nějak zaměřit, kupuju toho dost a měsíčně mám asi 8 dopisů z celnice, ale vše jeden malej balíček..?
tak cena problém nebude, oni se v poslední době zaměřují na kopie značkového zboží, což může být případ toho mobilu. Teoreticky, když to bude kopie, můžou ji i zadržet a vůbec ti ji nedat.

03.08.2011, 11:51 |
CRK Tak to je možný, snažim se tomu vyhnout, ale někdy mi to přijde s natištěným logem. Ale to by taky mohlo znamenat, že mi dají něco k úhradě a proto chtěj po mě usvědčující doklady o platbě. A co to nechat radši propadnout?
Propadnout bych to nenechal. Dodal bych doklad na těch 30 a uvidíš. Podle mě se jim nezdá cena za mobil 30 (USD ?). Buď to pak pustí anebo to rozbalí a budou zkoumat, co přesně za mobil to je.

03.08.2011, 18:35 |
CRK Tenhle sice nestojí 30, ale umim sehnat jinak mobil od 25USD. Já se právě docela bojim, zkusim ještě pokoumat, protože sem jednou koupil karty, ale nějak se na nich vyskytlo logo Sony :-D a šedesát litrů v prdeli + 8.500,- poplatek za likvidaci zboží.

15.08.2011, 19:37 |
CRK Tak vyřešeno, nic jsem jim neposlal, protože jsem si vzpoměl, že by v tom balíčku mohla bejt "replika" telefonu LV, a oni vyměkli a balíček dodali :-D