Navštíveno 1085x

27.07.2011, 13:35 |
tommas | Upraveno: 2011-07-27 13:36:09
Sháním věc, nevím jak to pomalu ani pojmenovat, googlil jsem bez nějakého výsledku.
Potřebuju na dálku pohnout s takovým malým mechanismem, tedy chci, aby z toho vyjel váleček, zdvih by stačil třeba jenom 5mm, ovládání 12 nebo 24V. Co nejmenší rozměry, představuju si to třeba jako elektromagnet uvnitř.
Je tady spousta lidí z všemožných oborů, tak třeba budu mít štěstí.

27.07.2011, 13:36 |
tommas | Upraveno: 2011-07-27 13:36:56

27.07.2011, 13:47 |
tappaja | Upraveno: 2011-07-27 13:48:18
Na spoust na pistoli.. na tchyni... :o))
[ Link ] mozna bych zkusil motorek z centralu nebo tak neco.
[ Link ]
Motorek na svetla, ale to asi velky, takze u modelaru ovladace kridelek nebo kormidla asi.
Aha, necet sem to o ty velikosti, takze asi modelarsky servo...
Elektromagnet - (uprostřed váleček) a okolo cívka. Při sepnutí se posune. Tak třebas fungují závory u modelů vláčků. Nebo od někoho vykuchat cívku z elektrický stříkací pistole.
Mě napadl jenom motorek na centrál. Ten na světla, to není špatný nápad, ale je to dost velké.
Díky, jen tak dál s nápadama
Lucni.konik - měl bys na to někde odkaz? já zkoušel a našel jsem jenom elektromagnety pro přídržnou funkci, ne aby se to hýbalo.
el.Stříkací pistole funguje tak, že je tam právě ta cívka, která bouchá do pístku, kterej vhání vzduch do nádržky s barvou a následně se to rozstříkne skrz trysku ven. Měl jsem doma dvě pistole, obě, když jsem rozebral, tak fakčili na stejným principu.
Takže kuchneš tu cívku z pistole, upravíš, jestli chceš jen při sepnutí vysunout(tedy né, aby fungovala na určité frekvenci kmitání) a hotovec.
kdyby ti nevadila opacna funkce tahani, misto vystrkovani, tak tohle presne splnuje civka na bixenon modulu, ma 2 vinuti, na 12V, takze by jsi mohl prepinat 2 stupne sepnuti/rychlosti... ta má tak D30x 50mm baj vocko

27.07.2011, 15:25 |
JR