Navštíveno 2432x

24.07.2011, 10:05 |
Cenda Jen tak po něčem koukám a teď se dá sehnat tahle plazma pod 30t. Samsung měl problémy s vypalováním log a slyšitelnější trafo. Ví někdo, jak je na tom tenhle model a celkově v porovnání s TX P50-G30E?
Nemám tušení ale osobně jdu ted právě do tebou zmíněné TX P50-G30E
ale na tohle vlákno se těším :-))
a chces urcite plazmu ? Je to tady porad dokola lcd vs. plazma. Jen tak mimo soutez dojdi se podivat do Makra na plazmy a zadivej se do hornich rohu. Uvidis tam vypaleny logo MAKRO z promo programu na normalnim vysilani nebo na pozadi bez obrázku. Asi by me to rusilo. NIC PROTI NIKOMU ... za me LCD a treba i Samsung (mel jsem VIERU a nikdy zadnej problem)
V tomhle rozměru lcd určitě nechce:-))
Samsung dobrej, u mě teda vyhrálo LG, ale oni ten nejvyšší model přestali dělat..končí to teď 760kou..

24.07.2011, 18:23 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-07-24 18:32:57
Jak už jsem zde mnohokrát napsal je tady jediný výrobce plazem kdo se stará důsledně o vývoj a jde dál a to je Panasonic... Zdroj může bzučet u každé TV a nemusí to být zrovna plazma a co se týče vypalování, to při běžné užívání rozhodně nehrozí. Mám kolem sebe v domácnosti/u příbuzných jen plazmy a u nikoho jsem vypálené logo ještě neviděl. Možná to bude tím, že u filmu žádné logo vůbec není a při sledování TV tady nikdo nedívá 8 hodin denně na jednu TV stanici...
Newman: Až budeš mít cestu kolem Nouzova, zastav se u p. Dvořáka ten Tě udělá školení proč LCD a hlavně s LED podsvícením neee... Zrovna v sobotu jsem byl na prima pokecu. Vybírat v marketu je kravina a po 12hod. co to tam běží denně se to logo smahne i na LCD či CRT monitor...
Me to bzuceni u Viery neskutecne se*e, pokazdy kdyz je trosku bilejsi podklad, bzuci neskutecne. Ale obraz prvotridni :)
pokud jde o vypálení loga strejda má samsunga plazmu nějakou vyšší třídu, pořád dělá nějaký pijatyky a nevim co stim kdo dělal ale asi tam nechali dlouho běžet spořič a ted tam má tam přes celou obrazovku vypálený ten ovál logo samsung, jemu je to jedno, má co chce. Ale dával bych si na to pozor. Je to vidět i běžnýho sledováni filmu. (my doma sice máme LCD ale když tam naběhne nějakej spořič nebo něco vždycky je pohyblivej aby se tomu zabránilo, i když LCD na tohle tolik nerpěj) takže to vypalování je určitě dost nepříjemný.
Tuner: ty znáš Dvořáky v Nouzově ? Tam jsem se něco najezdil tak před 20ti lety, tehdá nám předváděl bedny v tom jeho studiu, na TV se specializoval spíš tatík ..
přesně jak tu někdo psal, zajdi se podívat do kteréhokoli hypermarketu, najdi vedle sebe postavenou Plazmu a LCD se stejným pořadem, a okamžitě máš jasno, LCD bude jak přepálená fotka bez barvy v obličeji.. je to neskutečnej rozdíl. Plazma bude jakoby potemnělá ale probarvená, sytá, žádné přepaly.
jaké přepaly? :D zajdi se podivat do obchodu kde se v tom někdo vyzná a nemaj tam u LCD nastavený kontrast na max. Za mě jedině LCD s led podsvícením, samozřejmě se nebavíme o televizi pod 25K
Ozzy: Už řadu let, známe se z různých konferencíc apod. V sobotu jsem jel kolem a byl tam starý pán, tak to byl fakt zážitek i pro mě. Mají tam teď 103" plazmu od Panasonicu což byl fakt zážitek.

24.07.2011, 19:21 |
Crimson | Upraveno: 2011-07-24 19:22:02
pomalá odezva, agresivní obraz, prosvěcující trubice po stranách při úplné tmě, možná to není ani úplně černý při total tmě.. nene , mně LCD nesmí do baráku ! :-)
Tuner: to už je kino :-)
jak jsou na tom cenově ?
Ozzy: Myslíš tu 103"? To je mega pořád :-/
ne myslel jsem zda se třeba vyplatí k nim zajet pro tu TX P50-G30E
Ozzy: To pochybuju, žádný kamený obchod neumí udělat jen "cenu" navíc u značek kdy netové ceny jsou pod nákupem obchodníků...

24.07.2011, 20:39 |
Veva Mám plasmu, 50palců Samsunga full HD a žádný bzučení či vypalování loga vůbec neexistuje, jsem maximálně spokojenej a jinou televizi bych už nechtěl, vlastně jo, to samé ale větší, už mi přijde malá :-D

24.07.2011, 20:40 |
Kamil Přesně jak píše Tuner#2 - pokud plazmu, tak Panasonic. Korea tady fakt hraje druhý housle - stejně jako bych si nikdy od Samsungu monitor, tak bych si od nich nikdy nekoupil plazmu.

24.07.2011, 20:44 |
Veva co člověk to jiný názor, prarodičům jsem kupoval monitor od Samsunga a též naprostá spokojenost :-)

24.07.2011, 20:45 |
WiLaS Jednoznačně lcd samsung a nebo lg a v této době bych už volil raději ledku už jsou za příjemný peníze :-)

24.07.2011, 21:01 |
Rajdlos | Upraveno: 2011-07-24 21:02:15
T2: prosim Te jen pro info, shanime na prodejnu telku, EW maji v akci ted:
[ Link ] Je to dobry kup, nebo proste naprostej lowend? A v podobne cenove relaci +/- 10t. se da vybrat neco jineho?

24.07.2011, 21:10 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-07-24 21:10:44
Rajdlos: Je to sice low-end, ale u mladý na předchůdce tohodle modelu Panasonic koukám každý večer na zprávy a není tomu co vytnout při běžném DVB-T.

24.07.2011, 21:19 |
petis jednoznačně plazmu. Kdysi jsem si tui nechal poradit a koupil plazmu Panasonic HD Ready. A absolutní spokojenost. žádny logo se nevypaluje a to ta tv jede o víkendu celej den. Pro srovnání mám ještě LCD Led 55cm, a ten obraz je hnusnej v porovnání s plazmou. Musí se nato dívat přímo jinak je to vyblitý. Takže ve srovnání je tatom stokrát líp Plazma.
to Tuner#2
je to takovej ten pan co tam ma Hi-End studio
(tusim Unhost a pak tam nekde) jestli jo ? tak ten clovek je docela machr a vi o cem to je u nej jsem koupil svoji prvni Hi End TV LOEWE za neskutecnou raketu, ale casove je to tak 10let zpet.
Newman: Ano to je on ;-) Na CRT a její barevné spektrum nedá dodnes dopustit. LCD s LED tam má dvě jako odstrašující příklad pro srovnání, jinak tam má jako referenci plazmu od Pioneera (který už se bohužel nevyrábí) a na Loewe zanevřel protože Loewe dělá už jen LCD a za ty prachy co to stojí to ukazuju hrozně...
WiLaS, bass305 apod.
Doporučuju pánové napřed nastudovat tohle téma
[ Link ] včetně odkazů a obrázků jak je na tom LCD s barevným spektrem, odezvou na pohyb apod. Pak snad začnete radit smysluplně a ne jak ovečky ovlivněné reklamou...
Vcelku by mě zajímalo, kolik z těch Panasonicofilů v poslední době vidělo plazmu od Samsungu. Mně osobně přijde, že Panasonicu ve srovnání se Samsungem trošku ujel vlak (design-hnus, výbava-chuďoučká, atd..)
camron: JJ design a výbava to je to podle čeho se vybírá TV :-// ach jo... Design je věc vkusu a mě se Panasonic vcelku líbí (narozdíl od Samsungu a jejich téměř bezrámových televizorů což je hnus) a výbava? Z hlediska obrazu a jeho korekcí mě na Panasonicu nic nechybí a pak už není problém po HDMI to čímkoliv nakrmit/rozšířit...
Víš, abych byl upřímný, tuto odpověď jsem čekal...a pobavilo :-)
ty bezrámy jsou moc hezký
camron: Jsem rád, že pobavilo, ale teď vážně. Zajímalo by mě co konkrétně Tě pobavilo a co konkrétně mluví pro Samsung krom lepší ceny? Prosím konkrétně a nejlépe podpořit nějakým seriózním testem/měřením apod.
Mel jsem plazmu pana, nejakou vieru, typ presne nevim, pak jsem se nechal ukecat do novy technologie led lcd taky pana. Muj pocit z toho byl jako bych se dival na zaznam z amatersky videokamery, obraz jakoby umele doostrenej, barvy se mi nepovedlo naladit nikdy tak, jak by se mi libilo. Po pul roce moje oci rekly dost a koupil jsem zase plazmu pana neo pdp a jsem naprosto spokojenej.
Co camrona pobavilo by me taky zajimalo, stavet design v zebricku rozhodovani nekam nahoru je znacne individualni a vybava? Mam 4xhdmi, nejaka ctecka sd, lan, usb...co maj ty samsungy navic?

25.07.2011, 06:20 |
Kamil Luke_288 - tak už to u některých (zpravidla levných) výrobců bývá, pokud nestíhá technologie, tak se to dohání přeplácanou výbavou. To na papíře vypadá přece vždycky dobře :-)
Popravdě se mi taky líběj víc ty slim rámy, to jediné mě mrzí u Panáka.. holt to skousnu !

25.07.2011, 10:05 |
fredy ajaj to tu už bude jako benzín vs. nafta :D mám doma Sharp LCD 42" s cenovkou 10tis a jsem co? jsem spokojenej, netočím filmy a nejsem filmový kritik, jsem prostě konzument kterému to stačí...

25.07.2011, 10:38 |
Cenda ježiši, jednu Gčkovou plasmu od Pana mám doma. Téma jestli LCD nebo plasmu jsem si rozhodl už dávno a o tom tenhle příspěvek vůbec není. Jen jsem se zeptal na tuhle konrétní od Samsungu, protože se teď dá sehnat za pěkný peníze.

25.07.2011, 11:18 |
Daryl (A)
Mam Samsung PS50B650 uz asi 2 roky v provozu nekolik hodin denne (mlada je doma) a zadny trvaly vypaleni nepozoruju. Zadny loga ani nic podobneho. A to je plazma LowCost.
Jinak o bzuceni panaku jsem slysel. Dokonce myslim Kislik prodaval kvuli tomu tu svoji.

25.07.2011, 11:40 |
Cenda já jsem zas četl o bzučení u Samsungů, hlavně u nižších řad :-) U TX P42G20 o ničem nevim, chodí perfektně.
mam PS50C550 asi 3/4 roku a zatim max spokojenost,zadne vypalovani a bzuceni...
obraz mi max. vyhovuje..
pomer vykon/cena super...
moje malý lcd samsung bzučí- trafo, spíš teda píská a to docela dost, ale to je hajtra stará asi 8let
Jako vždy jen dodám, že strašně záleží v jaké cenové kategorii se televize vybírá a nelze porovnávat jen plasma vs. lcd. Výrobci si ceny jednotlivých modelů nevymýšlejí jen tak, ale asi v něčem rozdíl bude ,když ve stejné uhlopříčce může být TV za 10tis. a 25tis. a když se vedle sebe pustí, tak už v default nastavení mají obraz jako den a noc :-)