Navštíveno 2672x

zdravim bratroj ukradli telefon, na PČR MU BYLO ZDELENO ZE VYHLEDAVAJ JEN hledane lidi.jakym zpusoben ten tel najit?nebo se dopatrat?IME vsechno je....byla to nejaka nikie ted presne nevim jaka ale to neni podstatne....diky za rady

29.07.2011, 16:20 |
JR nemas sanci
Moc ti neporadim, ale koupil jsem Nokii, která pocházela z velkýho podvodu na operátora a tomu kupujícímu normálně zavolala policie, ať telefon vrátí a já jsem uhradil škodu. Takže asi by to mělo nějak fungovat.
PČR tě ho nevyhledá, pouze u zvlášť závažné trestné činosti, maximálně tě ho dokáže zablokovat, že nemaká na žádného operátora a ještě zjistí pokud v něm v současné době před zablokováním, běhá nějaká SIM a jakého čísla, ale pokud to číslo bude dobíjecí kartou, tak stejně majitele nezjistíš.

29.07.2011, 20:34 |
20bad vznikla bratrovi krádeží škoda vyšší jak 5tis korun?

29.07.2011, 20:51 |
FBS PČR ti ho samozřejmě vyhledá, pokud je vše sepsaný, zaznamenaný.
scifi..... u nás to chodí tak že i když přesně víš místo a jméno osoby která věc má tak si bezmocnej.....už párkrát sem to zažil tuhle situaci a nikdy jsme věc nedostaly......
pokud škoda nad 5k tak sice trestnej čin ale neznámej pachatel (ten u kterýho by to našly tak neni automaticky lupič) takže stejně neni šance.... předpokládám v tý ceně že to byl chytřejší telefon takže na to existujou softy který si předtim moh stáhnout pro tenhle případ, stačí ho jen někde zapomenout nebo vytratit a hned se hodí že ti telefon na dotaz pošle svoje souřadnice :)

29.07.2011, 22:01 |
20bad NP- sice mu nemusí prokázat krádež/zatajení nálezu, ale můžou mu telefon zabavit a vrátit majiteli, není to tak dávno co takhle chytli toho četníka co si nechal telefon po zemřelím z nehody, ale to musí být ze strany policie vůle a čas, je to zkrátka hodně práce "jen" kvůli telefonu:-(
co si jen tak vybavuju tak souhlas soudce se sledováním, prohlížení případných kamerových záznamů, výslechy, odborný vyjádření na škodu atd.. A když má ten četník na stole 30-40 případů tak se radši na to vybodne.

29.07.2011, 22:30 |
X-sat (M)
Nechci vám kazit radost, ale po podání ústavní stížnosti panem poslancem Bendou a spol. byla Ústavním soudem zrušena některá ustanovení zákona o telekom. provozu a ještě celá vyhláška upravující výdej těchto dat od operátorů. Takže již několik měsíců zpětně operátoři vydávají minimum informací, v podstatě jen provozní údaje ve smyslu zúčtování. U pohřešovaných lidí sice lokalizační údaje údajně poskytnou, ale jen několik hodit zpětně. Takže mohu naprosto relevantně říct, ano, mobilní telefony v současnosti policie s pomocí operátorů již nehledá.
jako X-sat, navíc operátor asi 3 měs. zpátky dělal problémy při nějakém řešení vraždy, kdy podle zákona nemusí uchovávat ty data a pak tedy je nemůže ani vydat, fakt, jak řekl Benda: Raději jeden uprchlý pachatel, než potencionální "sledování" všech... :-( (holt, bojí se sami o sebe, ne o běžný lidi...)
Kdyby PČR měla na 100% hledat každý ukradený mobil (většinou odcizený po odložený někde na stole v barech, hernách), tak nedělá nic jiného...

30.07.2011, 00:26 |
JR konecne neco rozumnyho
Vždyť jsem to psal, PČR už od operátorů nedostává data k odposlechům, protože je nesmí uchovávat. Vyhledávat ho nebude, dokáže ho pouze bloknout aby nefungoval na žádného operátora, na to se vyplní při sepisování odcizení pouze formulář na každém OOP a ještě dokáže zjistit jestli je v něm po odcizení nějaká SIM karta a jakého tel čísla, ale o majiteli tohoho čísla tě žádné ´daje nepodá, to už musí přes soud a ten tě na to nepůjde ani když ten telefon bude stát 20000,- kč.
diky za info....myslel jsem si to...par info jsem o tom slysel takhle to am aspon potvrzene..nj hold nenadela nic a musi nasetrit na novej....

30.07.2011, 14:37 |
gizmi | Upraveno: 2011-07-30 14:38:44
X-sat: co se tyce vyhledavani lidi, to si realizuje PCR sama. V CR je jedno jedine auto (Praha), ktere ma lokalizacni stroj za x penez a ten umi podle souradnic najit i samotnou simkartu ve vypnutem mobilu. Sam jsem tohle zazil jiz 2x - nutno rici ze pokazde se nasla jen mrtvola uz. V lese (clenitem terenu) to vyhledavani dela 0,5km x 0,5km, coz je silena plocha..ale alespon neco..
..kazdopadne vyhledani ztraceneho mobilu = moc se nekoukat na kriminalky v TV :D Jiz selskym rozumem je jasny ze kazdy den zmizi xyz mobilu a co by to asi stalo hledat je timhle strojem..

30.07.2011, 14:50 |
X-sat (M)
OK, nechám se poučit :-)
Jen tak na okraj, dělám přímo tuhle problematiku již cca 7 let, z toho 2 roky na úrovni krajského ředitelství policie ČR a v podstatě jsem rád, že je v tom mezi lidmi takový guláš :-D Aspoň můžou potencionální pachatelé udělat chybu, kterou my následně hledáme a používáme jako důkaz ;-)

30.07.2011, 14:56 |
gizmi X-sat: :D:D tak ted jsi me dostal :D Pouc me.. to co pisu je ma zkusenost - jsou to informace nasbirane z praxe.. Pokud byl clenity teren - hledalo se opravdu spatne a v tomto rozmezi.. A auto vyjizdelo vzdy z Prahy a udajne je jen jedno. Tak nevim co jsem napsal spatne :o)

30.07.2011, 15:02 |
X-sat (M)
Vypnutý telefon, resp. SIM nezaregistrovaná v síti operátora je nedohledatelná, max. lze zjistiti její poslední lokalizaci.
Auto opravdu není jen jedno ;-)
Ale nechci to pitvat na internetu, což určitě chápeš.

30.07.2011, 15:04 |
JR Docela sem si rikal, jak by takova SIMka mohla sama od sebe neco vysilat :-D
gizmi: a nemyslíš spíš to auto, které je jediné a prohledává pomocí 3D modelace okolního terénu, který využili při hledání po Aničce?
Jinak nepřihlášenou SIMku se dá dohledat jen její poslední místo výskytu (přihlášení k BTS), mobil se dá dohledat kdykoli s jakoukoli SIM, pokud tedy není změněno IMEI telefonu. Telefony umí zaznamenat i mýtná brána, a toť vše, více se toho neumí.
To by mě zajímalo jak to funguje s mýtnou bránou...

30.07.2011, 15:22 |
X-sat (M)
jj, skvělý článek, ani nevíš jak moc jsme se u něj nasmáli :-DDD Mýtná brána umí dost ve vztahu k nákladním vozidlům. S mobily nemá a nikdy neměla nic společného. Věř mi. Mám přímý vstup do tohoto systému.

30.07.2011, 15:43 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2011-07-30 15:45:57
X-sat: Když myslíš ;-) a je to tak, jak jsi napsal: " a v podstatě jsem rád, že je v tom mezi lidmi takový guláš :-D Aspoň můžou potencionální pachatelé udělat chybu, kterou my následně hledáme a používáme jako důkaz ;-)"

30.07.2011, 15:47 |
gizmi ono je aut vice? :D Myslel jsem presne to co bylo nasazeno na Anicce - co modeluje teren. Videl jsem ho 2x za zivot :D
To by mýtné brány musely bejt propojený se sítí operátorů, pak by se dalo něco zjistit.

30.07.2011, 17:42 |
CRK X-sat: Ty si nasazenej..? Nejdůležitější je nás přesvědčit, že tyhle věci nejsou možný, že... :-)))))

30.07.2011, 22:14 |
X-sat (M)
CRK - pravda je tam někde venku ;-)
Ano je moc dobre, ze je mezi lidmi gulas v tomhle, ale verit tomu, ze se da najit simkarta ve vypnutem a vybitem mobilu, to uz chce hodne odvahy.
Jelikoz u jednoho operatora pracuji a kolegovi ukradli telefon, nasel si ho v databazi a presne vedel, kde ten clovek bydli, bylo mu to prd platne oficialni cestou. pomohla az neoficialni - trochu toho sms spamu atd.

31.07.2011, 10:23 |
bafis i kdyz je telefon vypnutej, tak ale nejakej signal musi prijimat, nebo odchazet, uz jen kvuli casu kterej je po zapnuti spravnej, ten se vynuluje az po vyndani baterie....
bafis: Ty voe, tys to zase rozsekl :-D Tak to mám asi bomba tel, protože i po vyndání baterie tady asi vysílá i přijímá a čas po opětovném zapnutí vynulovaný nemám, a ani datum ne :-D
Kde si na tohle přišel že i vypnutej tel. něco vysílá kvůli času? :-D :-D :-D
Takhle kamos prisel s tim, ze open card v praze se dataky lokalizovat, tzn nekdo muze kazdyho s open card v podstate online sledovat. Podle me taky blbost
to je taky blbost, je to pasivní čipovka, nic nevysílá, takže čtení probíhá signálem z čtečky, která vyšle signál a přečte jí. Jen asi rok zpátky dělali test, že se dá přečíst asi na 10 cm, ale to která čipovka ne, že?

31.07.2011, 11:50 |
JR Bafis: a jak to delaji treba pocitace? :-D
JR: Tak u nich by mohl vědět, že tam mají malou záložní baterii placatou (snad to stále platí :-D, už dlouho jsem se v PC nevrtal), ale u tel., jedině odesíláním a přijímáním i bez baterie, to je přeci jasné :-D

31.07.2011, 12:13 |
JR Ja si stejne myslim, ze v dnesni dobe cloveku pri ockovani davaji pod kuzi nejakej chip a pak ho sledujou. Me od posledniho ockovani na Tetanus obcas prdel vydava divny zvuky a je mi to nejaky podezrely :-D
To te odchtnuli ufoni a dali ti tu analni sondu:)

31.07.2011, 12:25 |
JR A kurva, to mi z prdele cumi 30ti metrovej satelit :-D

31.07.2011, 12:27 |
X-sat (M)
Cože? Co já bych dělal u Tvojí prdele??? :-O