Navštíveno 2447x

24.07.2011, 11:27 |
X-sat (M)
Chceme koupit nové matrace. Kua fix, zlatý komunisti. Byly 2 modely a hotovo...
:-)
Kdo zná a poradí, na co se soustředit? Díky

24.07.2011, 13:29 |
JR Vlezte do kvalitniho kramu a vyzkousejte vsechno co maji. My mame tyhle
[ Link ]

24.07.2011, 14:10 |
nome jdi do nějakého spánkového studia a nech si vysvětlit co ajak. DObrá matrace je skutečně poznat a investice se ti vrátí my jsme kupovali tady
[ Link ] a max spokojenost. madrace máme asi 5 let a naprostý luxus, ale tomu odpovídá i cena (dobrá matrace tak 4tis a vejš)
[ Link ] tohle jsem bral pro rodice (v jinym rozmeru) Pro Otce jsem pouzil jinou stranu nez pro matku a perfektni.
je dost kriterii vyberu jako je treba vaha - urcite pro tebe jinou nez pro manzelku. Bez legrace !

25.07.2011, 10:24 |
PlusOne | Upraveno: 2011-07-25 10:27:47
Ideálně si je v nějakém shopu vyzkoušet, každému vyhovuje něco jinýho :-)
Já nechtěl o pěně ani slyšet, a co ji máme, už bych neměnil.
Pokud by ses rozhodl pro pěnovou matraci, tak máme asi půl roku tyhle:
[ Link ] a jsou fakt výborný, od té doby, co je máme, se cítím fakt vyspanej, a přestaly mě bolet záda. Problém je akorát jeden, a to sice ten, že pokud někde přespávám, okamžitě poznám, že nespím "na svém".
Cenovka byla kolem šesti tisíc za kus 200x90, nicméně to nepovažuju za takovou dardu, ono se na matraci šetřit nevyplatí, a investice se v podobě zdravého spaní určitě vrátí - koneckonců, trávíme v posteli třetinu života...

25.07.2011, 10:31 |
AR
Jak uz bylo psano vyse,nechod pod 4k/kus. Matrace nad 6 uz jsou dle me zase zbytecny luxus ktery normalni clovek nepozna.
Ja doporucuju matraci s vrstvou line peny, ale pozor na to aby nebyla zase moc vysoka - max 3cm!
Je dobre obejit vice prodejen. Vetsina z nich chce jen prodat a kolikrat to jde poznat. V jedne prodejne mi treba tvrdili ze se ta matrace s linou penou da kdyztak otocit a spat na spodni tvrdsi strane-tim by se ale samozrejme znicila a taktez by bylo degradovana na matraci za 1500,-
Ja osobne matrace vybiral asi mesic. Jen jsem chodil a polehaval v prodejnach :-)
Problem je v tom ze tohle zbozi ti v obchode nevrati kdyz po tydnu zjistis ze ti nevyhovuje. Taktez upozornuju na to ze si telo na takovou matraci par dni zvyka,takze nedej moc na prvni |"neuspokojivou" noc.
Jak uz zminil i PlusOne nevyhoda je ze pokud si schrupnes nekde jinde poznas ze nejsi na svem :-)
Jinak ja pri vyberu slysel spoustu kladnych nazoru na matrace Dormeo-jiste znas z TV.

25.07.2011, 10:44 |
X-sat (M)
ok chlopi díky, zajdeme s maminou a trochu jim to poválíme. Mají tu zajímavé akční ceny, tak mrkneme.

25.07.2011, 13:46 |
Dr.T futony.cz
kidokai.cz
Nic lepsiho na svete nez japonsky futon nenajdes - vyzkousene jejich generacemi nekolik tisic let, co se chceme s nejakymi nasimi umelohmotnymi srackami nekam cpat do sveta
jj, stejne tak je nejlepsi mit latovej domek z papiru a jidlo zrat ze zeme.

25.07.2011, 15:33 |
JP BATMAN: A našel jsi nakonec nějakou prodejnu, kde nechtěj "jen prodat", ale fakt poraděj? Ideálně v Praze/okolí...?:)

25.07.2011, 15:35 |
AR v brně je centrum zdravého spánku tak si udělej výlet ;)

25.07.2011, 15:35 |
AR .mycTD: ze země a ještě k tomu syrové ;)
2 JP: zájdi do studia zdravého spaní, ako linkoval nome. Tam mi práve prišli že nechcú predať, ale poradiť a je na Tebe koľko utratíš, ku všetkému vyklopili pro a proti... za posteľ s roštmi a madracami sme tam pred štyrmi rokmi nechali i tak cca. pade :-D

25.07.2011, 15:38 |
AR musilm: a suka se nani stejne jako na te za 5 co ;)
2 AR: to práve nie, táto je aj po brutálnom zásahu darebáka odolná a pevná, nevydá ani len jedno škrípnutie ;-)

25.07.2011, 16:27 |
X-sat (M)
:-) volové
- chceme jen upgrade matrací, postel je OK

25.07.2011, 22:57 |
Dr.T mycTD a AR: mame se jeste hoooodne ucit na duchu od jinych kultur, je tezke akceptovat neci nazor? Ze ZERES ze zeme je tva vec, a ze bydlis v latove krabici taky, docela rozhodujici je jak JIS... a kde jis
zrat pizzu nebo fast food u ksichtoknihy s desivou hudbou v pozadi a zpravama o terorizmu v rohu monitoru - vivat 21. stoleti, dekuji, radeji klidne pojim na zemi v kruhu rodiny a uziju si spokojenosti v klidnem domove a vyspim se na futonu, ktery za nic nevymenim.
Translate pro Vas 2 - jsem skromny a smirim se jen s tim nejlepsim

26.07.2011, 08:49 |
X-sat (M)
:-) požitkář, každý to užívá jinak a tak je to OK
Já vybíral dvě různé matrace od firmy Materasso. Líbilo se mi jak mají vyřešený ten zátěžový faktor hmotnost vs výška a celkem široký výběr. Nakonec jsem vybral nějaký model za 7tis. Malý obchůdek, pouze na objednávku a někdo si ji objednal a neodebral. Konečná cena byla 5200Kč, takže nebylo co řešit. Spí se na ní výborně a je to jedna z nejlepších investicí co jsem udělal. Mám ji asi 6 let. Tento model se chová dost podobně jako vodní lůžko. Takže když je hmotnost rozložená tak super, ale na nějaké akrobatické pozice před spaním to až tak není :-)

29.07.2011, 09:08 |
camron | Upraveno: 2011-07-29 09:15:06
Podobný problém jsme řešili na podzim. Je to docela anabáze. Dříve jsem dal na ty kecy, že čím více zón, tím lepší, na vychytávky jako jsou líné pěny, apod. Takže jsme skončili u ZDRAVOTNÍCH matrací za cca. 7tis/ks a po nějaké době bylo ze zdravého spaní utrpení, totálně rozhozená záda. A to podotýkám, že jsem toho před koupí vyzkoušel mraky.
Na podzim jsme si do naší nové postele koupili TVRDOU (ale fakt tvrdou) matraci (a na pevný rošt), měli je v Brně v nějakém studiu v areálu Tesca v akci za necelých 5tis/2ks a chrochtáme si oba blahem. Takže na ty ultrazdravíprospěšné matrace házím bobek, jsem doživotně vyléčen.
Jinak pozn. - např. v Ikea měli dřív to, že sis mohl jejich matraci půjčit na vyzkoušení domů, tuším na týden a pak jí vrátit, takže takto jsem vyzkoušel všechny jejich matrace.
Teď akorát dávali TV-shop a jedině Dorneo s nastavitelnou tuhostí :-D