Navštíveno 1688x

Dostal jsem nabídku na práci asi na 2 roky do Bangladéše. Nebyl tam náhodou někdo, kdo by podal pár info, co a jak tam chodí??
A pak ještě asi na půl roku Irák, samý lepší.
Je to pro mě výzva, ale nejsem nejmaldší, takže mám i strach o zdraví, přeci jen nejde o procházku po Praze, že?:-)
klicove je si na to vybrat poradnou karu ;-)

12.07.2011, 23:11 |
Proffesor_W | Upraveno: 2011-07-12 23:12:41
HAHAHA uzij si to...
co ti mam rict, neni tam doslova NIC! Nejsou tam obchody, neni tam tepla voda, ani pitna voda, nic tam nekoupis, nic tam nesezenes. Jedina moznost kde tam neco koupit je hotel. Pokud nechces dostat zloutenku. Pocitej s tim ze zradlo je tam nechutny, neda se tam zrat NIC, vsechno je ultra palivy, i snidane. Jist tam maso je obrovsky riziko, pouze zelenina nebo hranolky ci tak neco. Je to ta nejhorsi zeme kam se muzes dostat, horsi je uz snad je soucasna nigerie. Je horsi nez priserny. Leda pokud bys mel k dispozici svuj vlastni dum, obehnanej zdi s klimou a prisunem normalnich potravin od nekud z civilizace. Taky pocites s absolutne nesnesitelnym horkem. Vazne ti rikam, neumis si ani predstavit do ceho jdes a na 2 roky???? TO ani omylem. Lidi od nas tam jezdi nejdele na dva mesice a pak se vraci s tim ze uz tam v zivote nepojedou. A to se v podstate do jinych zemi ani nejezdi.
myc.TD - tady si nema sanci cokoliv vybirat, 99% aut jsou tam toyoty vsech moznych druhu, jiny auto tam tezko uvidis. A auto je rozhodne ta posledni vec o co se tam zajimat.
taky pocitej s tim ze te tam na 99% okradou, at uz jsi kdekoliv, ve firme, na hotelu, klidne te ocoruje uklizecka. Naposledy kdyz tam byly kluci od nas, tak jeden prisel o fotak, druhej o 300 a treti o 700 dolaru.
:-( Hezký vyhlídky. ještě to neberu,jen uvažuji.
Jako fakt, nedelam si srandu, predstav si ze si nebudes moct koupit vubec nic, ne z duvodu financi, ale protoze tam proste nic nemaji. Kamos tam shanel kartacek na zuby, sehnali mu ho ale stalo ho to jako bych si jich tady u nas koupil 10.
Taky se musis pripravit na sracky, prujmy, explosivni prujmy, sezeres trochu hoveziho, sracka na 4 dny. Pokud ti daji firemniho kuchare, necekj nic, vsechno nacpany chilli az po okraj. Da ti kure, grilovanou zeleninu a ryzu. Snis kure = sracka. Snis zeleninu = ultra palive. Takze snis jen tu ryzi. A tohle ti bude varit kazdej den beze zmeny.
Jediny zpusob jak tam norlane prezit je nejaky lepsi hotel, kterych tam rozhodne moc neni. Jenze pochybuju ze te lokalni firma necha bydlet v takovym hotelu kterej je na jejich pomery opravdu drahej.
Samozrejme ze cela zeme vypada jak velky smetiste, bordel je vsude, lidi se mejou na ulici v kaluzich. Pokoj s tebou samozrejme sdili ruzna havet, svaby, pavouci, jesterky, uplna normalka. Zachod? Zapomen! A pokud jo, tak vypada jak hajzl z filmu Trainspoting.

13.07.2011, 00:10 |
fredy Profesorskej z tebe to leze jak z Ottova naučného slovníku :D

13.07.2011, 00:12 |
JR Me stacilo si o tom precist na Wikipedii ...

13.07.2011, 00:23 |
rcman To je tak blbá země že tam nemaji ani odboráře a VVéčka...
Tak to zase nebude tak špatný...
Jenom blbej dotaz... Proč tam jsou jenom Toyoty?
Protoze nebudou zatizeny nejakou brutalni dani tak jak to v tehle statech bejva
Ten Irak zacina vypadat jako fajn klidnej stat:)
zdeny muzu se zeptat co delas za praci ze se dostanes do takovych zemi?jestli to neni tajny :) hrozne me to zajima
Kamos byl, vydrzel 4 mesice...
Bydlet jedine na hotelu, tam se da sehnat vsechno. I chlast. S jidlem az takovej problem nemel, dokonce mu nekde nabizeli hovezi. Ale vystacil s kuratama na 100 zpusobu a zeleninou.
Kazdopadne na dva roky = sebevrazda.
Ale jsou lidi, co tam jezdej dobrovolne a milujou to tam :o))
ty woe, jako JR. Kdyz jsem to cetl, a pak koukal na google na obrazky, nevim jak velka by musela byt financni motivace abych se tam vypravil.
Hoši, finanční motivace je právě že velice lákavá, to mě jaski pořád nutí o tom přemýšlet a mohu říct, že dnes v noci jsem toho moc nenaspal:-)
madmaik:
jsem OSVČ a nabízím své služby v oblasti konzultací v pap. průmyslu.
Jinak na webu jsou opravdu odstrašující informace, to tedy ano. Nevím, jak se rozhodnu, pro a proti je v naprosté rovnováze, ale prachy se hodí vždy:-)

13.07.2011, 08:05 |
Bucci no... po tom co sem čet tady a na netu... nevim kolik by to bylo aby se to vyvážilo...
... každopádně když tam zařveš, můžeš si rakev nechat vystlat doláčema.... :-/

13.07.2011, 08:06 |
Zdenek (A)
Pro me jsou Kosice nejvychodnejsi vyspa civilizace. Dale na vychod dobrovolne FAKT NE!
Ted jsem do vyhledavani v mapach na Seznamu zadal "Banglades". Ukazalo mi to Bratislavu!!! Tak ted nevim................ :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Zdeny:
Zase tě to na nějakej čas ušetří starostí ohledně koupě novýho auta :-D A s tvou vrozenou psavostí bysme se tady mohli těšit na "Bangladéšskej deník" - pokud se tam někde dostaneš k netu...
Ti ho tam právě chtějí poslat ..
Presne jak pise Proffesor_W !!!!
a navic je se priprav na strasnou chudobinu
nejhorsi snad jsou ty deti na ulicich skoro mrtve hladem proste je to na silne zaludek.....
Kamoska uz tam pracuje 4 rok ma ale vlastni barak, auto vcetne sofera a vlastni zdroj potravin.
Proste je to velke dobrodruzstvi ale sel bych prvne na zkousku ne hned na 2 roky
Good Luck
P.S. Ostre jidlo neni tak hrozne ;-)

13.07.2011, 09:23 |
FSAL schwaboid :DDD

13.07.2011, 09:54 |
Chris Zdenek (A)
v UA si bol vobec ? :)

13.07.2011, 10:34 |
Bucci Zdeněk: Košice neeee, tedá jestli se chceš vykoupat na Šíravě, tak civilizace končí 50km východně od Košic :-P